Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 9. 2011,
12.04

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tina Maze

Sreda, 14. 9. 2011, 12.04

7 let, 12 mesecev

Tina Maze: Morje in sonce me napolnita z energijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tina Maze, ki z izjemnimi dosežki piše zgodovino slovenskega smučanja, je kot deklica iz majhnega kraja ravno zaradi potovanj še bolj vzljubila smučanje, za oddih od belih strmin pa bi izbrala Grčijo.

Kateri kraj je vaš sinonim za športno meko? Zakaj? Glede na to, da sem smučarka, bom govorila o krajih zimskih športov. Med najbližjimi je to zagotovo Cortina d'Ampezzo ali St. Moritz. Tam imaš na razpolago namreč vse. Kilometre smučarsko urejenih prog, proge za tek na smučeh, drsališča, in ko se utrudiš, ne manjka dobrih restavracij, spa centrov in dobrega nakupovanja. Predvsem pa sta oba kraja v ožjem izboru zaradi čudovite narave.

Kam bi pobegnili na enomesečni oddih od belih strmin? V Grčijo z gumenjakom!

Koliko časa sploh imate ob vseh tekmovanjih in treningih za spoznavanje dežel, v katerih se znajdete? Že s tem, ko se odpravimo na treninge v tuje države, spoznavaš različne kulture in življenjske pogoje. Mogoče nimamo možnosti videti tipičnih znamenitosti v krajih, kjer smo, ampak mimo kulture in ljudi vsekakor ne gre. Marsikaj mi povedo že žičničarji, hotelirji, ljudje, ki jih srečaš na poti. Ravno zaradi potovanj sem kot deklica iz majhnega kraja smučanje še bolj vzljubila.

Kam bi Slovence prihajajočo zimo napotili na sanjsko smučarijo? Na heliskiing v Kanado, Ameriko ... O tem sanjam tudi sama, saj še nisem bila. Ampak niso kraji tisti, ki naredijo dneve sanjske. To naredimo sami, zato lahko gremo kamorkoli.

Najljubši kotiček v tujini in v Sloveniji? Morje in sonce me napolnita z energijo. Dobri ljudje me navdušujejo. Posebnih kotičkov pa razen morja nimam.

Kakšen je vaš recept za lajšanje jet laga? Opazovati sonček in ga upoštevati! Ko gre spat on, lahko greste tudi vi. Ko se zbudi, pustite, da vas zbudita njegova svetloba in energija.

Kaj nenavadnega se je že znašlo v vaših ustih in želodcu? Košček plastičnega jogurtovega zamaška, ki sem ga ugriznila v sendviču. Sendvič sem kupila na eni od naših bencinskih črpalk, zapakiranega v plastično vrečko. Na srečo ni prišel do trebuha, občutek je bil … Vsekakor takšnih sendvičev ne kupim nikoli več.

Nemogoče je mogoče – za katero svojo popotno dogodivščino bi lahko to rekli? Ravno o tem sloganu sem pisala v enem od svojih blogerskih zapisov – Portillo, misija mogoče, zato naj vas povabim na www.tinamaze.com, da si ga preberete. Ravno smo se vrnili iz Čila, kjer smo z vidika profesionalnega športa, ne toliko popotnega, izpeljali takšen slogan.

Katera svetovna resnica vas boli? Skrbi me dejstvo, da je po svetu le nekaj držav, katerih prebivalci lahko iz pipe pijejo pitno vodo. Želela bi si, da bi se v Sloveniji tega zavedali in cenili te življenjske pogoje. V veliki večini po svetu nimajo pitne vode in večini teh držav to predstavlja velik problem. Ker sem pred dvema letoma postala ambasadorka Armalovega sklada za čisto pitno vodo, sem se s to problematiko še bolj povezala in se tudi sama bistveno bolj začela zavedati dragocenosti čiste pitne vode. Imejte dober odnos z naravo in vodo.

Koliko noči na leto prespite v domači postelji? Dvaindvajset, hehe.

Ne spreglejte