SiolNET. Trendi Potovanja
2,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Luksuzni kamp, kjer imate občutek, da ste na Marsu

2,63

termometer

glemping
Foto: Sun City / Facebook

Glamping oziroma luksuzno kampiranje ima veliko različic. Od takšnih, ki segajo do Antarktike, do teh v jordanski puščavi, ki spominjajo na drug planet.

Jordanska puščava Wadi Rum, ki ji pravijo tudi dolina Lune je bila že večkrat kulisa za snemanje filmov o planetu Mars. Tako je bilo tudi v primeru snemanja filma Marsovec iz leta 2015 z Mattom Damonom v naslovni vlogi.

glemping Foto: Sun City / Facebook

Da bi to "nezemljsko" izkušnjo prenesli tudi v turistično ponudbo, pa so si zamislili nedaleč stran od zadnje lokacije snemanja hollywoodskega spektakla režiserja Ridleyja Scotta.

glemping Foto: Sun City / Facebook

V kampu Sun City je namreč mogoče prespati v luksuznih šotorih, ki s svojo zasnovo in umeščenostjo v puščavo ustvarjajo futuristično vzdušje počitnikovanja na Marsu.

glemping Foto: Sun City / Facebook Zamišljanju bivanja na rdečem planetu pa v kampu ni blizu le lokacija snemanja filma Marsovec, temveč tudi pustolovske kupole.

glemping Foto: Sun City / Facebook

Gre namreč za pomanjšane strukture podjetja Freedomes, ki je zasnovalo scenografski habitat za film Marsovec. Zdaj pa so te po novem v 20 primerkih, postavljenih v že prej obstoječi kamp sredi puščave, za približno med 150 in 300 evri na noč ponujene popotnikom in popotnicam.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin