Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Torek,
28. 7. 2015,
12.38

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenija Hrvaška dopust

Natisni članek

Torek, 28. 7. 2015, 12.38

8 let, 3 mesece

Na dopust v državne objekte v Sloveniji in na Hrvaškem

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Poleg zaposlenih v državnih upravi lahko tiste počitniške objekte v državni lasti, ki so še prosti, za dopust najame kdorkoli. Izbirate lahko med lokacijami v Sloveniji in na Hrvaškem.

Država ima v lasti 95 počitniških objektov v Sloveniji in na Hrvaškem. Med njimi so Portorož, Lucija, Piran, Kranjska Gora, Rogla, Terme Čatež, Bohinjska Bistrica, Bovec in Kope. Pri sosedih pa v Umagu, Dajli, Maredi, Novem gradu, Červarju, Barbarigi, na Cresu, Lošinju in Pagu.

Več možnosti za najem državnih počitniških objektov je septembra Čeprav so počitniške državne zmogljivosti, s katerimi upravlja ministrstvo za javno upravo, prednostno namenjene zaposlenim v organih državne uprave (ministrstvih z organi v sestavi, vladnih službah in upravnih enotah) in zaposlenim na sodiščih, tožilstvu in državnih pravobranilstvih, pa tudi upokojencem v državni upravi, lahko ob morebitni nezasedenosti kapacitet te najame kdorkoli.

V poletni sezoni je tako za uporabnike na voljo še nekaj počitniških enot, čeprav resda malo. V Sloveniji se je na tak način mogoče odpraviti v Kranjsko Goro, kjer najem garsonjere zunanje uporabnike stane 43 evrov na dan, najem trisobnega stanovanja pa 54 evrov. Avgusta je mogoče letovati še na Rogli za od 42 do 48 evrov ter v Termah Čatež za 74 evrov. Lahko pa se odločite tudi za dopustnikovanje na Kopah.

Na Hrvaškem sta zadnjih deset dni avgusta še na voljo dve garsonjeri na Cresu, kjer je na dan treba odšteti 46 evrov, za enako vsoto pa je mogoče bivati tudi v apartmaju v turističnem naselju v Maredi. Drugačna slika razpoložljivosti vlada za september, ko je večina počitniških enot, tako pri nas kot na Hrvaškem, še prostih.

Cene za zunanje uporabnike so nekoliko višje Državni uslužbenci so se morali za najem počitniških zmogljivosti prijaviti že aprila, enote, ki so ostale proste, pa so zdaj na voljo tudi zaposlenim v drugih državnih organih in zunanjim uporabnikom. Le da so za njih cene nekoliko višje.

Zunaj sezone je mogoč najem tudi za konec tedna Zunaj sezone so tudi cene najema teh enot nižje, poleg tega pa jih je mogoče najeti tudi za krajši termin, denimo za konec tedna.

Ne spreglejte