SiolNET. Trendi Moda
1,04

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Sredstva šminke F*ck Trump gredo za družine, ki jih je Trump ločil

1,04

termometer

F*ck Trump
Foto: Instagram

Ameriška kozmetična znamka ponuja posebno linijo tekočih šmink, katerih trenutni glavni namen je finančna podpora migrantom na meji med ZDA in Mehiko, ki jih je prizadela Trumpova politika ločevanja.

otroci Novice Otroke ločujejo od staršev in jih nameščajo v kletke #foto #video

Zaradi politike ničelne tolerance je bilo od sredine aprila do konca maja na meji med Mehiko in ZDA staršem odvzetih okoli dva tisoč mladoletnih otrok.

Ravnanje Donalda Trumpa so obsodili mnogi, med njimi tudi njegova žena Melania Trump, čeprav se je med obiskom zavetišča v Teksasu pojavila v jakni, na kateri je pisalo: "Res mi ni mar, pa vam?" S tem je sprožila val zgražanja.

Melania Trump Trendi Melania za obisk migrantskih otrok izbrala neprimerno jakno

Proti Trumpovi politiki se je med drugim že lani jeseni začelo boriti kozmetično podjetje Lipslut, ki je na trg poslalo šminko s posebnim sporočilom: F*ck Trump.

S tekočo šminko v odtenku kožnato rožnate barve 50 odstotkov vseh sredstev od prodaje namenjajo dobrodelnosti, natančneje organizacijam za človekove pravice, ki jih je prizadela Trumpova administracija.

 

A post shared by Lipslut Cosmetics (@hello.lipslut) on

Ob opisu šminke piše: 50 % za dobrodelnost, 100 % proti tiraniji.

Zaradi ločevanja otrok ob meji so se odločili, da bodo 100 odstotkov prihodkov od prodaje do 19. julija donirali organizacijam, ki se zavzemajo za pomoč družinam, ki jih je ob meji ločila Trumpova politika.

 

A post shared by Lipslut Cosmetics (@hello.lipslut) on

Podjetje nastalo na dan Trumpove inavguracije

Sicer pa to ni edina šminka s posebnim sporočilom. Znamka Lipslut je v času gibanja Time's Up na police poslala tudi šminko F*ck Hollywood v odtenku hollywoodskih rdečih preprog. Prihodek od prodaje je namenjen organizacijam za pomoč žrtvam spolnega nadlegovanja, ob opisu pa podobno piše: 50 % za dobrodelnost, 100 % proti zlorabi.

 

A post shared by Lipslut Cosmetics (@hello.lipslut) on

Znamko je na dan Trumpove inavguracije ustanovila Katie Stones, za katero je bila ta znak, da mora ukrepati. "Gledala sem inavguracijo in si rekla, da je čas, da nekaj ukrenem.

Lipslut sem ustvarila po tem, ko sem prepoznala svojo strast do kozmetike in ugotovila, da jo lahko uporabljamo kot orodje za družbeni aktivizem. Mišljena je kot sredinec trenutnemu političnemu položaju."

Melania Trump Novice Melania kritična do svojega moža in zgrožena nad otroki v kletkah

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Irma / 23.06.2018. ob 09:24 +2 0

  Pa ste res patetični s svojo "nevednostjo". Zakon, da se loči otroke od kriminalcev, ki nezakonito prestopijo mejo so sprejeli demokrati in je bil v uporabi cel mandat, ko je vladal Obama. Trump ga bo ukinil s posebnim dekretom, saj ga demokrati nočejo ukiniti po hitrem postopku.

  +2 0
 • Celestina / 23.06.2018. ob 21:57 0 0

  Kako neki je Trump prizadel organizacije za človekove pravice, ve samo novinarka, ki še prevesti ne zna senzacionalističnih člankov iz tujine. Previdno Irma, ta copy/paste novinarka te bo zablokirala na siolu in izbrisala tvoj komentar, ker ji ni povšeči. Za scam komentarje ji je pa vseeno.

  0 0
 • isla.moloney / 23.06.2018. ob 15:20 +1 - 1

  Google zdaj plačuje od 800 do 1000 evrov na dan za delo na spletu od doma. Sem se pridružil tej službi pred 3 meseci in sem zaslužil 28649 $ v mojem prvem mesecu od tega dela.Get več časa s svojo družino, tako da delaš dela, ki zahtevajo samo, da imate računalnik in dostop do interneta in ga lahko imate na svojem dom in zaslužek je sčasoma še večji ... To je tistt0, kar počnem... .......... >>>>>>>>>> w­w­w­.­W­e­b­J­o­b­8­.­C­o­m

  +1 - 1
delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin