Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Nedelja,
1. 1. 2017,
11.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

Natisni članek

vedeževanje leto 2017 2017 numerologija napoved novo leto Lili Sorum

Nedelja, 1. 1. 2017, 11.50

6 let, 6 mesecev

Vstop v leto 2017

Obeta se nam leto osebnostne preobrazbe in sprememb sistema

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60
leto 2017 | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Vedeževalko in numerologinjo smo prosili za analizo leta 2017. Kaj nam prinaša, s kakšnimi izzivi se bomo spoprijeli in na kaj naj bomo pozorni?

"V letu 2017 bo vladalo Sonce, ki bo prebudilo vse zaspane misli in vas na neposreden način usmerilo k boljšim rezultatom, tudi tiste, ki ste bili do zdaj iz različnih razlogov bolj v ozadju," je prva optimistična misel vedeževalke Sare o letu 2017.

Prihaja leto, v katerem bo potrebno nekaj prilagajanja, ki pa bo vodilo v bolj dovršene položaje, saj boste le redko obupali in prenehali, dodaja Sara iz Horoskop.si.

Čas je za petelinji boj

"Leto 2017 prinaša osebnostne preobrazbe, ki bodo odlična podlaga za boljši jutri. Numerološko bo leto pod vplivom števila 1, ki pomeni nov začetek in preobrazbo, usmerjenost k višjim ciljem. Ker bo v kitajski astrologiji med 28. januarjem 2017 in 15. februarjem 2018 leto petelina, boste pripravljeni na tveganja in boj, da dosežete, kar menite, da vam pripada. To bo ugoden čas tudi za vse tiste, ki ste želeli stopiti iz okvirov, pa niste zbrali dovolj poguma."

petelin, leto petelina, petelinje leto | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Sara je za nas pripravila še bolj natančen vpogled v novo leto, razdelano po trimesečjih:

JANUAR-MAREC

Najbolj zadovoljna znamenja: ribi, bik, dvojčka

Kariera in finance: V zimskem obdobju boste imeli občutek, da sicer vidite pravo smer in da so vaši cilji ustrezni, vendar bo potrebne še veliko vztrajnosti, ki jo v januarju prinaša Sonce v znamenju kozoroga. Sproščeno in učinkovito boste sicer lahko delali samo tisto, kar bo natančno začrtano in določeno. V drugi polovici februarja boste z Merkurjem v znamenju vodnarja izboljšali svojo umetniško in ustvarjalno žilico, še posebej tisti, ki ste rojeni v zračnih znamenjih. Prisotnih bo tudi nekaj razigranih priložnosti, ki bodo z vplivom Sonca v znamenju vodnarja v vas sprožile val zanimanja. Marec prinaša nekakšno zatišje, ki mu bo kasneje sledil razcvet.

Ljubezen in odnosi: Januarja vas bosta spremljala Venera in Mars v znamenju rib, ki bosta s pomočjo svojih aspektov sprožila nežno in umirjeno vzdušje ter potrebo po umiku vase, ki vam lahko kot negativna plat prinese tudi začasno odtujitev. V drugi polovici februarja, ko se Venera pomakne v znamenje ovna, boste prešli v fazo odločnosti in stabilnosti. Obdobje bo ugodno tudi za tiste, ki že nekaj časa razmišljate o prekinitvi odnosa, saj boste to zdaj storili lažje in bolj diplomatsko. V aprilskih dneh vam Sonce v znamenju ovna ponuja priložnosti za osebni napredek na ljubezenskem področju, torej bodite čim bolj budni.

Zdravje in počutje: V mrzlih dneh boste hrepeneli po počitku, vendar vas bo že januarja Sonce v znamenju kozoroga potegnilo iz vašega območja udobja in vas prisililo k resnim odločitvam, povezanimi z zdravjem in počutjem. Odločitve o gibanju in spremembi prehranjevalnih navad boste lažje sprejemali v drugi polovici februarja, ko vam bo Mars v Ovnu vlil dodatno voljo in moč ter odločnost. Marec prinaša nekaj muhastih dni, ko bo na udaru tudi vaše psihično počutje.

letni čas, zima, pomlad, poletje, jesen | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

APRIL-JUNIJ

Najbolj zadovoljna znamenja: oven, vodnar, rak

Kariera in finance: Čeprav ste imeli občutek, da so vaše novoletne zaobljube natančno dodelane, se lahko v aprilu s Soncem v znamenju ovna, če ne boste dosledni in previdni, hitro opečete s kakšno nepravo odločitvijo. Še posebej previdni bodite tisti, ki se boste v tem času dogovarjali o različnih dolgoročnih vlaganjih in sodelovanjih. Merkur v znamenju bika bo poskrbel, da bodo vaše odločitve v maju dobro dodelane in predvsem donosne. Nikar pa ne gradite gradov v oblakih, saj bi s takšnim načinom obtičali na točki, ki vam prinaša nezadovoljstvo. Konec maja boste prepričani, da zmorete, tudi če vam bo kdo nasprotoval.

Ljubezen in odnosi: Pričakujte nepričakovano, še posebej v drugi polovici aprila, ko Venera v znamenju rib začne potovati v neposredni smeri, kar nakazuje, da se bodo vaše misli sestavile, odnosi pa bodo začeli dobivati boljšo, bolj sproščeno podobo. Samskim bodo naklonjene možnosti novih poznanstev in morda je to konec vaše osamljenosti. Mars v Biku prinaša družinam veliko skladnosti in povečano zaupanje, zato lahko v tem obdobju rešite številna nesoglasja, ki so povzročala napetosti. Zemeljska znamenja boste v tem obdobju deležna kakšne sladke priložnosti, za katero pa se bo treba tudi malce boriti. Merkur v znamenju dvojčkov bo junija pričaral odlično komunikacijo.

Zdravje in počutje: Predvsem tisti, ki se že nekaj časa borite z nestabilnim zdravjem in slabšim počutjem, boste aprila s Soncem v znamenju ovna končno začutili pridih vitalnosti in povečano energijo. Zoperstavite se tistemu, kar vas bremeni, in se na področju zdravja končno podajte v akcijo. Zaradi vpliva Venere in njenih aspektov bo na udaru tudi psihično počutje, ki ga boste lahko dvignili na višjo raven, če se ne boste preveč zapirali vase. Maj bo obarvan s stabilizacijo in željo po športnih dejavnostih. Čas bo tudi več kot ugoden, če želite izgubiti nekaj odvečnih kilogramov.

letni čas, zima, pomlad, poletje, jesen | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

JULIJ-SEPTEMBER

Najbolj zadovoljna znamenja: lev, kozorog, devica

Kariera in finance: Julija vas bo Sonce v znamenju raka na področju dela in financ malce upočasnilo. Začeli boste razmišljati o počitku in dopustu, kar vam lahko povzroči veliko nemira in napetosti. Tudi Mars bo v Raku ter vam jemal vztrajnost in moč za napredek, zato se boste morali pri težjih nalogah resnično zbrati in osredotočiti na bistvo. Avgusta boste s Soncem, Merkurjem in Marsom v znamenju leva zajadrali v čudovite dni, ki prinašajo optimizem, lahkotne rešitve, napredek, prijetne komplimente in zmagovalne kombinacije. Z lahkoto se boste usmerili v nekaj več in zadeve tudi popeljali do konca.

Ljubezen in odnosi: Vstop v poletne dni bo malce nihajoč. Sonce v znamenju raka bo s svojimi aspekti v ospredje postavilo čustveno plat in vašo občutljivost, zato se ne čudite, če v odnosih ne boste najbolj zainteresirani. Pasivnost se bo umaknila v avgustovskih dneh, ko vas bo čudovit planetarni vpliv z energijami Leva vodil v reševanje ljubezenskih zapletov in ugodno počutje. Čutili boste, da si želite še več, zato boste želeli odnos poglobiti. Obdobje bo ugodno tudi za zanositev in razne večje skupne premike, tudi poroko. Septembra vas bo Sonce v znamenju device postavilo na bolj realna tla in vas usmerilo v to, da se na ljubezenskem področju končno odločite.

Zdravje in počutje: V julijskih dneh prihaja s Soncem v znamenju raka povečana občutljivost, posebej pri tistih, ki imate že dlje časa ponavljajoče se zdravstvene težave. V tem obdobju nujno sledite opozorilom svojega telesa, saj lahko s tem morda kaj preprečite. Na psihičnem področju vas bo pokonci držala Venera v znamenju dvojčkov, zato boste v tem času razigrani in klepetavi. Tudi najgloblje zadeve ne bodo ostale skrite, saj se boste želeli razbremeniti. Mars v Levu vam avgusta prinaša številne pozitivne smernice, povezane z zdravjem, tudi predloge za vključitev v razne dejavnosti, ki bi jih bilo pametno sprejeti. Preprosto, želeli boste narediti nekaj zase in uspevalo vam bo!

letni čas, zima, pomlad, poletje, jesen | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

OKTOBER-DECEMBER

Najbolj zadovoljna znamenja: strelec, tehtnica, škorpijon

Kariera in finance: V jesensko obdobje boste stopili polni pričakovanj, začrtanih na podlagi preteklih dogodkov in situacij. Veliko vztrajnosti bo potrebne, da boste oktobra premagali nežen in ležeren vpliv Sonca v Tehtnici, saj vam bo s svojimi aspekti želel nagajati in vas popeljati v svet udobja, ki si ga ne boste mogli privoščiti, saj bodo obveznosti trkale na vrata. Merkur v znamenju tehtnice prinaša nekaj zapletov pri dogovorih ter izredno prodorno in ustvarjalno energijo v panogah mode, lepotnih ritualov in kozmetike. Morda se vam porodi tudi kakšna nova ideja, še posebej tistim, ki ste rojeni v zračnih ali ognjenih znamenjih, saj bo to obdobje za vas zelo ugodno.

Ljubezen in odnosi: V oktobrskih dneh boste na ljubezenskem področju malce prazni in bolj umirjeni. Sonce, Venera in Merkur v znamenju tehtnice vas bodo popeljali v svet harmoničnih doživetij in prilagajanja. Odnosi se lahko v tem času celo poglobijo, in sicer brez pretiranega vloženega truda. Decembra vas bo Venera v znamenju strelca vodila v svobodne, spontane odločitve, ki nasprotni strani morda ne bodo najbolj všeč, zato se lahko znajdete v kakšnem sporu, ki pa ne bo dolgo trajal. Mars v znamenju škorpijona bo poskrbel, da se decembra ne boste preveč razdajali in da boste v določenih situacijah znali reči ne!

Zdravje in počutje: Utrujenost, ki jo boste občutili na prehodu v zimo, vas bo vlekla v pasivnost, ki pa se ji seveda lahko uprete z močno voljo, ki vam jo bo oktobra prinesel Mars v znamenju device. Potrudite se, da ne boste zaspali na lovorikah in da boste določenim znakom telesa namenili več pozornosti. Decembra se bo vaše počutje močno izboljšalo. Manjše težave se lahko s pomočjo več planetov v znamenju strelca umaknejo brez posebnega truda, vendar kljub temu ohranite red na področju prehranjevanja in gibanja, saj se vam v drugi polovici decembra ne bo uspelo upreti vsem dobrotam.

letni čas, zima, pomlad, poletje, jesen | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Numerologinja Lili Sorum: Nehajmo pogrevati, kar več kot očitno ne deluje

Lili Sorum, ki se z numerologijo profesionalno ukvarja že 15 let, nam je razkrila, da se v letu 2017 podajamo v nepoznano.

"Pred nami je leto pod vlivom števila 1, ki nam prinaša vse prej kot še eno ponovitev preteklosti, zato se osredotočimo na napredek, novosti in samostojnost. Mogoče je, da se bomo posledično počutili prepuščeni sami sebi. Pomembno je, da se sebi posvetimo na nesebičen način! Zgolj prepoznavajmo spremembe in stopajmo po novih poteh. Izbire in odločitve leta 2017 nas bodo še dolgo spremljale, zato ne ravnajmo impulzivno, čeprav nas bo mikalo," opozarja.

Lili Sorum | Foto: Anže Godec Lili Sorum Foto: Anže Godec

Pojdimo s tokom in se ne vračajmo

Lili pravi, da se nam obeta leto osebnostne preobrazbe in sprememb sistema, kar pomeni, da naj se pripravimo na obdobje osebnostne in duhovne rasti ter učenja. "Lahko bi rekli tudi: Življenje nas bo postavilo na realna tla. Nehajmo pogrevati, kar več kot očitno ne deluje."

Iščimo nove poti in rešitve, svetuje Lili. "Opazujmo Življenje: nikoli ne nazaduje. Tudi samo Življenje se vedno razvija in gre naprej. Pojdimo s tokom. Ne vračajmo se več, življenje nas ne čaka v preteklosti, ampak nam obljublja drugačno prihodnost."

Ker je pred nami obdobje novosti, lahko pričakujemo tudi nova odkritja in izume. Z eno besedo: napredek!

Kaj pa Slovenija?

"Slovenija je bila v letu 2016 v numerološkem letu 4, ki označuje zelo počasne premike, korenit pogled v temelje sistema. Občutek ujetosti ali zasidranosti ni nič nenavadnega znotraj takega obdobja. Verjemite, da bo leto 2017 drugačno! Slovenija prehaja v leto 5, ki nosi spremembe na vseh področjih, tudi nihanja in negotovost. Te spremembe niso nujno pozitivne ali povezane z napredkom (kot sicer velja za svet in na splošno). Velika verjetnost je, da bomo s kratkoročnimi rešitvami na ravni sistema predvsem v prvi polovici leta večkrat brcnili v temo. Pričakujemo lahko večjo odprtost, povezovanje s tujino in gibanja, ki bodo zahtevala več svobode. Kjer smo se v 2016 počutili ujete, bomo iskali poti iz jarma; pa naj gre za osebne odnose ali davčno reformo. To pomeni tudi odliv v tujino: vse več oseb bo iskalo boljše pogoje v tujini, pa naj gre za študij ali zaposlitev."

Ne spreglejte