Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 8. 2016,
20.04

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,83

5

Natisni članek

Plažnice Siol z vami na dopustu lestvica skrb za goste hotel TripAdvisor top 10 Na dopustu

Ponedeljek, 15. 8. 2016, 20.04

6 let, 7 mesecev

Hrvaški hoteli, kjer najbolje poskrbijo za svoje goste

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,83

5

Kolaž: hrvaški hoteli | Foto spletne strani hotelov

Foto: spletne strani hotelov

Kaj naredi dober hotel? Tudi (ali predvsem) osebje, njihova profesionalnost in prijaznost. Tukaj je deset hotelov na Hrvaškem, kjer se je po mnenju uporabnikov TripAdvisorja osebje izkazalo najbolje.

Pri izbiri hotela, kjer bomo preživljali počitnice, se običajno odločamo glede na lokacijo, urejenost in ceno. Kaj pa prijaznost in ustrežljivost osebja? Ta je pogosto odločilni dejavnik, kako dobro se bomo v hotelu počutili.

Tega se zavedajo tudi na popotniškem spletnem portalu TripAdvisor, kjer so ob tradicionalnih lestvicah najboljših hotelov sestavili tudi lestvice hotelov z najboljšo storitvijo oziroma osebjem.

Hrvaški turistični delavci padli na testu prijaznosti

Ker se slovenski gostje radi pritožujejo nad neprijaznostjo hrvaških gostiteljev, čeprav nato vsako leto znova romajo na njihovo obalo, smo preverili, kateri hoteli naših južnih sosedov so se izkazali za najbolj prijazne, ob tem pa zapisali tudi okvirne cene nočitve v dvoposteljni sobi za sredino avgusta.

1. Aparthotel Bellevue, Trogir

Aparthotel Bellevue, Trogir | Foto: bellevue.com.hr Foto: bellevue.com.hr

Na prvem mestu hrvaških hotelov z najboljšim osebjem se je znašel družinski hotel v središču dalmatinskega mesta Trogir, tik ob starem mestnem jedru, ki je pod zaščito Unesca. Hiter pregled recenzij na TripAdvisorju razkriva, zakaj se je uvrstil najvišje - skorajda vsak komentator je (ob odličnem zajtrku) še posebej izpostavil prijaznost osebja. "Najin oddih je bil še posebej prijeten zaradi uslužnega, zavzetega, prijaznega in vedno nasmejanega osebja," je zapisal eden od njih.

Cena noči v dvoposteljni sobi: 130 evrov

2. Art hotel Kalelarga, Zadar

Art hotel Kalelarga, Zadar | Foto: Facebook Foto: Facebook

Butični hotel z le desetimi sobami je na glavni ulici starega mestnega jedra v Zadru. Čeprav nima svojega parkirišča, kar lahko za marsikaterega gosta predstavlja težavo, to po mnenju gostov odtehta osebje. To je "zelo toplo in gostoljubno, prijateljsko in izjemno učinkovito", je zapisal eden od uporabnikov TripAdvisorja. Mimogrede - njihov recept za najpreprostejše parkiranje je: pustite ga na ulici, kazen bo cenejša, kot da bi plačevali javno parkirišče.

Cena noči v dvoposteljni sobi: 220 evrov

3. Hotel Monte Mulini, Rovinj

Hotel Monte Mulini, Rovinj | Foto: www.montemulinihotel.com Foto: www.montemulinihotel.com

Najprestižnejši hotel v že tako zasoljenem Rovinju, po mnenju uporabnikov TripAdvisorja pa tudi najboljši luksuzni hotel na Hrvaškem, visoko kotira tudi po skrbi za goste. Hvalnice si je prislužilo tako osebje od receptorjev do sobaric kot vse druge storitve, od zajtrka do organizacije prevoza v središče Rovinja. A bodimo iskreni - za takšno ceno bi težko pričakovali kaj manj.

Cena noči v dvoposteljni sobi: 700 evrov

4. Hotel Bol, Bol

Hotel Bol, Bol | Foto: www.hotel-bol.com Foto: www.hotel-bol.com

Bol na otoku Braču daleč naokoli slovi po znameniti plaži Zlatni rat, uporabniki TripAdvisorja pa so zelo naklonjeni tudi tamkajšnjemu hotelu, ki se imenuje kar po mestu. Hotel Bol je butični hotel z okoli 20 sobami, osebje pa so gostje opisali kot izjemno prijazno, učinkovito in vedno pripravljeno priskočiti na pomoč z nasveti glede restavracij, izletov in drugih aktivnosti.

Cena noči v dvoposteljni sobi: 140 evrov

5. Villa Giardino, Bol

Villa Giardino, Bol | Foto: www.completelycroatia.co.uk Foto: www.completelycroatia.co.uk

Še ena uvrstitev iz priljubljenega Bola na Braču, ki, kot pove ime, bolj kot hotel deluje kot zasebna namestitev. Goste navdušuje z zelenim vrtom, kjer strežejo (menda izjemen) zajtrk, in osebjem, ki je po hvalnicah sodeč resnično nadstandardno. Eden od spletnih komentatorjev je na primer omenil, da so mu pred odhodom ponudili celo pranje avtomobila - zaradi deževnega vremena ga je odklonil.

Cena noči v dvoposteljni sobi: 120 evrov

6. Hotel Maritimo, Makarska

Hotel Maritimo, Makarska | Foto: www.hotel-maritimo.hr Foto: www.hotel-maritimo.hr

"Najbolj prijazno osebje na tem planetu," se začne ena od hvalnic tega butičnega hotela v Makarski, nek drug gost, ki se je zaradi zadovoljstva od prvem obisku letos spet vrnil v isti hotel, pa je povedal, da so ga sprejeli kot "dolgo izgubljenega družinskega člana". Te in še mnoge druge navdušene recenzije so hotel Maritimo dvignile na šesto mesto najprijaznejših na Hrvaškem.

Cena noči v dvoposteljni sobi: 130 evrov

7. Hotel Božica, Suđurađ

Hotel Božica, Suđurađ | Foto: www.hotel-bozica.hr Foto: www.hotel-bozica.hr

Prvi hotel na tej lestvici, ki vsaj malo "diši" po sicer izjemno turistično obleganem Dubrovniku, je Božica oziroma boginja na otoku Šipan, enem od Elafitskih otokov pred dubrovniško obalo. Kot pravijo uporabniki TripAdvisorja, so se tukaj resnično odpočili, tudi zaradi skrbnega osebja, ki jim je na plažo prineslo ležalnike ali pa povedalo, s katerim ladijskim prevozom se najceneje pripeljati v Dubrovnik.

Cena noči v dvoposteljni sobi: 140 evrov

8. Hotel Cornaro, Split

Hotel Cornaro, Split | Foto: www.cornarohotel.com/ Foto: www.cornarohotel.com/

Hotel v starem mestnem jedru Splita kot svojo misijo izpostavlja prav vrhunsko skrb za goste. "Želimo preseči pričakovanja gostov," so zapisali na svoji spletni strani. "Naše ustrežljivo osebje bo zadovoljilo želje tudi najzahtevnejših gostov," poudarjajo. Da jim je uspelo, se strinja tudi večina gostov, ki so jih ocenili na TripAdvisorju in jih uvrstili med najprijaznejših deset na Hrvaškem.

Cena noči v dvoposteljni sobi: 200 evrov

9. Hotel Berkeley, Dubrovnik

Hotel Berkeley, Dubrovnik | Foto: www.berkeleyhotel.hr Foto: www.berkeleyhotel.hr

Najvišje uvrščen dubrovniški hotel na tej lestvici je Berkeley, hotel v dubrovniškem pristaniškem predelu Gruž, ki si je kljub ne najbolj spektakularni lokaciji oceno prislužil s prijaznostjo. "Osebje je vedno pripravljeno pomagati in je prijazno ter učinkovito," se strinjajo uporabniki TripAdvisorja. Mnogi med njimi so posebej poudarili, da vsi tekoče govorijo angleško, ter učinkovito organizacijo prevozov z letališča.

Cena noči v dvoposteljni sobi: 180 evrov

10. Hotel Bellevue, Dubrovnik

Hotel Bellevue, Dubrovnik | Foto: www.adriaticluxuryhotels.com Foto: www.adriaticluxuryhotels.com

Deseterico hrvaških hotelov, ki najbolje poskrbijo za svoje goste, končuje še en dubrovniški hotel. Je eden redkih večjih hotelov na tej lestvici, a kot poudarjajo gostje, ni neoseben - ena od recenzentov na TripAdvisorju omenja, da je v času njegovega bivanja direktorica hotela vsakemu gostu osebno izrekla dobrodošlico. Neposreden dostop do plaže in ležalniki, rezervirani za goste hotela, pa so bili pika na i.

Cena noči v dvoposteljni sobi: 500 evrov

Ne spreglejte