SiolNET. Trendi Odnosi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako na uspešen zmenek na slepo

3

termometer

Zmenki na slepo se velikokrat končajo s poroko. Ne verjamete? Celo zvezdniki gredo na zmenke na slepo in ne boste verjeli, ampak prav na ta način je Brad Pitt spoznal Jennifer Aniston. Gremo?

Zmenek na slepo je vse bolj priljubljen med uspešno, mlado, poslovno generacijo, ki ima manj časa, pa tudi manj volje, za iskanje partnerjev zaradi svoje kariere. A nič za to, na srečo obstajajo tudi pravila za uspešen zmenek na slepo, ki veljajo tako za moške kot za ženske. Če jih boste upoštevali, bo vaš zmenek zares uspešen. Želimo vam … dober ulov!

1. Dogovorite se z dobrimi prijatelji. Le pravi prijatelji vas namreč poznajo dovolj dobro, da bodo na zmenek na slepo pripeljali osebo, ki vam bo vsaj malo všeč ali naklonjena. Ženske znajo še posebej dobro izbrati partnerja za svojo prijateljico, zato jim lahko zaupate.

2. Ne pretiravajte z ničemer. Ljudje s(m)o nehote nagnjeni k samopromociji in prav zato lahko začnemo pretiravati. Še posebej se to pokaže pri starejših, ločenih osebah, ki se želijo dokazati in izkazati, v resnici pa dosežejo ravno nasprotni učinek. Ne hvalite se, ne oglašujte se, ne pretiravajte.

3. Ženske bodite previdne pri izbiri oblačil, saj ne želite, da moški nasproti vas, ki vas vidi prvič, namesto vas vidi le vaše oprsje ali zadnjico, moški pa morate paziti, da se boste oblekli priložnosti primerno, da ne boste pretiravali z vodico za po britju in da bo vaš videz tudi sicer urejen.

4. Ne govorite o svojem bivšem ali svoji bivši. Kot že ničkolikokrat: nekdanji partnerji so to z razlogom. Pustimo jih tam, na polici zgodovine, četudi imate z njimi otroke … Prvi zmenek lahko preživite, ne da bi to poudarjali, kajne? To velja za oba spola. Sprostite se in uživajte v sedanjosti.

5. Če boste pili alkoholne pijače, potem poskrbite za prevoz. Ne dopustite, da je vaša pot domov njegova ali njena skrb. Moški bi si lahko mislili, da ste "prelahek plen", ženske bi si lahko mislile, da si premočno želite prespati pri njej. Počasi se daleč pride, s trezno glavo pa tudi. Naročite taksi ali uživajte alkohol zmerno.

6. Četudi vam bo nekaj na nasprotnem spolu hudo všeč, se poskušajte vzdržati, da ne dajete delu telesa, ki vam je padel v oči, (pre)velike pozornosti. Preprosto uživajte v pogovoru, ne le v razgledu.

7. Ne vsiljujte svojih mnenj. Ljudje tega ne marajo, sploh ne tisti, ki ste jih ravnokar spoznali. In četudi bosta ostala skupaj vse življenje, poskušajte razumeti, da imajo tudi drugi svoje mnenje in ga upoštevajte. Vsiljevanje mnenj ljudi odbija.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin