SiolNET. Trendi Potovanja
1,59

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fascinantno Bondovo gnezdo visoko v avstrijskih Alpah #foto

1,59

termometer

James Bond muzej
Foto: Cover Images

Julija bo visoko nad Söldnom v avstrijskih Alpah oživel muzej, posvečen najbolj znanemu filmskemu vohunu na svetu.

007 Elements je muzej oziroma, kot so ga poimenovali ustvarjalci, cinematična instalacija, posvečena filmom o Jamesu Bondu. Ni naključje, da so zgradbo postavili oziroma delno vkopali v vrh Gaislachkogla, 3056 metrov visokega vrha nad tirolskim smučarskim središčem Sölden. Restavracija Ice Q na vrhu te gore je bila namreč eno od snemalnih prizorišč za bondiado Spectre.

Trendi OCENA FILMA: Spectre Dom Pet ljubljanskih muzejev, v katerih lahko popijete kavo

Ob restavraciji bodo 12. julija odprli tudi omenjeni bondovski muzej, ki ga je tako kot restavracijo zasnoval arhitekt Johann Obermoser, medtem ko se ga je domislil Jakob Falkner, prvi mož podjetja, ki upravlja žičnice v Söldnu. Falkner je želel tako okrepiti povezavo med Söldnom in Jamesom Bondom ter v to smučarsko središče pripeljati več turistov, tudi tistih, ki ne smučajo.

James Bond muzej Foto: Cover Images

007 Elements ne bo klasičen muzej s filmskimi plakati in fotografijami ter predmeti iz filmov, čeprav se bo v njem znašlo tudi kaj takega - denimo letalo iz filma Spectre. Obiskovalcem bodo namreč omogočili popolno bondovsko izkušnjo, je za CNN pojasnil Neal Callow, umetniški direktor zadnjih štirih filmov o Jamesu Bondu, ki je tudi sodeloval pri nastanku muzeja.

James Bond muzej Foto: Cover Images

James Bond muzej Foto: Cover Images

James Bond muzej Foto: Cover Images

James Bond muzej Foto: Cover Images

"Zgodbo o nastanku filmov o Jamesu Bondu želimo prikazati na ultramoderen način, tako da se bodo obiskovalci popolnoma potopili v to izkušnjo," je dejal Callow, "to izjemno lokacijo smo izkoristili za to, da ljudi postavimo v Bondovo okolje ter na edinstven in nepozaben način oživimo zgodbe o agentu 007."

Zgradba s 1300 kvadratnimi metri površin je sestavljena iz vrste temačnih dvoran, v katerih so obiskovalci obkroženi z dramatičnimi zvoki in vizualnimi prikazi, glavna prostora pa ponujata spektakularen pogled na okoliške doline in vrhove.

James Bond muzej Foto: Cover Images

Mimogrede - Neal Callow je za CNN potrdil, da kot umetniški direktor sodeluje tudi pri prihodnjem filmu o Jamesu Bondu. "Nima še naslova, režiral pa ga bo Danny Boyle," je povedal o naslednji bondiadi, za katero je potrjen tudi glavni igralec - Bonda bo znova upodobil Daniel Craig.

Trendi Slovenci vse manj hodimo v kino – razen ko igra James Bond Prijatelji Trendi Milenijci se zgražajo nad filmi o Jamesu Bondu in serijo Prijatelji #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin