Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 12. 2012,
11.11

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 20. 12. 2012, 11.11

8 let, 5 mesecev

V Portorož na mehurčke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V mestu rož že od druge decembrske sobote slavijo penine na prvem Festivalu penin. Dogajanje bo vrhunec doseglo ta konec tedna, ko bodo čas prestavili v leta največjega blišča naše riviere.

Zakaj tja? Pred najlepšo portoroško zgradbo, hotelom Kempinski Palace, se je že 8. decembra začel prvi Festival penin. Na njem se ob decembrskih sobotah predstavljajo vsi ključni slovenski proizvajalci penin, obiskovalcem pa ob mehurčkih na pokušnjo nudijo tudi kaj za pod zob. Dodatno razveseljuje božično-novoletna tržnica, kjer lahko ob peninah okusite tudi domača mirna vina, oljčno olje in druge istrske dobrote. Tržnica je tudi odlična priložnost, da si tik pred prazniki priskrbite ročno izdelana in unikatna darila.

Zakaj zdaj? To soboto bo festival dosegel vrhunec. Portorož bodo za en večer vrnili v leto 1911, "čas največje slave, razkošja in svetovljanstva tedanje avstrijske riviere, ki je povezovala dve elitni počitniški in zdraviliški destinaciji, Portorož in Opatijo. V čas, ko so hotele, vile in sprehajališča polnili iskrivi avstro-ogrski oficirji z elegantnimi damami, ko je povsod odmevala plesna glasba in je penina tekla v potokih".

V preteklost se boste lahko vrnili ob zvokih tria Eroika in mešanega pevskega zbora Obala Koper, med obiskovalci se bodo sprehajali gospodiči in gospodične v oblekah tistega časa, manjkali ne bodo niti lipicanci. Razglasili bodo tudi penino Portoroža po izboru slovenskih vitezov vina, ki jih bo seveda spremljala vinska kraljica.

Kdaj in za koliko? Festival penin bo obiskovalce razvajal še to in naslednjo soboto. Osrednji dogodek ta konec tedna se začne ob 18. uri, zabava po zabavi pa bo od 21. ure in vse do jutranjih ur. Prihodnjo soboto lahko na praznično tržnico in na degustacijo penin pridete med 14. in 19. uro.

Vstop na osrednjo prireditev je prost, za degustacijo pa s kavcijo v višini 5 evrov dobite kozarec za penino – kavcijo z vračilom kozarca dobite nazaj ali pa kozarec obdržite za spomin. Paket petih kupončkov za degustacije bo na voljo za 5 evrov.

Ne spreglejte