Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 6. 2013,
14.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ličenje mejkap črtalo za oči

Nedelja, 30. 6. 2013, 14.15

8 let

Zapeljiv pogled s tekočim črtalom za oči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ustvarite videz mačjih oči ali se poigrajte z divjimi barvami - tekoče črtalo oziroma tuš za oči je hit tega poletja. Ponujamo vam nekaj nasvetov za preprost nanos.

Ne glede na to, ali gre za dnevno ali večerno ličenje, z eno samo potezo naredite velik učinek in vaš pogled je v trenutku bolj zapeljiv. Takšna črtala imajo priročni aplikator v obliki flomastra ali čopiča in omogočijo intenzivno obrobo oči. V primerjavi s svinčnikom je uporaba tekočih črtal nekoliko bolj zahtevna, vendar se z malce spretnosti lahko naučite narisati lepo linijo, ki vam poudari oči.

In ne pozabite na osnovno pravilo pri nanašanju tuša, to je, da obe očesi ličite vzporedno. To pomeni, da ne dokončate ene strani in se šele nato spravite na drugo, temveč da istočasno rišete črto malo na eni, malo na drugi, dokler jih ne izenačite. Če boste najprej naličili samo eno oko, vam drugega nikoli ne bo uspelo naličiti dovolj podobno.

Mačje oči To je najpogostejši način nanašanja tuša in je zaščitni znak zapeljivega pogleda Kim Kardashian. Črto narišete po vsej dolžini zgornje veke, nato obrobite še spodnjo veko in konice združite ter jih nekoliko podaljšate in sklenite navzgor. Črta, narejena s tekočim črtalom, je obstojnejša kot črta, narejena s svinčnikom, saj so tekoča črtala narejena na vodni osnovi in so zato bolj obstojna kot barvice, ki se na veki hitreje razmažejo. Mačji očesni mejkap kombinirajte s temno sivimi senčili na vekah za dramatičen učinek, šminka na ustnicah pa naj bo nevtralne barve.

Diskretna črta Ta videz je bolj diskreten in eleganten, primeren za dnevni mejkap. S črtalom poudarimo le zgornjo veko, črto zarišemo tik ob trepalnicah in jo postopoma zadebelimo proti koncu. Črta je lahko čisto tanka ali pa debelejša, lahko jo narišete od notranjega kotička očesa ali pa samo od sredine veke. Lahko nanesete še senčila v poljubnih barvah ali pa pustite le črto. V tem primeru na veke nanesite malo pudra v prahu, da se črta ne bo odtisnila na njen zgornji del.

Črtalo za oči v barvah Tuš za oči je najpogosteje črne ali rjave barve, bolj drzne pa se lahko poigrajte z drugimi barvami. Sploh v poletnem času so priljubljene živahne barve, vse od zelene, modre, vijolične, tudi z bleščicami v odtenku zlate, do srebrne za posebne priložnosti. Linijo narišite po želji, lahko je nekoliko podaljšana in privzdignjena navzgor, vsekakor pa ne pretiravajte s senčili na vekah, saj je živahna barva tuša že sama po sebi dovolj vpadljiva.

Ne spreglejte