Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 6. 2014,
12.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

prijateljstvo družina

Torek, 17. 6. 2014, 12.14

8 let

Stvari, ki jih na stara leta ne boste obžalovali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V odnosih moramo biti prijazni tako do sebe kot do drugih, zato je včasih na dolgi rok bolje, da se določenim stvarem odpovemo.

1. Ugasnite telefon med jedjo Pri pametnih telefonih pogosto dobimo občutek, da se na spletu dogaja veliko zanimivih stvari, ki jih ne smemo zamuditi, a v resnici preverjanje, kaj pišejo naši prijatelji na Facebooku, med večerjo nikoli ni zares nujno. Ugasnite telefon in se posvetite pogovorom, teh se boste spominjali precej dlje, kot tiste fotografije, ki jo je objavil vaš Facebook prijatelj.

2. Poslovite se od prijateljev, ki vam ne želijo dobro Vedno se bo v skupini prijateljev in prijateljic znašla oseba, ki vas bo držala nazaj. Morda so ljubosumni ali pa samo kruti; takšnih prijateljstev ne potrebujete, zato je bolje, da se jih čim prej znebite. V življenju se bo vedno našel kdo, ki vas bo oviral pri doseganju ciljev, zato ni nobene potrebe, da imate takšne ljudi tudi v svojem bližnjem krogu.

3. Recite ne druženju, ko ste preutrujeni Morda se boste počutili krive, ko boste zavrnili vabilo prijateljev ali družine za druženje, a včasih je bolje, da se spočijete, kot pa da utrujeni in nezainteresirani vztrajate pri druženju, ki nikomur ne bo v veselje.

4. Odpovejte udeležbo na obletnici mature Srednja šola ni raj za vse in ljudje, ki so vam parali živce med odmori, to zlahka počnejo tudi deset, dvajset, celo petdeset let pozneje. Zelo verjetno je, da se s tistimi, ki so vam bili blizu v šoli, videvate še danes, druženje z nadležnimi sošolci in sošolkami na obletnicah pa zato brez slabe vesti odpovejte.

5. Povejte družinskim članom, koliko vam pomenijo Če imate to srečo, da vas družina podpira in vam daje zalet ter samozavest, jim to tudi povejte. Morda se vam zdi samoumevno, a zdravi družinski odnosi ne pridejo sami od sebe.

6. Fotografirajte družinska srečanja Četudi se vam ne zdijo nič posebnega, so fotografije z družinskimi člani, ko ste vsi skupaj, čez leta lahko neprecenljive. Zabeležite skupne trenutke, ko se imate lepo, in poskrbite, da se boste svojih bližnjih spominjali v najlepši luči.

7. Ustvarite si družino iz prijateljev in prijateljic Starejši kot boste, bolj se boste zavedali, kako pomembni so pravi prijatelji in prijateljice. Če boste imeli srečo, si boste z njimi ustvarili še eno, četudi majhno, družino.

8. Dokončajte stvari, ki ste jih začeli Naj bo to izobrazba, umetniški projekt ali razmerje, zmožnost, da dokončamo stvari, ki smo jih začeli, nam omogoča napredovanje v življenju, pa tudi učenje na podlagi lastnih izkušenj. Nedokončane stvari imamo vedno na vesti, četudi morda ne pomislimo na njih vsak dan, zato se zberite, opogumite in dokončajte.

9. Izkoristite dopust in proste dneve Ne pustite, da vam dopust propade, ko pa že boste na dopustu, poskrbite, da si ga ne boste uničili s službenimi obveznostmi. Če že imate to srečo, da vam pripada plačan dopust, naredite vse, da boste iz tega potegnili največ.

10. Praznujte stvari, ki vam in vašim bližnjim pomenijo veliko Ko vam ali vašim bližnjim kaj uspe, si vzemite čas in nazdravite uspehom. Naj bo to diploma, nova služba, rojstvo otroka, selitev v novo stanovanje ali drug, uspešno končan projekt. Veselite se uspehov svojih bližnjih in tudi oni se bodo veselili vaših.

Ne spreglejte