Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
24. 4. 2017,
4.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

1

Natisni članek

lepota vlogerka trend moda ulični stil Eva C. Zimet

Ponedeljek, 24. 4. 2017, 4.02

6 let, 6 mesecev

Vlogerka Eva C. Zimet: Peta avenija nima za burek proti Sloveniji #UličniStil

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

1

Eva C. Zimet, ulični stil, moda | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Videonasveti lepotne vlogerke Eve C. Zimet so med najbolj cenjenimi, saj se je veščin ličenja učila pri mojstru, ki liči slavno Kim Kardashian. Vodila o ličenju svojim sledilkam na družbena omrežja pošilja z dveh celin, saj je zaradi ljubezni razpeta med Slovenijo in New Yorkom.

Eva C. Zimet je umetnica ličenja, katere videi z lepotnimi navseti se od preostalih razlikujejo po preprosti stvari: Eva v njih ne govori, pač pa samo kaže, katere izdelke uporablja in kako jih nanaša. Medtem ko smo je v videih vajeni z močnejšim in vpadljivim mejkapom, zasebno prisega na naravni videz brez ličil. "Ko posnamem video, si odstranim ličila in dan najraje preživim brez njih na obrazu," nam je zaupala.

"Ne urejam se, ne ličim se, sploh pa ne za navaden dan (nasmeh). Pri meni je vsakodnevna oprema visoka figa, brez mejkapa, kavbojke in luštna jakna. Osebno namreč ne morem v petkah, obleki in popolnem mejkapu v Mercator po nakupih, ali pa na kavo s prijatelji. Imam rada udobje, sproščenost ... In zato čas posvečam drugim stvarem, ko se ne ličim."

Prav to je tudi tisto, kar bi najraje sporočila mladim dekletom: da je naravno najlepše. "Naravno, naravno, naravno! Nikoli nisem rada posegala v negativne teme lepote, ker verjamem, da se vsak odloča zase in svoje telo. Ampak na tej točki ... Naj razložim ..."

Gledam Instagram objave in listam, listam, listam ... Zadnje čase se mi tolikokrat zgodi, da pogledam kakšno punco in si mislim: "kako je podobna neki drugi"... Listam naprej, druga spet podobna tej od prej, listam dalje, ta tretja podobna ta drugi in ta prvi! Mislim, da sem pojasnila vzorec ... Iste grozne narisane obrvi, ki niso niti v simetriji z njihovim obrazom, kaj šele lepe ali lepo oblikovane, vse prevelike ustnice za njihov obraz, premajhni nosovi. Vse postajajo iste! Zmrazi me, ko gledam prelepe punce, kako sprejemajo usodne odločitve glede svojega obraza. Zato bi na tej točki sporočila puncam, mladim dekletom, da, prosim, počakajte dolgo časa, preden se odločite, da popravite nekaj, kar je že v osnovi prelepo! Najlepše ste točno takšne, kot ste, večji nos, manjše ustnice ... Koga briga! S posegi v svoje telo sporočate preostalim, da še ve same mislite, da niste dovolj lepe zase?!? Jaz pa vam pravim, da ste in da boste z leti še samo lepše in lepše. Ker tista prava lepota prihaja iz vas, iz vaše samozavesti, pameti, dobrosrčnosti, nasmeha ... Toliko je drugih dejavnikov, ki sporočajo, da ste lepe in srečne s svojim videzom, da resnično ne potrebujete nobenih posegov.

Eva C. Zimet, ulični stil, moda | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Eva C. Zimet, ulični stil, moda | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Blogerke imajo odgovornost, saj postanejo vzornice

Eva se ob tem zaveda, da so blogerke in vlogerke postale sodobne vzornice mladim dekletom, to odgovornost pa nase prevzamejo v trenutku, ko postanejo javna oseba. "Mlada dekleta mi pišejo razne težave, vprašanja ... Tako zanimivo mi je prebirati njihova sporočila, si spet poskusiti predstavljati njihovo starost in kaj jim ličenje v tej določeni starosti pomeni. Gre za dekleta, ki se borijo s prvimi mozoljčki, mastnejšo kožo zaradi pubertete, dobivajo poteze odraslega ženskega obraza. Vse smo v času odraščanja iskale svojo identiteto (in še zmeraj jo!) in vsak nasvet je prišel še kako prav. Zato sem vesela, ko se punce obrnejo name za pomoč, ker sem počaščena, da imam to možnost pomagati širšemu krogu punc z nasveti, prijaznimi besedami."

Svojo vzornico je Eva našla v britanski igralki Helen Mirren, ki jo naravnost obožuje, pravi. "Vsakič, ko slišim njen glas in to, kar ima za povedati, bi jo najraje objela (nasmeh). Mislim, da je ona res ena izmed tistih žensk, ki je vredna občudovanja."

Fotogalerija
1 / 8

Eva C. Zimet, ulični stil, moda | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Eva C. Zimet, ulični stil, moda | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

"Ne napadajte tistih, ki jim je urejanje v veselje"

Ko pride do lepotnih blogerk in vlogerk, se velikokrat krešejo mnenja; kar je za naketere povsem običajen mejkap, je za druge pretiran in obratno. Eva sprejema tiste, ki se ne ličijo rade, ne zdi pa se ji prav, da takšne napadajo vse tiste, ki jim je to v veselje.

Če ti ni do ličenja, okej, se ne ličiš, ampak ne napadaj vseh tistih, ki se urejajo in jim je v veselje, da si zjutraj vzamejo čas zase pred ogledalom, da se uredijo. Ne gre za urejanje, da bi postala lepša, najlepša ... Gre za ritual, ki ženskam ogromno pomeni: ličenje, zraven glasba, malo čaja ali vina. Skratka, gre za druženje ženske same s sabo! Nekatere grejo na balkon na kavo in cigaret, druge berejo knjigo svojim otrokom, tretje telovadijo, druge pa se ličijo in jim to pomeni tisti čas, ki ga kakovostno posvetijo sebi. In s tem ni nič narobe.

Evi ličenje predstavlja svobodo, zato se ga loti z največjim veseljem. "Prinaša nešteto možnosti končnega videza in ravno to je čar vsega. Sam proces ličenja je čakanje na končni produkt; včasih med ličenjem želiš poskusiti kaj novega, npr. različne barvne kombinacije, in potem v toku procesa ličenja, nisi več najbolj prepričan, ali bo ali ne bo ... Tukaj jaz zmeraj rečem: 'Dokončaj! Počakaj na končni rezultat!' Ker se mi je velikokrat zgodilo, da vmes morda nisem bila najbolj prepričana, da bo nekaj videti lepo, a šele na koncu, ko se dodajo umetne trepalnice, se nanese šminka za ustnice in podobno, dobiš zaokroženo celoto tega, kar želiš z mejkapom predstaviti."

Eva o svojem uličnem stilu:

Eva C. Zimet, ulični stil, moda | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Imate doma najbolj podcenjen lepotni pripomoček?

Čeprav je kot vlogerka seznanjena z vsemi smernicami, to še ne pomeni, da preizkusi vse. "Kje imam pa čas za to," pravi v smehu in dodaja, da je težko spremljati lepotni svet, saj vsak teden pride nekaj novega. "Se že bojim, da smo pet korakov oddaljeni od kostumografije Iger lakote (smeh)."

Tako kot mnoge je tudi njo šokiral trend pernatih obrvi, ki je pred dobrim tednom zaokrožil po Instagramu in ga je finska vizažistka začela nehote. "Na njenem profilu sem videla fotografijo, ob kateri je pripisala 'odločam se, da danes začenjam nov trend za obrvi' (smeh). Do konca dneva je bila njena slika na vseh največjih lepotnih platformah (smeh). Fascinantno!"

Lepotnih veščin se je Eva učila pri mojstru Mariu Dedivanoviču, vizažistu Kim Kardashian, kar opisuje kot nepozabno izkušnjo.

"Absolutno super izkušnja, ogromno smo se naučili, najbolj mi je bilo všeč, da je celoten tečaj potekal v zelo sproščenem vzdušju, ogromno smo se presmejale. Skratka, res je bila izkušnja, ki si jo zapomniš za vse čase. Tam sem se spoprijateljila s štirimi puncami (ena iz Kolumbije, druge iz Pakistana), s katerimi smo še dandanes v stiku in se podpiramo, si delimo nasvete ..."

Kot umetnica ličenja Eva vsem ženskam najbolj priporoča dobre čopiče, sama pa si ličenje težko predstavlja še brez rožnate gobice beauty blender, s katero je nanašanje ličil bistveno lažje, pravi. Najbolj podcenjena pripomočka pa sta po njenem mnenju klešče za vihanje trepalnic in krtačka za trepalnice.

Eva C. Zimet, ulični stil, moda | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Eva C. Zimet, ulični stil, moda | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Vsakič znova bi izbrala Slovenijo

Eva zaradi ljubezni redno potuje v New York in nazaj, a si ne predstavlja, da bi zaradi njega pustila Slovenijo za sabo.

"Včasih se mi zdi, ko stopim iz letala v New Yorku in se podam v to betonsko džunglo, da je nemogoče, da sem na istem planetu in da sem bila še pred 12 urami na Ptuju, na mojem zlatem Ptuju, potem pa naenkrat vržena tja, v gnečo, prerivanje, vonj podzemne in mesta nasploh," pravi in sarkastično dodaja, da je sploh poleti tam vonj čudovit.  

Življenje je zelo zanimivo na obeh celinah, vendar bi vsakič znova izbrala Slovenijo. Življenje, ki ga živimo tukaj, je luksuz! Imamo morje, hribe, gore, jame ... Mi živimo v naravnem dragulju! In vsi želimo ven iz tega, ker mislimo, da je drugje boljše. Ja, za ene stvari že, ampak meni osebno je bistvo življenja moj mir, opazovanje narave, dihanje svežega zraka, sprehod po gozdu, kopanje v našem morju. To je tisto, kar mene osrečuje in verjamem, da bi nas moglo več. Peta avenija že ima svoj čar, ampak verjemite mi, ko rečem, da nima za burek proti Sloveniji (smeh).

Eva C. Zimet, ulični stil, moda | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Eva C. Zimet, ulični stil, moda | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

New York jo sicer zelo navdihuje v umetniškem smislu, saj je tam dovoljeno vse, opaža. "Srečaš se s toliko kulturami, da te potegne v ta vrtinec, ki se čez čas zdi kot Babilon. Tisoč jezikov okrog tebe, ti govoriš dva od teh tisočih (smeh). Slišiš ruščino na podzemni, pa se mi zdi tako super, da skoraj rečem 'hej, sestra!' (smeh)."

New York ti res da vpogled v svet toliko različnih kultur, da se moraš kar navaditi na vso to drugačnost. Meni je super tam, obožujem svoje prijatelje, ki jih imam tam in vsakič, ko sem z njimi, se naučim toliko novega, poskušam novo hrano, se učim nove besede drugih jezikov ... zmeraj se nekaj dogaja. Ampak slaba voda, slaba kakovost hrane, slab zrak ... To vse so razlogi, zakaj vedno bolj obožujem našo deželico, ki resda ima pomanjkljivosti, ampak samo naravna lepota odtehta težki karakter naše države! Vidite, tako kot ženska! Naravna lepota je tista pomembna.

Kaj ima raje ...?

Eva na hitro o ...:

... naj modnem kosu:
Salonarji, ker poudarijo ženstvenost.

... dodatku, ki jo spremlja vsak dan:
Ura, da ne zamujam, čeprav se tukaj kar lovim (smeh).

... kosu, ki ga ne bi nikoli oblekla:
Čipkasta prosojna obleka, ker je neokusna.

... tem, česa v modi ni nikoli preveč:
Bleščic, ker so najboljše (smeh).

... svoji modni ikoni:
Olivia Palermo, ki je zame osebno ena in edina kraljica, vredna naziva modna ikona.

Vsak ponedeljek vam predstavljamo ulični stil znanih Slovencev in blogerjev. Spremljajte Trende in sledite uličnim trendom.


Ne spreglejte