SiolNET. Trendi Odnosi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To je dejanje, ki je še vedno prevečkrat tabu

1

termometer

Dojenje je najprimernejša izbira prehranjevanja za otroka in prinaša hitrejše okrevanje tudi za mamo. Zakaj še je dojenje pomembno in kaj bi družba morala narediti za doječe mame?

V tem tednu v več kot 150 državah zaznamujejo teden dojenja, ki je del aktivnosti Svetovne zveze za podporo dojenju. Geslo letošnjega tedna dojenja je: Dojenje in delo – naj deluje. Poudarek je predvsem na podpori dojenju v različnih okoljih, domačem, delovnem in javnem.

Doječe matere namreč pogosto ne dobijo podpore javnosti, saj je dojenje še vedno tabu tema. A kot poudarjajo v UKC Ljubljana, bi se morali vsi skupaj truditi in ustvarjati takšne pogoje, da bo hranjenje z materinim mlekom popolnoma naraven in normalen proces v našem življenju.

Svetovna zdravstvena organizacija in tudi pediatrična stroka priporočata izključno dojenje v prvih šestih mesecih. Temu nato sledi primerno in varno dopolnilno hranjenje ob nadaljevanju dojenja do dveh let ali dlje. Zgornje omejitve za trajanje dojenja ni, ker za to ne obstaja dovolj znanstveno utemeljenih dokazov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin