Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 6. 2015,
13.20

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Adriana Lima Alessandra Ambrosio dieta

Ponedeljek, 22. 6. 2015, 13.20

2 leti, 2 meseca

Štiri mesece trpela, da je dobila postavo Viktorijinega angelčka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slavne manekenke, ki nosijo ime Viktorijini angelčki, so znane kot najbolj postavne manekenke. Poppy Croos je po strogi štirimesečni dieti postala njim enaka. "To je psihični in fizični napor."

Slavni Viktorijini angelčki so najbolj postavne in najbolje plačane manekenke tega sveta. Ko so preteklo leto začele s kampanjo Perfect Body, se je ta znašla na udaru kritik zaradi promoviranja nezdravih idealov lepote. Več kot 16 tisoč podpisnikov se je podpisalo na peticijo za ustavitev kampanje.

Seveda se to ni zgodilo, lansko leto je ameriško podjetje spodnjega perila Victoria Secrets zaslužilo 4,4 milijarde evrov, skoraj pol milijarde ljudi pa si je ogledalo njihovo londonsko modno revijo oziroma bolje rečeno modni šov.

Dosledna dieta in stroga telovadba Da imajo manekenke tako popolno postavo, ni kriva samo genska predispozicija, ampak za to presneto veliko delajo in morajo biti podobno kot vrhunski športniki v popolni formi. Dekleta za popolno telo žrtvujejo veliko časa telovadbi in pravilni prehrani. Njihov režim je podoben vojaški operaciji, dosledna dieta, stroga telovadba in veliko spanca.

Blogerka o zdravem načinu življenja Poppy Cross se je odločila, da se bo štiri mesece držala stroge diete in rednega treninga, da bi dosegla telo slavnih manekenk.

Njen glavni cilj je bil, da zniža odstotek telesne maščobe pod 18 odstotkov. Idealni odstotek telesne maščobe pri ženskah je od 20 % do 22 %, športniki imajo med 14 in 20 odstotki.

Vsak dan trening Prva naloga je bila, da več trenira. Poppy je trenirala skoraj vsak dan, včasih tudi večkrat dnevno. To je vodilo v izčrpanost in številne probleme. "Nič čudnega ni, da jim toliko plačajo. Alessandra Ambrosio je preteklo leto zaslužila 4,4 milijona evrov, Adriana Lima in Doutzen Kroes pa nekoliko manj," je povedala Poppy, ki je za osebne trenerje, nutriciste, dodatke hrane, redne masaže, pričesko, mejkap, manikiro v štirih mesecih zapravila 22 tisoč evrov.

Poppy se je odločila za prehrano z veliko proteini in malo ogljikovih hidratov. Jedla je veliko zelenjave in seveda popolnoma izločila alkohol. Dvanajst dni pred odhodom na "manekensko stezo" je jedla samo proteine in maščobe, dvanajst ur pred odhodom pa ni spila nič tekočine, da so se njene mišice čim bolj izstopile.

Prej in pozneje V štirih mesecih strogega režima Poppy ni izgubila kilograme, ampak je njen odstotek telesne maščobe padel z 22,2 na 17 odstotkov, zmanjšal se ji je obseg prsi in pasa.

Poppy je na svojem blogu opisala režim kot nekaj zelo napornega ter da je te štiri mesece garala, res pa je, da se zdaj počuti bolj zdravo in bolj fit. "Biti kot Viktorijin angelček zahteva vojaško miselnost in trening kot športnik, vse to pa je nemogoče, če imaš normalno službo, družino in če želiš biti vsaj malce družaben."

Kot je rekla Adrianna Lima: "Nore diete se držim samo pred šovom, preostale dni se normalno prehranjujem." Poppy dodaja, da je dosegla, kar je želela. "Dobila sem telo Viktorijinega angelčka in ponosna sem na to. Ker mi je zdravje na prvem mestu in ker sem si všeč tako, kot sem videti, se vračam na stari način prehranjevanja in telovadbe."

Ne spreglejte