Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 9. 2018,
11.51

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Alpina

Ponedeljek, 17. 9. 2018, 11.51

5 let, 7 mesecev

Prvi čevlji z nakitom iz slovenskega premoga

Oglasno sporočilo

Na finalnem izboru Miss Slovenije 2018, ki je minulo soboto potekal v Delavskem domu v Trbovljah so se finalistke po modni brvi sprehodile v ekskluzivnih modelih čevljev – prvih čevljih z nakitom iz slovenskega premoga, ki so jih v sodelovanju z Miss Slovenije in oblikovalko nakita Marjeto Hribar izdelali v Alpini. Jesenska kolekcija usnjenih ženskih čevljev z ročno oblikovanim nakitom iz tako imenovanega črnega zlata nosi močno sporočilo bogate slovenske tradicije in je že na voljo na slovenskem trgu.

alpina | Foto:

kupi zdaj | Foto:

Iz 'kolmkište' na čevlje

"Nakit iz nekaj milijonov let stare kamnine iz zasavskih rudnikov, ki po novem krasi tudi čevlje, je unikaten, pri čemer niti en kos ni enak drugemu. Črna barva premoga in njegov lesk v kombinaciji s teksturo naravnega usnja ustvarja dramatičen videz čevlja, ki ga bodo z veseljem obule ženske, katere rade izbirajo edinstvene kose oblačil, nakita in obutve," pravi oblikovalka nakita Marjeta Hribar, ki je vsak kos nakita ročno oblikovala. Jesenski model čevlja z nakitom je zelo univerzalen, primeren za širok krog uporabnic, ki cenijo udobje naravnih materialov in znajo tudi z udobnim čevljem ustvariti prefinjen videz.

V Alpini že več kot sedemdeset let izdelujejo obutev iz naravnih materialov, večinoma iz usnja, zato tudi pri razvoju novih izdelkov ostajajo zvesti filozofiji blagovne znamke. "Med našimi uporabnicami je obutev iz naravnih materialov zelo cenjena in je sinonim za udobje. Nove modele čevljev smo tako brez zadržkov okrasili z nakitom iz črnega premoga, ki je prav tako naraven in hkrati združuje bogato čevljarsko in rudarsko tradicijo," pravi Nives Markelj, vodja marketinga v Alpini.

Košček Slovenije spremlja najlepšo Slovenko

Sliši se skoraj neverjetno, da nekaj umazanega, kar naj bi premog bil, postane nekaj tako lepega, da se z njim okrona celo najlepša Slovenka. Zasluga za to gre oblikovalki nakita Marjeti Hribar, ki je za nosilko naziva Miss Slovenije 2018 izdelala unikatno krono iz črnega premoga. Le ta poleg naziva predstavlja tudi pozitiven odnos do okolja in povezovanja v slovenskem gospodarstvu. Miss Slovenije ni le klasična lepotica s krono na glavi, temveč je pripravljena na ustvarjanje svoje vizije, zato so v Alpini izdelali ekskluzivno obutev z nakitom iz premoga, ki bo sporočilo 'podpirajmo slovensko' simbolično izražal na vsakem njenem koraku. Najlepša Slovenka bo tako Slovence predstavljala kot inovativne in ekološko naravnane ljudi.

Lani čevlji z najvišjo peto v zgodovini Alpine, letos prvi čevelj z nakitom

Lani je Alpina prvič v svoji sedemdesetletni zgodovini, za finalni dogodek Miss Slovenije 2017, izdelala salonko z dvanajst centimetrsko peto. Sodelovanje s finalistkami Miss Slovenije 2018 pa je rodilo nove ideje in tako Alpina slabo leto po tem že predstavlja nov, inovativen čevelj z nakitom iz slovenskega premoga, ki je nastal v sodelovanju z oblikovalko nakita Marjeto Hribar iz Zasavja in je hkrati prvi čevelj, ki ga krasi tako izviren kos nakita.

Fotogalerija
1 / 9

Marjeta Hribar, oblikovalka nakita iz premoga

Marjeta Hribar je oblikovalka nakita iz Zasavja, ki izdeluje nakit predvsem iz premoga, po domače 'kuolma'. Zase pravi, da jo že od nekdaj fascinira lesk in odsev premoga, vonja pa se še tako živo spominja iz otroštva, ki ga je rudarsko okolje tako ali drugače zaznamovalo. Verjame, da je premog več kot tako imenovano črno zlato, zato njen nakit pod blagovno znamko Kuolm Collection krasi zapestnice, ogrlice, uhane, po novem tudi čevlje. Vizija, ki jo vodi pri oblikovanju je, da lahko spremenimo svoj pogled na preteklost in premog preobrazimo v nekaj, kar lahko kot del preteklosti postane vizija za prihodnost. Nakit iz črnega zlata lahko nosimo kot spomin in opomin, da je skrb za okolje pomembna, pri čemer sta recikliranje in ponovna uporaba odlična načina.

kupi zdaj | Foto:

Naročnik oglasnega sporočila je Alpina.

Ne spreglejte