Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 7. 2011,
9.14

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 8. 7. 2011, 9.14

8 let, 5 mesecev

V Maribor na sklepno prireditev festivala Lent

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Konec tedna se lahko odpravite v štajersko prestolnico, kjer se bo sklenil Festival Lent, ki je letos postregel z okoli 450 prireditvami.

Poleg bogatega dogajanja na festivalu se lahko sprehodite po starem mestnem jedru, dravskem nabrežju, živahnih ulicah in trgih. Obiščete lahko tudi mestni park, kjer se lahko povzpnete na vinska griča Piramida in Kalvarija, ki ponujata lep razgled. Nato se lahko po Dravi odpeljete s tradicionalnim splavom.

Pohodniki in ljubitelji miru v naravi bodo prav gotovo skočili do zelenega Pohorja. Poleg vsega naštetega, kar ponuja Maribor z okolico, pa morate obiskati še vsaj eno prireditev na največjem slovenskem poletnem festivalu.

Spored nekaterih prireditev: Petek: Danes bo na Glavnem odru nastopil največji zvezdnik letošnjega festivala, jamajška glasbena legenda Jimmy Cliff, ob mariborskem gradu pa veličastno ognjeno fantazijo Tovarna 1. Ob 22. uri si lahko na Jazzlentu ogledate zasedbo The Syndicate.

Teatro de Colombia bo v uličnih predstavah Exodo prikazal zgodbe pregnancev, zgodbe preživelcev – njihova občutja in shizofrenijo ob prislini selitvi. Dramatičnost bo poudarjena s spektakularnimi hodci na hoduljah.

Na Trgu svobode bo ob 22.30 čisti, prvinski užitek ognja s predstavo Tovarna 1. Predstava je popolnoma brez pirotehnike. Gre za izvirno, prvobitno moč ognja in kurjenja.

Ob 23.15 uri bodo španski umetniki v šotoru na Benetkah uprizorili romantično kriminalno zgodbo Hotel Rak.

Sobota: Jutri, zadnji dan festivala, bodo na glavnem odru nastopili ansambel Papir, skupina Patetico, Bilbi in Neisha.

Na Jazzlentu bo nastopil eden največjih še živečih velikanov afriške glasbe, Ebo Taylor s skupino Afrobeat academy.

Na Večerovem odru bo nastopila skupina Kokolo, ameriški afrobeat iz New Yorka.

Poskrbljeno bo tudi za tiste, ki bi se radi zavrteli. V zadnjo lentovsko noč lahko zaswingate s plesno skupino The Swing Brats. Če vam ne bo dovolj swinganja na mariborski tržnici, se lahko s Plesno Dimenzijo, Plesno izbo Maribor, Plesno šolo Rolly in The Swing Brats vrtite tudi po ognjemetu.

Poleg naštetega pa se lahko udeležite tudi katere od številnih športnih prireditev, delavnic, predstav uličnega gledališča. Dogajajo se tudi številne dejavnosti za otroke.

Ne spreglejte