SiolNET. Trendi Potovanja
0,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Natisnjena 3D-hiša za izkušnjo Marsa na Zemlji #foto

0,40

termometer

Tera |  | Foto: Cover Images
Foto: Cover Images

Futuristična natisnjena 3D-hiša, za katero obljubljajo izkušnjo Marsa na Zemlji, bo že kmalu sprejela prve goste, ki bodo lahko doživeli medplanetarni dopust prihodnosti.

Lokacija novega objekta, imenovanega Tera, bo na severu New Yorka v zelenju ob reki Hudson, kjer bodo gostje lahko izkusili, kakšno bi bilo lahko trajnostno bivanje na Marsu.

Tera | Foto: Cover Images Foto: Cover Images

Pod zasnovo Tere se podpisujejo v newyorškem oblikovalskem studiu AI SpaceFactory. Gre za hčerinsko idejo na Nasinem izzivu za zasnovo habitata za rdeči planet nagrajenega objekta Marsha.

Tera | Foto: Cover Images Foto: Cover Images

V načrtu je, da bodo prihodki turističnega najema newyorškega futurističnega objekta namenjeni financiranju poslanstva podjetja, usmerjenega v raziskovanje in razvoj trajnostnih tehnologij prihodnosti. Te naj bi bile ob uporabi na Zemlji lahko nekoč tudi osnova za postavitev infrastrukture na Marsu.

Tera | Foto: Cover Images Foto: Cover Images

Tera je narejena iz enake 3D-tehnologije tiskanja in razgradljivega materiala kot njena predhodnica Marsha, zasnovana za dolgoročno in trajnostno bivanje na rdečem planetu. Razviti material je testirala tudi Nasa in potrdila, da je vsaj za 50 odstotkov močnejši in trajnejši kot beton.

Tera | Foto: Cover Images Foto: Cover Images

Kot pravijo v studiu AI SpaceFactory, ima novi material potencial, da v prihodnosti kot bolj trajnostni element stopi na mesto tradicionalnega betona in jekla ter v gradbeni industriji prispeva k odpravi odpadkov gradbenih materialov, ki jih ni mogoče reciklirati. Inovacija lahko preobrazi način gradnje na Zemlji in reši naš planet, so še prepričani snovalci projekta.

Tera | Foto: Cover Images Foto: Cover Images

Preberite še:

tera hotel Trendi Hotel prihodnosti: bivanje kot na drugem planetu glemping Trendi Luksuzni kamp, kjer imate občutek, da ste na Marsu

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin