Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 8. 2013,
13.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Arena koncert Pulj

Sreda, 14. 8. 2013, 13.58

7 let, 12 mesecev

Zaz: bohemski in odštekan šik drobne Francozinje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nocoj bo v Pulju v enem najlepših amfiteatrov na svetu nastopila francoska pevka Zaz, ki jo poleg glasu občudujemo tudi zaradi njenega eklektičnega stila oblačenja.

Pevka, katere pravo ime je Isabelle Geffroy, je ljubiteljica bohemskega stila oblačenja, ki ga odru prilagaja tako, da je ne ovira pri petju, poskakovanju, plesanju in norenju, pa tudi zasebno je ne boste videli trpeti v neudobnih modnih kosih ali vrtoglavo visokih petah. Kljub razkuštranemu vtisu, ki ga pušča, je vsaka podrobnost pri njej dobro premišljena, saj Zaz svojega imidža ne prepušča naključjem.

Lasje kot modni dodatek Lasje so Zazin modni dodatek, ki mu posveča veliko pozornosti, čeprav se na prvi pogled zdi, da gre za neurejen kaos, ki na njeni glavi živi svoje življenje, kar je le delno res. Zaz svoje lase kroti s spenjanjem v čop ali figo, spletanjem v kitke ali z naglavno ruto, s katero ustvarja bohemski videz, kadar ni na odru, pa jih pogosto razpusti v razmršeno grivo. S svojimi ljubkimi sračjimi gnezdi je ustvarila prepoznaven in uporniški videz.

Ljubiteljica udobja Zaz boste težko videli v oprijetih oblačilih, v katerih bi se počutila neudobno, saj prisega na široke kroje hlač, ki jih dopolni s tuniko, razvlečenimi puloverji, ohlapnimi majicami ali majicami brez rokavov. Najbolj oprijet kos oblačila so gotovo pajkice, ki jih zgoraj dopolni s kratkimi oblekami. Minimalizem ji je tuj, pogosto se odloča za plastenje, vsak kos pa je dobro premišljen, da dopolni njen svobodnjaški imidž.

Brez visokih petk Čeprav zelo rada poje bosa, Zaz svojo obutev premišljeno izbira in z njo zaokroži svojo podobo. Tako kot pri oblačilih je tudi pri čevljih zanjo pomembno, da so nadvse udobni, da lahko v njih na odru zganja norčije, pa tudi zasebno je v visokih petkah ne boste videli. Je ljubiteljica športnih copatov in škornjev, ki jih vedno izbira in kombinira v živih barvah.

Nakit s težo Zaz je rojena v znamenju bika in kot bikica rada poudari svojo ženskost z nakitom, predvsem z ogrlicami in uhani, ki se jim le redko odreče. Njen izbor nakita se giblje od velikih asimetričnih ogrlic do visečih uhanov in drobnih verižic, prevladuje bižuterija, pogosto pa z malenkostmi, kot je perje, okrasi tudi svojo pričesko.

Ne spreglejte