Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 1. 2014,
13.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

izlet

Četrtek, 30. 1. 2014, 13.57

6 let, 7 mesecev

Nazaj v šolo – tokrat kuharsko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Če ste pozimi raje na toplem kot zunaj, vam vseeno ni treba posedati doma. Zakaj se ne bi ta konec tedna naučili kakšne nove kuharske veščine?

Ni treba, da izlet vsakič vključuje pohodniško turo, vzpon na hrib ali kakšno drugo športno-rekreativno udejstvovanje. Ko pada z neba, pa naj bo sneg ali dež, je najprijetneje biti nekje na toplem. Na primer v kuhinji. Pa ne domači – neprijazno vreme lahko izkoristite za izpopolnjevanje svojega kuharskega mojstrstva na enem od številnih tečajev, ki jih po Sloveniji prirejajo bolj ali manj znani kuharji.

Da se bo lažje odločiti, smo izbrali nekaj kuharskih delavnic, ki se jih lahko udeležite v prihodnjih dneh.

Kuharska delavnica z Urošem Štefelinom Kuharski mojster Uroš Štefelin se je lani z Bleda preselil na svoje v Vilo Podvin, kjer ob odlični restavraciji prireja tudi kuharske tečaje. To soboto je na vrsti kuharska delavnica za odrasle, na kateri boste usvojili osnovna znanja s področja sestavljanja jedilnikov, povezave jedi s pijačo in pogrinjkov ter spoznali sodobne tehnike priprave jedi in lokalna živila.

Peka kruha na Akademiji Jezeršek Jezerškovi so prava kulinarična družina, ob gostinstvu pa na svoji Akademiji znanje tudi delijo naprej. Prirejajo različne tematske delavnice in izobraževanja, to soboto bo na vrsti peka kruha. Na tečaju vas bodo naučili tradicionalne priprave in peke kruha, sami boste zamesili in spekli svoj dišeči hlebec, ob tem pa spoznali tudi slovenske krušne posebnosti, kot so belokranjske pogače, ajdovi krapci in erpice.

Male skrivnosti velikih mojstrov v Celju Mladi kuharski mojster Borut Jovan v svoji novi Galeriji okusov v Novem Celju v soboto pripravlja kulinarični tečaj, na katerem vam bo izdal male skrivnosti velikih mojstrov. Skupaj z vami bo pripravil pethodni meni in razkril trike pravilne in enostavne priprave vsakdanjih jedi – kako narezati zelenjavo, kako očistiti in filirati ribo, kako izbrati svež kos mesa in ga pravilno narezati ter še marsikaj.

Kuharska šola za otroke v blejskem hotelu Triglav Kuharski tečaj za otroke in sprostitev za starše – otroke lahko to nedeljo predate kuharjem iz Restavracije 1906 v blejskem hotelu Triglav in si s partnerjem privoščite romantičen sprehod okoli jezera ali sprostitev v bazenu in savnah. Opoldne pa boste sedli k družinskemu kosilu, ki ga je skupaj z mojstri pripravil vaš podmladek.

Tečaj priprave karija Od 4. do 8. februarja bo v Ljubljani že tretji Festival britanskega karija, v okviru katerega se boste lahko te začinjene jedi naučili pripravljati tudi sami. Tečaj na ljubljanski Srednji šoli za gostinstvo in turizem bo vodil kuharski mojster Abul Monsur iz restavracije Taj Cuisine v Veliki Britaniji, ki vam bo pojasnil vse o kariju in pripravi teh jedi, skupaj pa boste pripravili in pojedli dve jedi – piščančji kari in piščančjo kormo.

Ne spreglejte