Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 2. 2015,
12.12

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

teden mode New York

Sreda, 11. 2. 2015, 12.12

8 let, 3 mesece

To je dogodek, ki prekosi svetovne teniške zvezde in Super Bowl

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na prelomu desetletja teden mode v New Yorku čakajo številne velike spremembe. Organizatorji se bodo morali posloviti od dobro znane lokacije, medtem ko poleti pripravljajo še teden mode za moške.

Teden mode v New Yorku, ki se uradno začenja jutri, bo zadnji, ki bo potekal na danes že kultni lokaciji, v Lincoln Centru. Organizatorju tedna mode in mestu se namreč ni uspelo dogovoriti za podaljšanje pogodbe, s katero bi si zagotovili izpeljavo tega dogodka na isti lokaciji tudi v prihodnje.

Odločitev ne bo prizadela velikih imen iz sveta moda, ki so se že do zdaj, čeprav bi lahko svoje kreacije predstavila na prej omenjeni lokaciji, odločala za najem svoje, ki jim je omogočala nekoliko več fleksibilnosti pri postavitvi scenografije in pripravi pravega vzdušja. Več lokacij lahko pomeni tudi logistični kaos Tako se bo že jeseni teden mode v New Yorku tudi uradno približal temu, kar lahko vidimo v Milanu in Parizu, kjer revije potekajo na več lokacijah hkrati. To je pogosto velik logistični zalogaj za vse, ki si želijo ogledati čim več revij, saj je njihov uspeh odvisen predvsem od takratnih razmer v prometu.

V Milanu in Parizu so omenjeno zagato na presenetljivo inovativen način rešile manekenke, ki v istem dnevu nastopajo ne več kot eni modni reviji. Te se z lokacije na lokacijo tako danes prevažajo s pomočjo voznikov skuterjev, ki zlahka vozijo slalom med z jeklenimi konjički zasičeno prometno konico.

A ker se ugledni modni uredniki, kot je Voguova Anna Wintour, med lokacijami seveda ne želijo voziti z enoslednim vozilom, organizatorji revij na njihov prihod, tudi če zamudijo uradni začetek, vseeno počakajo. To pomeni, da se urnik revij na tednu mode pogosto nekoliko zamakne. V New Yorku bodo na svoj račun končno prišli tudi moški Po več letih špekulacij, kdaj bodo na tednu mode v New Yorku ločeno predstavili tudi kolekcije za moške, se bo to leta 2015 končno zares zgodilo. Do zdaj so namreč v New Yorku kolekcije tako za ženske kot moške predstavljali v istem terminu, medtem ko so jih v Milanu in Parizu ločeno.

Moški bodo tako letos v New Yorku prvič prišli na svoj račun. Teden mode se bo, kot napoveduje združenje ameriških modnih oblikovalcev, začel 13. in končal 16. julija. Predstavljal bo kolekcije za pomlad in poletje 2016. Na njem bo sodelovalo vsaj 14 modnih znamk, med njimi tudi Calvin Klein in Michael Kors.

Teden mode je zlata jama tudi za gostince in hotelirje Včeraj je komisija za gospodarstvo ameriškega kongresa objavila študijo, ki kaže na to, da teden mode, ki ga obišče več kot 230 tisoč ljudi, mestu New York prinaša neverjetnih 800 milijonov evrov prihodkov.

Za primerjavo, omenjena komisija je pregledala tudi prihodke, ki so jih lani ustvarili nekateri drugi dogodki v mestu New York. Med njimi je tako teniški turnir US Open prinesel dobrih 600 milijonov, Super Bowl pa dobrih 450 milijonov evrov prihodkov.

Ne spreglejte