Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Petek,
12. 5. 2017,
4.36

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

1

Natisni članek

lepota ličenje plaža Na dopustu Eva C. Zimet mejkap

Petek, 12. 5. 2017, 4.36

5 let, 8 mesecev

Katere lepotne izdelke vzeti na dopust in katere pustiti doma

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

1

poletje, lepota | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ko se odpravite na dopust, si privoščite oddih od vsega mogočega, tudi svoje lepotilne rutine. Preverite, katere pripomočke lahko vsaj za en teden pustite doma in kateri naj vas spremljajo tudi na počitnicah.

Ko se odpravite na polnjenje baterij, pustite skrbi doma in vsaj za nekaj dni pozabite tudi na rutine, ki krojijo delovni vsakdan. Sem spadajo tudi vaše lepotne navade, ki jih lahko med dopustom malce prilagodite.

Stopite iz vsakdanjih okvirov

Umetnica ličenja in vlogerka Eva C. Zimet je zagovornica reka, da je manj več, predvsem na počitnicah. Hkrati je to tudi čas, ko se lahko malce poigramo, dodaja. Sama nikoli ne pozabi vzeti bleščečega črtala za oči in šminke v živem odtenku.

"Možnosti je milijon in poletje je res idealno za eksperimentiranje z ličenjem. Več ko je barv, bolj ko je mejkap razgiban, bolj bomo videti poletno."

Eva si poletja ne predstavlja brez bleščečega bronzerja, ki ga kombinira z oljem za telo z bleščicami. "Obožujem poletni ten kože in vse bronze odtenke, ki jih lahko kombiniram z njim. Zelo so mi všeč tudi barvne maskare, ki res popestrijo obraz in so primerne za kakšne zabave na plaži. Katerokoli barvno maskaro lahko kombiniraš z opravo, dodaš malo šminke, poudariš lička in to je to."

poletje, lepota | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Doma pustite en izdelek ...

Na vprašanje, kateri izdelek lahko "pozabimo" doma in ga vsaj na dopustu ne uporabljamo, odgovarja: "Tekočo podlago! Ker jo lahko zamenjamo z BB-kremo (obarvana krema), pa še te ne potrebujemo."

Eva pravi, da si, ko je že lepo zagorela, le poudari obrvi ter nanese nekaj maskare in bleščilo. "Super se počutim, ker moja koža diha, nanesem pa ravno dovolj ličil, da poudarim svoje poteze obraza."

Kako doseči, da bodo vaše počitnice trajale dlje?

poletje, lepota | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Na plaži: kaj da in kaj ne

Eva je odločno proti ličenju na plaži in pravi, da tega ne razume. "Zame, v mojih možganih, sta plaža in morje prostor, kjer zadiham in si odpočijem od vsega (vključno z ličili!). Mislim, da svoji koži dolgujemo to, da se za na plažo ne ličimo. Videti je smešno in nenaravno. Sprostite se in uživajte v morju, ne ubadajte se s tem, kako ste videti. Koga briga! Čez dan bodite igrive lepotice na plaži, zvečer pa zapeljivke z rdečo šminko na zabavi. Tako boste zmagale!"

Največ, kar priporoča, je vodoodporna maskara, balzam za ustnice pa je nujen. Ta naj bo iz naravnih sestavin, ki dobro negujejo ustnice v vročih mesecih, saj vam lahko ustnice sicer hitro razpokajo zaradi dehidracije, opozarja Eva.

Ne spreglejte