SiolNET. Trendi Potovanja
2,59

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pet mest, v katerih si ne želite sesti za volan #video

2,59

termometer

Mumbaj
Foto: Getty Images

Najnovejša študija, ki je pod drobnogled vzela ceste in vedenje voznikov po svetu, je dala seznam najslabših mest za vožnjo. Po drugi strani pa je postregla s seznamom tistih mest, ki so za vožnjo daleč najboljša.

5 najslabših mest za vožnjo

Raziskovalci, ki so izvedli obširno študijo, katere rezultate je objavil portal Sky News, so želeli narediti seznam najbolj varnih in najbolj nevarnih cest na svetu.

Pri določanju, katera mesta so z vidika varnosti in udobja vožnje najboljša in katerega najslabša, so upoštevali več za voznike pomembnih dejavnikov. In sicer: število avtov na prebivalca, cene goriva, kakovost zraka, kakovost javnega prevoza, infrastrukturo cest, gnečo na cestah ter vedenje voznikov.

V študijo so vključili tudi voznike različnih starosti, ki so jih spraševali, kako se počutijo med vožnjo in ali so bili kadarkoli vpleteni v kakšen incident na cesti, ki mu je botrovala agresivna vožnja (njih ali drugih voznikov).

5 najboljših mest za vožnjo:

5 mest z najbolj agresivnim vedenjem na cesti:

Preberite tudi:

Nikozija, Ciper Trendi Imate dovolj dežja? To so evropska mesta z največ jesenskega sonca. Novo leto. Silvestrovanje. Trendi Top evropska mesta za skok v novo leto prazniki Trendi Top evropska mesta za zimski oddih - med njimi tudi Ljubljana

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin