Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 1. 2013,
20.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tajska Bali Egipt Maldivi

Torek, 15. 1. 2013, 20.04

8 let

Kam pobegniti pred snegom? Top 5 destinacij za eksotičen oddih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sneg, mraz, veter, zima. Vse skupaj nas sili, da razmišljamo o toplem vremenu, soncu, palmah, eksotičnih krajih, kjer bi si nabrali moči in uživali.

Izbrali smo pet destinacij, kjer vam užitki in sonce ne uidejo, destinacij, ki bi vam jih zavidal vsak prijatelj.

1. Bali Čeprav je še do nedavnega Bali veljal za nedosegljivega, pa se je z nizkocenovnimi prevozniki in pogostejšimi leti potovanje iz Evrope na prekrasne otoke pocenilo. Za dobrih 600 evrov že lahko prispemo v toplo, eksotično deželo, kjer nas bodo prijazni domačini sprejeli in nam poleg brezmejnih užitkov na plaži ponudili svežo morsko hrano, sadje in zelenjavo, spimo pa lahko kar v bungalovih na plaži, ki so ne le poceni, temveč tudi delček doživetja, ki se mu reče Bali.

2. Tajska Že samo ime dežele pove, da je to dežela nasmehov. In če imamo malo popotniške žilice, želimo preizkusiti hrano na ulicah in tržnicah, ki jo za manj kot evro pripravijo domačini, smo na pravem mestu. Od morja, bogatega z ribami in želvami, primernega ne le za namakanje, ampak tudi za potapljanje, do izletov in nepozabnih tajskih masaž na plaži, vse to najdemo na številnih, velikokrat tudi neobljudenih in manj poznanih obalah Tajske. Dežela, ki ponuja odlične priložnosti za sprostitev čez dan in velja za kraj, kjer zabava ne zamre niti, ko se že dela dan, je dosegljiva za približno 700 evrov celo iz Slovenije, ko pa ste enkrat tam, je življenje lahko, če seveda niste izbirčni, zelo poceni. Namig: porcija pečenih ličink stane okoli pol evra.

3. Egipt Med izbranimi kraji za zimski oddih je nam najbližja dežela nesmrtnih kraljev, piramid in tradicije. Egipt je Slovencem dosegljiv vse leto, a pozimi ima s svojimi primernimi temperaturami, številnimi izleti, kulinarično pestrostjo in svežim sadjem, ki mami na vsakem koraku, še poseben čar. Za okoli 250 evrov že lahko najdemo ugoden polpenzionski aranžma, ki nam ga bo, ko bomo uživali na prekrasnih egiptovskih plažah, zavidal vsak prijatelj.

4. Maldivi Maldivi so čista eksotika, priznamo. A za tiste, ki si lahko privoščite malo več, so vseeno dobra in nepozabna destinacija, ki bo ostala v vašem spominu. Neverjetni razgledi, atoli s kristalno čisto vodo, najlepše peščene plaže, prijetna in simpatična naselja z domačini, ki vas strežejo kot kralja, in seveda: mir. Za tiste, ki ljubijo tišino in lepoto narave, so Maldivi kot naročeni, če pa se radi potopite pod gladino kristalno čisto vode, boste tam našli morsko življenje, ki ga ni mogoče videti nikjer na svetu. Teden dni na Maldivih, če si ga lahko privoščite, vas bo stal dobrih 1.200 evrov ali celo malo več. 5. Mauritius Pravijo, da otoška država na jugozahodu Indijskega oceana očara vsakogar, ki stopi na njena tla. Otok, ki so ga portugalski osvajalci odkrili leta 1505, danes ponuja številne možnosti sprostitve, primerne za nekoliko bolj globoke žepe, saj boste iz Evrope tja težko prišli za manj kot 1.400 evrov. A ta denar bo zahtevnim gostom odtehtali razgled, ki ga najdete redkokje, specialitete prijaznih domačinov, pripravili vam jih bodo na sto in en način, in njihova ustrežljivost, ki si jo boste zaželeli imeti tudi doma.

Ne spreglejte