Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 2. 2020,
14.02

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,49

1

Natisni članek

moda rdeča preproga oskarji

Ponedeljek, 10. 2. 2020, 14.02

4 leta, 2 meseca

Rdeča preproga Oskarjev letos v znamenju glamurja in trajnosti #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,49

1

Scarlett Johnasson | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Zvezdniki, ki so se sprehodili po rdeči preprogi letošnje 92. podelitve oskarjev, niso razočarali. Prevladovala je eleganca in ekstremno slabih modnih izbir, ki bi bile hude brce v temo, letos nismo videli. Kar nekaj zvezdnic pa je v duhu trajnosti in varovanja planeta obleklo celo v preteklosti že nošene obleke.

Rdeče preproge, na katerih se največje zvezde na svetu nastavljajo fotografskim objektivom, dajejo izjave za medije ter promovirajo svoje priljubljene modne znamke oziroma oblikovalce, so vedno svojevrstno doživetje. Tudi letošnja rdeča preproga podelitve oskarjev ni razočarala.

Trendi Korejska senzacija na Oskarjih #video

Kar nekaj zvezdnikov je tako ali drugače presenetilo. Leonardo DiCaprio je prvič po 15 letih s seboj na podelitev nagrad pripeljal srčno izbranko, 22-letno manekenko Camilo Morrone.

Prejšnjih deklet na tovrstne dogodke namreč ni vabil, zadnjič je bil v spremstvu dekleta prav na Oskarjih leta 2005, ko ga je spremljala takratna izbranka Gisele Bundchen. A zanimivo je, da se DiCaprio s svojo najnovejšo ljubeznijo na rdeči preprogi ni kazal, po njej sta se sprehodila ločeno, sta se pa skupaj zabava med podelitvijo.

Leonardo DiCaprio | Foto: Getty Images Leonardo DiCaprio Foto: Getty Images

Camila Morrone (na fotografiji levo) v pogovoru z igralko Salmo Hayek | Foto: Getty Images Camila Morrone (na fotografiji levo) v pogovoru z igralko Salmo Hayek Foto: Getty Images

Ravno nasprotno pa igralec Keanu Reeves s seboj na podelitev najbolj prestižnih filmskih nagrad ni pripeljal novega dekleta, 47-letne Alexandre Grant, temveč ga je spremljala mama Patricia Taylor.

Ki pa so jo očitno nekateri gledalci, po objavah na Twitterju sodeč, zamenjali z njegovo izbranko. Zato jim med pogovorom z Ryanom Seacrestom, ki se je v živo javljal z rdeče preproge Oskarjev, ni bilo jasno, zakaj voditelj igralčevemu dekletu govori mama.

Keanu Reeves z mamo Patricio Taylor | Foto: Getty Images Keanu Reeves z mamo Patricio Taylor Foto: Getty Images

Številne je presenetila prisotnost resničnostne zvezdnice Blac Chyne, nekdanje partnerice edinega sina v sloviti družini Kardashian, Roba Kardashiana. Twitter so nemudoma preplavila vprašanja, kaj vendarle počne na Oskarjih, ko pa ni vpletena v filme, prav tako pa ne podeljuje nobene nagrade. 

Joaquin Phoenix
Trendi Igralec med govorom na Oskarjih obsodil mlečno industrijo #video

Kakor koli, skoraj vsi, ki so se sinoči sprehodili po rdeči preprogi, so modne kritike prepričali z eleganco in precej dobrim okusom. Kar nekaj zvezdnic, med njimi Jane Fonda, Elizabeth Banks in Saoirse Ronan, je pohvalno, v duhu trajnosti, obleklo obleke, ki so jih nekoč že nosile, ali pa je bila njihova večerna toaleta sešita iz blaga starih oblek. 

Natalie Portman je nosila ogrinjalo z izvezenimi napisi prezrtih režiserk. | Foto: Getty Images Natalie Portman je nosila ogrinjalo z izvezenimi napisi prezrtih režiserk. Foto: Getty Images

Svojevrstno izjavo je z modo dala igralka Natalie Portman. Nosila je črno-zlato Diorjevo obleko, čez ramena pa si je poveznila črno ogrinjalo. To je bilo posebno zato, ker so bila nanj z zlatimi črkami izvezena imena režiserk, ki jih je akademija spregledala. 

Pri reviji Vogue so izbrali 20 najbolje oblečenih zvezdnic večera. Ogledate si jih lahko v spodnji fotogaleriji. 

Fotogalerija
1 / 21
Ricky Gervais
Trendi Gervais o Oskarjih: Škodljivci vseh oblik in velikosti
Ne spreglejte