Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 4. 2015,
13.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

nakupovanje

Sreda, 15. 4. 2015, 13.13

8 let

Kje lahko zapravljate v bližini slovenskih meja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Poiskali smo kraje blizu slovenske meje, ki so znani po svojih nakupovalnih ulicah ali kar nakupovalnih središčih. V njih lahko izbirate med bolj ali manj dragimi modnimi znamkami.

Zagreb Z vlakom ali avtobusom sta do Zagreba dobri dve uri, z avtom pa še manj. Nekaj kilometrov pred Zagrebom pri Zaprešiću je veliko nakupovalno središče Westgate, v samem središču mesta pa Arena Centar. Obe nakupovalni središči nudita cenovno ugodne blagovne znamke.

A če želite izbrati bolj trendovske točke v mestu, do katerih lahko pridete peš ali s tramvajem, boste izbrali Ilico, ki je glavna zagrebška ulica v središču mesta in je polna majhnih šarmantnih trgovin kot tudi znanih blagovnih znamk. Poleg tega je ulica polna kavarnic in slaščičarn, da se boste lahko spočili.

V bližini Zagreba je treba omeniti tudi največji outlet na območju od Gradca, Maribora in Zagreba Roses Designer Outlet v Sv. Križu Začretju (tik ob hrvaškem delu avtoceste, ki povezuje Zagreb in Maribor), kjer lahko izbirate mednarodne znamke po cenejših cenah.

Gradec Gradec, ki je blizu slovenske meje, ima znana nakupovalna središča zunaj mesta, ki so pogosta izbira slovenskih in hrvaških nakupovalcev. Največji in trenutno najbolj popularni je Seiersberg na južnem vhodu v mesto z neposrednim dostopom z avtoceste iz Slovenije. Do njega se lahko pripeljete tudi z javnim prevozom iz mestnega središča.

Poleg Seiesrberga stoji malce starejše nakupovalno središče Center West, ki ima manj trgovin, a poleg njega stoji Ikejina trgovina, ki je tudi raj za zapravljanje. Tudi samo središče mesta nudi odličen izbor trgovin, ki imajo glede na lokacijo lepšo atmosfero. Glavna nakupovalna ulica je Herrengasse.

Celovec Kramergasse je številka ena v Celovcu za ljubitelja nakupovanja. Poleg tega, da je to najstarejša mestna ulica, je tudi prva avstrijska peš cona. Na ulici lahko poleg trgovin občudujete tudi baročno arhitekturo in arhitekturo v slogu jugendstila. V samem mestnem središču je tudi dokaj nov nakupovalni center City Arkaden, ki v 120 trgovinicah nudi od mode do interierja.

Dunaj V bližini Dunaja je eden izmed največjih outletov v Evropi - Outlet Parndorf Dunaj, kjer boste dobili luksuzne znamke po ugodnih cenah. A kot vedno: vzemite si čas!

V samem središču mesta je najbolj luksuzni kvartir, Golden Quartier v velikosti 11.500 kvadratnih metrov. Nakupovalno območje se razteza med Tuchlauben, Bognergasse in Am Hof. Na tem območju najdete Prado, Valentina, Miu Miu, Roberta Cavallija in podobno. Pač drage znamke. A najlepša in za vse okuse in denarnice primerna pa je na Dunaju Mariahilfer Strasse, ki je tudi sama po sebi krasna ulica, za nakupe pa je primerna tudi Kärntner Straße.

Trst V socialističnih časih Slovenije je Trst veljal za nakupovalno meko, zdaj se je to malce umirilo, a vseeno boste našli v obalnem biseru mesta, kjer lahko zapravljate.

Najbolj znano mestno nakupovalno središče je Torri d'Europa, ki je le nekaj kilometrov južno od središča mesta. V središču je prek 90 trgovin, predvsem italijanskih blagovnih znamk.

V samem mestu se glavnina trgovin nahaja v četrti Borgo Teresiano, ki nosi ime po Mariji Tereziji. To je področje okoli Canala Grande.

Če boste pa enkrat že v Trstu, pa se mogoče zapeljete do predmestja Palmanove, kjer je outlet center Palmanova Outlet Village, ki je pogosta izbira slovenskih nakupovalcev.

Ne spreglejte