SiolNET. Trendi Potovanja
5,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Top kampi v Evropi: med slovenskimi najvišja ocena kampu Plana

5,00

termometer

Camping Grubhof
Kamp Grubhof na Solnograškem je dobil najvišjo oceno med več kot 22 tisoč evropskimi kampi. Foto: Camping Grubhof

Najbolje ocenjen kamp v Evropi je v Avstriji, med slovenskimi pa je najvišje kamp Plana pri Pivki.

Vseevropski spletni portal za kampiste Camping.info je objavil lestvico najboljših kampov po mnenju njihovih uporabnikov. V svoji bazi imajo več kot 22 tisoč kampov po vsej Evropi, najvišjo oceno pa so prisodili kampu Grubhof v avstrijski deželi Solnograška.

Na drugo mesto se je uvrstil kamp Hopfensee ob istoimenskem jezeru v nemški zvezni deželi Bavarski, na tretje mesto pa kamp Schlosshof na Južnem Tirolskem v Italiji.

Top 10 kampov v Evropi po izboru uporabnikov Camping.info:

Die 10 besten Campingplätze Europas 🇪🇺

Von euch bewertet & mit dem Camping.info Award 2019 ausgezeichnet: Die 10 besten Campingplätze Europas 🏕 Jede Bewertung von euch auf Camping.info zählt ✌ Alle Details 👉 www.camping.info/award

Posted by Camping.info on Friday, February 15, 2019

Med slovenskimi kampi je najvišjo oceno dobil nov kamp na Notranjskem

Ob prvi deseterici je direktor portala Camping.info Maximilian Moehrle razkril tudi najbolje uvrščene kampe po preostalih evropskih državah. V Sloveniji si je najvišjo oceno prislužil kamp Plana v Selcah ob glavni cesti med Postojno in Pivko, ki so ga odprli šele maja lani.

Camp Plana Foto: Camping Plana & Bar 66

Camp Plana Foto: Camping Plana & Bar 66

Na Hrvaškem, kjer s(m)o Slovenci med najštevilčnejšimi gosti kampov, pa je najvišjo oceno dobil kamp Polidor v Funtani v Istri.

"Naše nagrade temeljijo na mnenju javnosti, torej šteje le zadovoljstvo gostov," je ob razkritju izbora pojasnil Moehrle. "To pomeni, da se lahko v naš izbor top evropskih kampov uvrstijo tudi majhni, a prizadevni kampi."

Preberite še:

Kampiranje na Hrvaškem Trendi Narod kampistov: v hrvaških kampih lani skoraj pol milijona Slovencev Budimpešta Trendi Najboljša destinacija letošnjega leta je pri naših sosedih

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 44
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin