SiolNET. Trendi Odnosi
1,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V katerih položajih med seksom boste pokurili največ kalorij?

1,12

termometer

Seks
Foto: Thinkstock

Gotovo ste že mnogokrat slišali za številne pozitivne strani seksa. Med rjuhami se sprostite, poveča se izločanje hormonov sreče, poleg tega pa lahko med seksom porabite tudi kar nekaj kalorij.

Raziskovalci na univerzi v Montrealu so se lotili zanimive študije. Preučevali so, koliko kalorij lahko v povprečju izgubite med spolnim odnosom.

Poraba kalorij je seveda odvisna od spola, metabolizma posameznika, intenzitete in trajanja spolnega odnosa. A nekako v povprečju so namerili, da moški med pol ure trajajočim spolnim odnosom porabi okrog sto kalorij, ženske pa malo manj – v povprečju 70.

Z redno posteljno telovadbo lahko porabite kar nekaj kalorij. Z redno posteljno telovadbo lahko porabite kar nekaj kalorij. Foto: Pixabay Novinarka portala Popsugar se je sama lotila preverjanja dognanj znanstvenikov. Nadela si je zapestnico za štetje kalorij in svojega partnerja prosila za pomoč. Posteljno telovadbo sta izvedla trikrat, v treh različnih položajih, kar pomeni, da je bila različno aktivna. "Ko sem bila na vrhu, sem porabila največ kalorij, kar je seveda logično, saj sem v tem položaju najbolj 'garala'. Takrat je bila poraba 80 kalorij, medtem ko sem med seksom v misijonarskem položaju, torej spodaj, pokurila le 60 kalorij. V obeh primerih je seks trajal približno 15 minut," je v svoji kolumni šaljivo zapisala Nicole Yi.

Med posteljno telovadbo boste torej porabili veliko manj kalorij kot z drugimi aerobnimi vadbami. A če niste ravno ljubitelj telovadbe, pa bi vseeno želeli porabiti nekaj kalorij, je lahko, glede na omenjeno raziskavo, nekakšen nadomestek tudi seks.

Z izgubljanjem kalorij pa se že nekaj tednov vztrajno ubadajo tudi v šovu The Biggest Loser Slovenija, kjer je iz dneva v dan bolj napeto. Še posebej danes med tekmovalci vlada živčnost, saj bo nekdo moral domov.

Ne zamudite nocojšnje nove, izločilne epizode The Biggest Loser Slovenija, ki bo na sporedu ob 21.05 na Planet TV.  Izvedeli boste, kdo bo tisti, ki bo moral oditi domov in končati svojo bitko z odvečnimi kilogrami.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin