SiolNET. Trendi Potovanja
2,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nova svetovna atrakcija, ki bo privabila množice #video

2,33

termometer

Dubaj
Foto: Dubai Frame / Facebook

V Dubaju, mestu mega arhitekturnih projektov, ki stavijo na višino, je nastala še ena svetovna atrakcija. Vsaj tako predvidevajo oz. si želijo za novo stolpnico, največji okvir na svetu, ki naj bi po ocenah privabil dva milijona turistov na leto.

Dubai Frame, poznan tudi pod vzdevkom Največji okvir na svetu, je 150 metrov visoka in 93 metrov široka pravokotna zlata arhitekturna struktura. Dve stolpnici sta povezani z dolgim mostom na vrhu, od koder se je visoko nad tlemi mogoče temeljito razgledati nad celotnim mestom.

V pritličju je muzej, ki prikazuje preobrazbo Dubaja iz ribiške vasi v bleščečo sodobno metropolo.

Dubajskemu zlatemu okvirju, ki je vrata za javnost odprl prvi dan letošnjega leta, napovedujejo status ene od glavnih mestih turističnih destinacij. Dubajskemu zlatemu okvirju, ki je vrata za javnost odprl prvi dan letošnjega leta, napovedujejo status ene od glavnih mestih turističnih destinacij. Foto: www.thedubaiframe.com

Okvir ob boku najvišje stolpnice

Dubajskemu okvirju napovedujejo status ene od glavnih turističnih mestih destinacij, tako kot to velja za najvišjo stolpnico na svetu Burj Khalifa z 828 metri in hotel v obliki jadra s sedmimi zvezdicami Burj Al Arab.

Načrte zanj je zasnoval arhitekt Fernando Donis, ki je s svojim predlogom zmagal med 900 prispelimi projekti na mednarodnem natečaju za novo presežno mestno arhitekturo, opredeljeno s prestižem in višino. Navdih za njegovo zunanjost je avtor črpal iz logotipa za svetovno razstavo Expo 2020, ki bo v Dubaju.
 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin