Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 12. 2013,
10.07

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

nagradna igra Dragana Mirković

Sreda, 4. 12. 2013, 10.07

5 let, 3 mesece

NAGRADNA IGRA: Na koncert Dragane Mirković

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nagradna igra je zaključena. Po dve vstopnici dobita Nina Vukomanovič in Gordana Jankovič.

Dragana Mirković je priljubljena srbska pop-folk pevka, ki je že dvajset v samem vrhu tamkajšnje glasbene scene. Izhaja iz glasbene družine, zato je že v mladih letih izkazovala svoje zanimanje za glasbo, udeleževala se je raznih šolskih prireditev in tekmovanj, bila pa je tudi najmlajša solistka KUD Kasidol.

Kmalu je pritegnila pozornost najmočnejše založbe v takratni Jugoslaviji, Dikos, kjer so jo prosili, da bi zanje posnela ploščo, vendar ji starši tega takrat niso dovolili, dokler ni dokončala osnovne šole. Čeprav je Dragana vedno sanjala o tem, da bi postala turistična vodička, je leta 1984, ko je bila stara 15 let, le posnela prvi album Imam dečka nemirnog, ki je bil prodan v 160 tisoč izvodih.

Leta 1986 se je pridružila skupini Južni vetar, s katero je posnela pet albumov, ko pa je skupino zapustila, se je odpravila na svojo prvo turnejo, na kateri je v 50 dneh obiskala 50 mest in se med drugim predstavila tudi 50-tisočglavemu bolgarskemu občinstvu v Sofiji na stadionu Vasil Levski. Leta 1994 je posnela film Slatko od snova ter nadaljevala kariero v velikem slogu vse do leta 2000, ko se je odločila za družino.

Poročila se je z avstrijskim poslovnežem Tonijem Bijeličem, preselila na Dunaj in rodila sina Marka ter hčerko Manuelo. H glasbi se je vrnila leta 2004. V svoji dolgoletni karieri je posnela kar 19 albumov. Izpeljala je že devet velikih solističnih turnej po državah nekdanje Jugoslavije, redno pa nastopa tudi po Evropi. Je avtorica velikih hitov Umire majko, Mili mili, Luče moje, Sama in mnogih drugih.

Uspešna je tudi v poslovnem svetu, saj je ponosna lastnica televizije DM SAT.

Na koncertu bo nastopil tudi Milan Stanković, popularni srbski pop pevec, ki je svojo kariero začel na televizijskem resničnostnem šovu Zvezde Granda, kjer je postal ljubljenec občinstva. Leta 2009 je izdal svoj prvi samostojni album z naslovom Solo. Leta 2010 zastopal Srbijo na Evroviziji v Oslu in zasedel odlično 13. mesto.

Ne spreglejte