SiolNET. Trendi Potovanja
0,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pet nasvetov za manj stresno potovanje z letalom

0,98

termometer

 | Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pred vkrcanjem na letalo preverite mini "pravila", da bo pot do končne destinacije bolj umirjena.

Ko načrtujete počitnice, mislite samo na to, kaj vse boste videli, kaj morate spakirati in kaj vse boste počeli. Včasih zato pozabimo na prvi, prav tako pomemben del potovanja: prevoz. Ta mora biti prijeten in predvsem nestresen, da bo uživanje na cilju kar se da dobro.

V mislih imejte naslednje:

S seboj vzemite stekleničko za vodo. Ta je na letalu nujna, saj je žeja neizogibna, prazno stekleničko pa boste brez težav prinesli mimo kontrole. Ko bo stevardesa delila pijačo, jo prijazno prosite, da vam jo napolni z vodo. Tako boste skrbeli za primerno hidracijo.

V ročno prtljago dajte zdrave prigrizke. Posodico ali vrečko napolnite z oreščki in suhim sadjem, s seboj vzemite banano ali jabolko. Tako boste poskrbeli za lakoto in se izognili nezdravim prigrizkom na letališču in letalu.

Marsikaj gre lahko narobe, a se vseeno sprostite, zadihajte in pomislite na teden oddiha, ki je pred vami. | Foto: Thinkstock Marsikaj gre lahko narobe, a se vseeno sprostite, zadihajte in pomislite na teden oddiha, ki je pred vami. Foto: Thinkstock

Sprijaznite se s tem, da gre lahko kaj narobe. Nikar se ne jezite, če ne gre vse natanko po načrtu oz. tako, kot ste si zamislili. Nekaj dodatnega čakanja na letališču ni nič takšnega in vsak zaplet se da reši brez nepotrebne jeze in nestrpnosti. Globoko zadihajte in se sprostite - navsezadnje ste na počitnicah.

Skušajte se gibati. Če so pred vami dolge ure čakanja na polet, jih dobro izkoristite in čim manj posedajte. Sedenje vas namreč čaka na letalu, zato se po terminalih čim več sprehajajte, če se da, naredite nekaj počepov ali izpadnih korakov.

Izberite primerno opravo. Čeprav greste morda v vroče kraje, se za na letališče nikar ne oblecite preveč poletno, saj vas lahko še pošteno zebe, preden boste prispeli na cilj. Najbolje je, da si za potovanja z letalom sestavite stalno kombinacijo, v kateri vam bo udobno in toplo.

Izberite udobno opravo in se izognite pretiranemu sedenju med čakanjem na polet. | Foto: Thinkstock Izberite udobno opravo in se izognite pretiranemu sedenju med čakanjem na polet. Foto: Thinkstock

Preberite še:


Save

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin