SiolNET. Trendi Odnosi
Vsebino omogoča DZS
  • Messenger
  • Messenger

Zadnji čas za šolske nakupe

šola šolske potrebščine
Vsebino omogoča DZS

Novo šolsko leto se hitro približuje, zato je zadnji čas, da svojega šolarja opremimo z vsemi šolskimi pripomočki. Nikoli ni prezgodaj za šolske nakupe.

Pričakovanje prvega šolskega dne je lahko stresno in kaotično, sploh kadar se priprav lotimo v zadnjem trenutku. Če priprave in nakupe začnemo dovolj zgodaj, bomo bolj brezskrbno pričakali ta pomembni dan, ki bi moral biti nepozaben tako za otroke kot za starše.

Dva tedna pred šolo

otrok šola soba

Čim prej pridobimo sezname obveznih šolskih potrebščin in preglejmo, kaj vse moramo kupiti na novo in kaj otrok lahko uporablja od prej.

Skupaj z otrokom pripravimo seznam stvari in mu pomagajmo izbrati prave izdelke.

Priporočamo:

DZS Polna peresnica s tremi zadgrami Santoro Gorjuss

 

Kupi zdaj

 

DZS Polna peresnica na 1 zadrgo Sport car

 

 

kupi zdaj

 

 

  • Kako izbrati pravo nalivno pero?

Pisanje z nalivnim peresom je najbolj prijeten način pisanja z roko, ki otroku omogoča, da razvija koordinacijo roka-oko. Ta je pomembna za usklajeno pisanje črk, številk in za risanje. Črnilo se pri pisanju s peresom brez napora izteka na papir, tako da se naše misli lahko posvečajo vsebini napisanega.

Izbira pravega peresa je lahko precej naporna naloga, saj je na izbiro veliko privlačnih izdelkov. Ne glede na obliko peresa je pomembno, da je konica peresa odporna in kakovostna, po možnosti iridijeva. Če je otrok levičar, bodimo na to pozorni pri nakupu. Nalivno pero za prva leta šole – v prvem razredu ga običajno še ne potrebujejo – mora biti ravno prav široko.

Priporočamo:

2505 DZS

Nalivno pero za začetnike, roza

 

2503 DZS Nalivno pero za začetnike, moder

 

12461 DZS Nalivno pero Galaxy

 

12499 DZS Nalivno pero Shiny Dreams

 

kupi zdaj modri

 

  • Kakšen je pravi šolski nahrbtnik?

Šolski nahrbtnik predvsem ne sme biti prevelik. Imeti mora ergonomsko oblikovano hrbtišče iz zračnih in vodoodbojnih materialov, z ledveno in prsno oporo za pravilno razporeditev teže. Tudi naramnice morajo biti ergonomsko oblikovane in nastavljive na primerno velikost.

Čeprav mora biti šolski nahrbtnik čim lažji, da ne ovira razvoja hrbtenice, pa je vsaj v prvih šolskih letih dobro, da je kompakten in stabilen. Tako bo vsebina nahrbtnika veliko bolj pregledna, organizacija šolskih potrebščin pa bo zaradi predalov in prekatov v glavnem delu nahrbtnika veliko bolj učinkovita. Zaponka za odpiranje pokrova nahrbtnika naj bo preprosta.

Priporočamo:

DZS Šolski ergonomski mehki nahrbtnik Animal Planet, T-rex

 

 

Kupi zdaj

 

 

DZS Šolski ergonomski mehki nahrbtnik s trdim dnom Santoro Gorjuss, Heartfelt

 

 

Kupi zdaj

 

DZS Šolski ergonomski trdi nahrbtnik, Akta S Cool, Space

 

 

Kupi zdaj

 

Zadnji teden pred šolo

Otrok naj čim bolj sodeluje pri organizaciji vseh potrebščin in naj si uredi pisalno mizo, da bo šolsko delo potekalo čim bolj nemoteno.

Oblikovanje različnih škatlic za pisala:

Nekaj dni pred šolo

Skupaj zavijmo zvezke in delovne zvezke, otrok naj sam podpiše vse potrebščine. Ne pripravimo čisto vsega, da bo nekaj šolskega dela ostalo za prvi šolski dan, kot prva domača naloga.

Kreativni načini, kako polepšati svoje zvezke in beležke:

Prvi šolski dan

Ko z otrokom pridemo iz šole, se seveda najprej odpravimo na obvezen posladek. Po prihodu domov pa naj sledi prva domača naloga: otrok naj pripravi potrebščine za naslednji dan, po potrebi ošili barvice in pospravi pisalno mizo.

DZS Vsak dan v tednu ugoden izdelek za šolo

Založba DZS je za mesec šolskih nakupov pripravila posebno akcijo. Zabeležimo si dneve, ko bomo kar 30 odstotkov ugodneje nakupovali šolske potrebščine:

  • PONEDELJEK: šolski kalkulatorji in izbrani tehnični izdelki.
  • TOREK: vsi šolski zvezki in mape.
  • SREDA: barvice in flomastri.
  • ČETRTEK: nalivna peresa in ostala šolska pisala.
  • PETEK, SOBOTA, NEDELJA: šolske torbe, nahrbtniki in peresnice.

Še nekaj idej za ljubke šolske potrebščine:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin