Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

kaya kamenarič

Četrtek,
26. 7. 2018,
18.26

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,42

2

Natisni članek

avtokampi lestvica kampiranje kampi

Četrtek, 26. 7. 2018, 18.26

5 let, 9 mesecev

To so najboljši kampi v Sloveniji in Istri

kaya kamenarič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,42

2

kampiranje | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Poletja še ni konec in marsikdo se bo, če ne za dalj časa, pa vsaj za pobeg ob koncu tedna, odpravil na oddih. Na voljo so različni hoteli, hostli in apartmaji, a marsikomu bolj ustreza kampiranje. Poglejte, kateri kampi v Sloveniji in Istri so najbolje uvrščeni glede na ocene obiskovalcev s Tripadvisorja.

Tripadvisor je aplikacija, ki poleg nasvetov za različne aktivnosti, znamenitosti in restavracije v določenem kraju ali regiji ponuja tudi možnost ocen nastanitev. Obiskovalci lahko ocenijo lokacijo, čistočo, storitev in vrednost.

Glede na ocene obiskovalcev smo zbrali najboljših pet kampov v Sloveniji in najboljših pet kampov v Istri. Uvrstitev na lestvici najbolj priljubljenih kampov Tripadvisor sestavi s seštevkom kvalitete, kvantitete in nedavnosti ocen, ki jih podajo obiskovalci. Pomembno vlogo pri uvrščanju ima tudi stalnost ocen čez čas.

Eko plac Zračni hostel

Tripadvisor na prvo mesto postavlja Eko plac Zračni hostel (Adrenaline-Check Eco Place), prvi "samooskrbni" avanturistični center v Evropi, ki stoji v bližini reke Soče, približno štiri kilometre od Bovca. Za pridobivanje večine električne energije in segrevanje vode za prhanje ter pomivanje posode uporabljajo kar sončno elektrarno in vakuumske solarne kolektorje.

Imajo tudi lasten vodni izvir in vodno zajetje, sanitarije pa so urejene v mobilni sanitarni enoti. Z biološko čistilno napravo skrbijo, da nazaj v okolje odteka čista voda. Obiskovalcem ponujajo sprostitev v neokrnjeni naravi, adrenalinske športe, nenavadne namestitve ter, kot so zapisali na svoji spletni strani, nepozabna doživetja.

eko plac | Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Foto: osebni arhiv/Lana Kokl

Za bivanje v kampu boste odšteli 15 evrov, če boste prišli z lastnim šotorom ter od 40 do 150 evrov, če boste bivali v enem izmed njihovih šotorov ali glamping šotorov. Cena je odvisna tudi od števila oseb in sezone.

Od 164 obiskovalcev je kamp kot odličen ocenilo 128 ljudi. Med ocenami ima pet točk od petih za lokacijo ter 4,5 točke za čistočo, storitev in vrednost.

Camping Bled

Na drugem mestu je Camping Bled, ki prav tako velja za do okolja prijazen kamp, najdete pa ga, kot že samo ime pove, ob Blejskem jezeru. Prostor je še posebej primeren za družine z otroki in tiste, ki bi svoje počitnice radi preživeli aktivno.

V kamp vabijo kolesarje, dobrodošli pa so tudi hišni ljubljenčki. Kamp je odprt od začetka aprila pa vse do 15. oktobra. Na parcelo lahko pridete s prikolico, avtodomom ali šotorom, imajo pa tudi glamping tako za družine kot romantične oddihe v dvoje.

Cene se gibljejo od 15,20 evra na osebo na noč za kampiranje, medtem ko boste za glamping odšteli od 79 do 150 evrov na hišico na noč.

Od 320 obiskovalcev je kamp kot odličen ocenilo 123 ljudi, kot zelo dober pa 136 ljudi. Med ocenami ima pet točk od petih za lokacijo, 4,5 točke za čistočo ter štiri točke za storitev in vrednost.

Glamping Ribno

Tripadvisor na tretje mesto uvršča Glamping Ribno v bližini Blejskega jezera. Kamp sestavlja šest hišic, primernih za največ štiri osebe, vsaka je poimenovana po eni izmed slovenskih rož. Hišice so izolirane in imajo ogrevanje, zato so za bivanje primerne vse leto. 

Obiskovalci imajo zunaj na voljo zasebno kad ter zasebno kopalnico, savno in skupni družabni prostor. Slovenske jedi lahko obiskovalci poskusijo v bližnjem hotelu Ribno ali pa dobrote v obliki slovenske košarice dobijo kar v hišico.

V najnižji sezoni boste za glamping odšteli od 110 do 130 evrov (odvisno od tega, ali boste glamping obiskali med tednom ali ob koncu tedna), v najvišji sezoni pa 200 evrov na hišico na noč. Cene in preostale pogoje lahko preverite na njihovi spletni strani.

Od 59 obiskovalcev je kamp kot odličen ocenilo 43 ljudi. Med ocenami ima 4,5 točke od petih za lokacijo, čistočo, storitev in vrednost.

Kamp Šobec

Kamp Šobec, ki je nastal pred 60 leti, se je glede na ocene na Tripadviserju uvrstil na četrto mesto. Tudi ta kamp je v okolici Bleda, obiskovalcem pa ponuja pogled na vršace Julijskih Alp in Karavanke, ki se zrcalijo v kristalno čistih vodah Save Dolinke in naravnega jezera Šobec.

Obiskovalci lahko kampirajo v avtodomih, prikolicah in šotorih ali pa prenočijo v lesenih bungalovih. Na lokaciji ne manjka niti športnih, kulturnih, kulinaričnih in drugih aktivnosti, letos so dobili tudi novo restavracijo.

 

Morning... 🤫 #peaceful #camping #bled #greennature #best #camper #tent #friends

A post shared by Camping Sobec (@_campingsobec_) on

Na dan boste za bivanje v kampu plačali med 10,90 in 16,60 evra, odvisno od sezone. Za otroke boste doplačali od 7,60 do 11,60 evra na noč, za domače ljubljenčke pa od štiri do sedem evrov. Če boste želeli parcelo, boste odšteli še od pet do 13 evrov, odvisno od sezone in velikosti parcele. 

Od 136 obiskovalcev je kamp kot odličen ocenilo 59 ljudi, kot zelo dober pa 48 ljudi. Med ocenami ima 4,5 točke od petih za lokacijo ter štiri točke za čistočo, storitev in vrednost.

Saksida

Na petem mestu je kamp Saksida, ki je del vinogradništva Vina Saksida in ga najdete med Ajdovščino in Novo Gorico. V kamp sprejmejo do 15 avtodomov in od 12 do 15 šotorov. Obiskovalcem ponujajo skupne prhe, zunanji umivalnik, sanitarno postajo in elektriko. Na voljo so tudi štiri hišice, dve z eno spalnico in dve z dvema spalnicama.

Obiskovalci lahko čas preživljajo na sprehodih ali kolesarijo med vinogradi in sadovnjaki, se sprehodijo po učni poti ob Bajerju, kjer lahko spoznajo pestro življenje ob vodi, ter ribarijo na reki Vipavi in jezeru Vogršček, kjer lahko tudi zaplavajo. Na voljo za obisk so tudi sosednje vinarske kmetije.

Za bivanje v šotoru ali avtodomu boste plačali okoli 12,5 evra, doplačati pa je treba za elektriko. Cene se razlikujejo glede na način bivanja in sezono. Za hiške boste odšteli od 88 do 98 evrov v nizki sezoni ter od 110 do 130 evrov v visoki sezoni, odvisno od velikosti hiške.

Od 36 obiskovalcev je kamp kot odličen ocenilo 29 ljudi. Med ocenami ima pet točk od petih za lokacijo, storitev in vrednost ter 4,5 točke za čistočo.

Najboljši kampi v Istri

Na Tripadvisorju je objavljen tudi seznam najboljših kampov v Istri.

Polidor Camping Park

Na prvo mesto se je uvrstil Polidor Camping Park, majhen, družinski kamp s štirimi zvezdicami blizu Bijele uvale, poleg majhnega mesta Funtane v Istri na Hrvaškem. Kamp je odprt vse leto in lahko sprejme do 300 gostov. Ponujajo mobilne hiške, parcele za kampiranje ter glamping šotore in sobe.

Najbližja in z barom opremljena plaža je od kampa oddaljena 800 metrov, do tja ponujajo brezplačen prevoz z električnim avtomobilom. Po vsem kampu je na voljo brezplačen WiFi, dobrodošli pa so tudi hišni ljubljenčki.

Za mobilne hiške boste odšteli od 53 do 242 evrov na noč, za parcelo boste plačali od 4,6 do 9,8 evra na noč ter doplačali od osem in 22,80 evra za elektriko in vodo. Cene glamping šotorov se gibljejo med 48 in 170 evri, cene glamping sob pa med 20 in 72 evri na noč. Cene so odvisne od sezone, več si lahko preberete na njihovi spletni strani.

Od 167 obiskovalcev je kamp kot odličen ocenilo 134 ljudi. Med ocenami ima pet točk od petih za čistočo ter 4,5 točke za lokacijo, storitev in vrednost.

Nudistični kamp Valalta

Drugouvršečni kamp Valalta Naturist Camp je nudistični kamp v Rovinju. Svojim obiskovalcem ponujajo bazene, plažo, brezplačno parkiranje, restavracijo, bar in fitnes center.

Obiskovalcem so na voljo bungalovi, mobilne hiške, apartmaji in kamp, ki je, odvisno od parcele, od morja oddaljen od pet do 500 metrov. V neposredni bližini kampa je tudi pristanišče.

 

#croatia #valalta #istrien #holiday #camping

A post shared by Florian Ofner (@meisterhaft1980) on

Za bivanje v kampu boste ob najemu parcele z elektriko in prostorom za avto odšteli od 15,4 do 35 evrov, cene se spreminjajo glede na seznono.

Od 355 obiskovalcev so kamp kot odličen ocenili 203 ljudje. Med ocenami ima 4,5 točke od petih za lokacijo in čistočo ter štiri točke za storitev in vrednost.

CampingIN Park Umag

Na tretjem mestu je CampingIN Park Umag. Gre za visokokakovosten in nagrajen kamp v Umagu na istrski obali Jadrana. Kamp je obkrožen z drevesi in drugim rastlinjem, zato obiskovalcem ponuja dovolj sence. Poleg tega imajo v kampu eko park z avtohtonim rastlinjem.

V kampu ponujajo namestitev na kamp parcelah, v mobilnih hišicah in superior hišicah. Obiskovalcem ponujajo vrsto družinskih aktivnosti, na primer organizirane zabavne programe, tudi bazen z gusarsko ladjo, ter številne možnosti za ukvarjanje s športi, kot so tenis, odbojka in nogomet.

Za luksuzno parcelo boste plačali od 23 do 52 evrov, za klasično parcelo pa med desetimi in 25 evri na noč. Odrasli bodo za prenočitev plačali med 4,6 in 9,7 evra, za otroke pa doplačali še od 2,9 do šest evrov.

Od 1.507 obiskovalcev je kamp kot odličen ocenilo 522 ljudi, kot zelo dober pa 729 ljudi. Med ocenami ima 4,5 točke od petih za lokacijo ter štiri točke za čistočo, storitev in vrednost.

CampingIN Pineta Umag

Na četrtem mestu je prav tako kamp v Umagu, in sicer CampingIN Pineta Umag. Pineta je najzahodnejša točka na Hrvaškem, kar pomeni, da je oddaljena od mestnega vrveža in hitenja ter ponuja sproščujočo atmosfero za oddih brez stresa.

Kamp je znotraj borovega gozdička, kar pomeni, da obiskovalcem daje senco. V kampu imajo na voljo 460 parcel, od katerih so nekatere nadstandardne, poleg tega so pred kratkim prenovili sanitarije.

 

The last stop of our trip ends here. #Croatia #beach_sunset

A post shared by Lora Grudeva (@loragrudeva) on

Za premium parcelo boste odšteli med 11 in 22,1 evra, za klasično parcelo pa med 8,30 in 18,5 evra, odvisno od sezone. Odrasli bodo za prenočitev plačali med štiri in 8,4 evra, za otroke je treba doplačati od 2,3 do 5,2 evra.

Od 244 obiskovalcev je kamp kot odličen ocenilo 68 ljudi, kot zelo dober pa 120 ljudi. Med ocenami ima 4,5 točke od petih za lokacijo ter štiri točke za čistočo, storitev in vrednost.

Ulika Rovinj Boutique Campsite

Petouvrščeni je kamp Ulika Rovinj Boutique Campsite v Rovinju. Kamp je namenjen sprostitvi telesa in duha, kar so dali lastniki jasno vedeti v zapisu na svoji spletni strani: "Ne maramo glasnih ljudi in glasnih zabav. Celotna zgodba temelji na udobju in sprostitvi."

Obiskovalcem ponujajo bivanje v mobilnih hiškah, kjer imajo posebno ponudbo za romantične oddihe v dvoje, poleg tega imajo na voljo še 20 parcel za kampiranje z avtodomom, prikolico ali šotorom. Obiskovalcem sta na voljo tudi restavracija in bazen.

Tudi tu so cene odvisne od sezone, gibljejo se med 59 in 190 evri, gostom pa ponujajo tudi različne popuste. Več preverite na njihovi spletni strani.

Od 57 obiskovalcev je kamp kot odličen ocenilo 39 ljudi. Med ocenami ima 4,5 točke od petih za lokacijo, čistočo, storitev in vrednost.

 

Ne spreglejte