Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 2. 2018,
7.00

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Kras kulinarika potovanje

Ponedeljek, 26. 2. 2018, 7.00

6 let, 1 mesec

Novost na Krasu: Karra, odkriti skriti Kras

Oglasno sporočilo

Si domišljate, da poznate Kras? Zdaj ga lahko s Karro odkrijete še drugače: v sobi pobega, sobi pobega v gmajni in na lovu za zakladom.

Karra - Kras | Foto:

Kras je skrita ljubezen marsikaterega obiskovalca. Odslej ga lahko odkrijete na nov, izviren, zabaven način. Pred nekaj meseci se je namreč na Krasu rodila Karra, osebna gostiteljica, ustvarjalka izjemnih kraških doživetij.

Ljubi sobe pobegov, love za zakladom, avtentična kraška doživetja, izvirne team buildinge in kraška gurmanska razvajanja.

Karra ni del množične turistične ponudbe brezimnim gostom. Ponuja osebno in posebno, na izviren in domiseln način. Je svojevrsten unikat in prva ter edina ponudnica tovrstnih doživetij na Krasu. Če želite ustvarjalno in dejavno odkriti skriti Kras, torej obiščite Karro.

Karra - Kras | Foto:

Kraški pobegi: izvirne, napete igre, v katerih spoznavate Kras (p)osebno!

Karra med drugim ponuja tudi izvirne kraške pobege. To so napete, zanimive igre, namenjene skupinam od 2–5 ljudi. Vse kraške pobege so ustvarili po lastnih scenarijih. V igrah vam, zvedavim in pronicljivim gostom, postavljajo različne zagonetke. Obenem pa vas na igriv način seznanjamo s posebnostmi Krasa: s kraško naravno in kulturno dediščino, osebnostmi in posebnostmi. Za zdaj igre prirejajo v Tomaju, bo pa Karra nadaljevala ustvarjanje napetih kraških pobegov tudi po preostalem Krasu, npr. v Štanjelu.

Karrini kraški pobegi so odlična izbira za sklenjene družbe, ki od druženja želijo več kot le pasivno posedanje. Skupine prijateljev, sodelavcev, družine in pari, ki želite na Krasu doživeti zares nekaj ekskluzivnega, izvirnega in popolnoma novega, boste gotovo navdušeni. Praznujete osebni praznik? Želite koga prijetno presenetiti? Pripravljate izvirno rojstnodnevno zabavo? Ali pa si želite le nepozabno kraško doživetje? Potem boste gotovo navdušeni nad to kraško novostjo.

Prva in edina soba pobegov, soba pobegov na prostem in lov za zakladom na Krasu: detektivska zabava za vso družbo!

Karra vam je pripravila tri napete skupinske igre. V njih se zabavate in obenem odkrijete še marsikatero skrito kraško zagonetko, spoznate kraške vasi, naravo in ljudi na prav poseben, napet, igriv in družaben način. Strastni reševalci zank in ugank, pronicljivi detektivi, ljubitelji izzivov, navdušenci nad novim in izvirnim, odslej je Kras za vas še privlačnejši.

Viktorijina skrivnost – edinstveni lov za zakladom po Tomaju, eni od najlepših kraških vasi

Začutite v trebuhu vznemirjenje, ko se znajdete na še neodkritem terenu? Ste dobri opazovalci? Znate zavohati pravo sled? Znate prepoznati past? Potem je ta izvirna igra prav za vas, saj vas čaka 90 minut nepozabne skupinske zabave.

Karra - Kras | Foto:

Lov za zakladom, v katerem boste odkrivali Viktorijino skrivnost, se odvija po vasi Tomaj. To je ena od najlepših kraških vasi, a je večina turistov sploh ne pozna. Tomaj je neprekinjeno naseljen že dobrih 3.000 let in je bil nekdaj središče političnega, cerkvenega, gospodarskega, upravnega, prosvetnega, kulturnega življenja. V sebi skriva vrsto osupljivih skrivnosti, ki vam jih bodo na poti po vasi odkrivali Viktorijini namigi. Le najboljše, pronicljive, intuitivne in dobro sodelujoče lovske ekipe bo Viktorija pripustila do svoje skrivnosti. Vas zanima, kdo je Viktorija? To pa boste morali ugotoviti sami. Je pa resnična, niso si je izmislili.

Kosovelova enigma: prva in edina soba pobega na Krasu, tudi za najboljše "detektive"

Čeprav je živel le 22 let, se je Srečko Kosovel zapisal med svetovne legende. Da bi ga bolje razumeli, se tujci po vsem svetu učijo slovenščine. Tomaj je vas Srečka Kosovela – v njej je veliki um živel in umrl. In v Tomaju je edina soba pobega na svetu na temo te legende!

Karra - Kras | Foto:

V zaklenjeni Kosovelovi sobi v gostilni v Tomaju se boste s prijatelji spoprijeli z različnimi zankami in ugankami. Le najprodornejšim in med seboj dobro sodelujočim skupinam bo v 60 minutah uspelo razvozlati Kosovelovo enigmo in se rešiti iz sobe. Boste med njimi tudi vi?

Rešitev iz gmajne: na svetu prva in edina soba pobega v kraški gmajni

Ko boste s svojo družbo (2–5 oseb) prišli v Tomaj, vas bodo po petih minutah hoje med kraškimi suhozidi popeljali v najlepšo kraško dnevno sobo, v gmajno. Kras se ponaša z izjemno raznoliko floro in favno. Je namreč na robu sredozemskega sveta, za katerega je značilna največja naravna raznoterost v Evropi.

Karra - Kras | Foto:

V 60 minutah boste morali razvozlati nabrite zanke in uganke tomajskega pastirja Karla. Obeta se vam edinstvena soba pobega na prostem, super zabava pod kraškim nebom, na kraškem zraku, med kraško floro. Vam bo uspelo?

Doživite Kras (p)osebno: avtentična kraška doživetja

Poleg izvirnih kraških pobegov Karra pripravlja tudi avtentična kraška doživetja. Popeljali vas bodo na dom ali v ustvarjalnico butičnih kraških ustvarjalcev raznolikih vrhunskih izdelkov in storitev, da boste Kras lahko doživeli tudi "insajdersko". Z ustvarjalnimi domačini boste lahko osebno poklepetali, se udeležili njihovih delavnic ali degustacij, si ogledali (poskusili) in kupili njihove izdelke.

Izvirni kraški teambuildingi

Kras je odlična priložnost za odmik in primik obenem. Sem se odmaknete od ponorelega sveta in približate svojim sodelavcem. Karra ustvarja izvirne team buildinge, ki jih pripravi po meri vsakega kolektiva posebej. Tudi tu ni zagovornica serijskih, neosebnih doživetij, zato vsako skupino preseneti s čim novim.

Kraške pobege lahko rezervirate tu:

Za osebno ponudbo in več informacij pa se oglasite na:

kontakt

https://karra.si

Ne spreglejte