Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
25. 1. 2016,
15.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Adria Airways Köln

Ponedeljek, 25. 1. 2016, 15.35

8 let

Adria s poletnim voznim redom iz Ljubljane tudi v Köln

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Omrežje Adriinih rednih poletov iz Ljubljane se bo okrepilo za novo destinacijo, več poletov pa bodo opravili na poljskem, kosovskem in albanskem trgu. Novost so tudi čarterji iz Gradca in Celovca.

S poletnim voznim redom, ki bo kot vsako leto začel veljati zadnjo nedeljo v marcu, bo Adria Airways Ljubljano s 161 poleti tedensko povezovala z 21 evropskimi mesti. Poleg Kölna, nove destinacije, kamor bodo leteli trikrat tedensko, bodo od 27. marca tako še naprej leteli tudi na običajne destinacije, kamor letijo v poletnem voznem redu – to so Amsterdam, Berlin, Bruselj, Dunaj, Frankfurt, Kopenhagen, London, Manchester, Moskva, München, Pariz, Podgorica, Praga, Priština, Sarajevo, Skopje, Stockholm, Tirano, Varšava in Zürich. Manjka le Istanbul, kamor je Adria zadnjič poletela zadnji dan lanskega leta.

Okrepljeno na Balkanu in Poljskem Adria Airways sicer vozni red oblikuje tako, da v Ljubljani omogoča ugodna prestopanja med zahodnoevropskimi mesti in Prištino, Skopjem ter Tirano, na evropskih letališčih pa nadaljnje povezave s svetovnimi destinacijami v okviru zavezništva Star Alliance, v katerem je poleg še 27 letalskih prevoznikov tudi sama članica.

Obenem na balkanskih trgih uvaja dve novi povezavi, in sicer bodo leti med Tirano in Münchnom štirikrat tedensko, med Prištino in Londonom pa dvakrat tedensko. Tako bodo okrepili že obstoječe povezave Prištine s Frankfurtom in z Münchnom ter Tirane z Brusljem, s Frankfurtom in Parizom. Iz kosovske in albanske prestolnice bo Adria Airways v novem voznem redu opravila po 13 poletov tedensko.

Slovenski letalski prevoznik, ki je na poljskem trgu že prisoten s povezavami mesta Lodz z Münchnom in Amsterdamom, bo iz bavarske prestolnice začel trikrat tedensko leteti še v eno poljsko mesto – Olsztyn.

Skupaj bo Adria tedensko opravila 48 poletov, ki se ne bodo dotikali ljubljanskega letališča.

Adriini čarterji tudi iz zamejstva Tudi letos bodo letala Adria Airways za turistične agencije opravila čarterske polete med Ljubljano in 13 destinacijami v Grčiji ter po eno v Turčiji, Egiptu in Španiji. Ponovno bo vzpostavljena povezava s Tel Avivom, predvsem za prihode izraelskih gostov, novost pa so tudi čarterske povezave letališč v Gradcu in Celovcu s grškima Kefalonio in Kavalo.

Ne spreglejte