Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 11. 2013,
14.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

obrvi ličila

Ponedeljek, 18. 11. 2013, 14.15

8 let

Novi trend: prihajajo ombre obrvi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po ombre pričeski in nohtih se zdaj na svoj pohod v modo odpravljajo še ombre obrvi. Vaš pogled bo tako po novem lahko še nekoliko bolj barvit.

Trendi se v modi spreminjajo s svetlobno hitrostjo, zato je prav lahko pričakovati, da se enako dogaja tudi s trendi, ki jih postavljajo vizažisti. Med zadnjimi, ki je ujel pozornost množic, so tako imenovane ombre obrvi. Slednje trenutno svoj vzpon doživljajo na Otoku, kaj kmalu pa jih lahko pričakujemo tudi pri nas. Priznana vizažistka Ivana Bilandžija Billy nam je v kratkem pogovoru razkrila nekaj več o aktualnih spremembah v svetu ličenja.

V svetu že vidimo novi trend, ombre obrvi, kako daleč smo od tega, da pride tudi k nam? Ombre obvi so genialna domislica. Imeli smo ombre pričesko, ombre nohte in zdaj smo pri ombre obrveh. V Veliki Britaniji temu trendu trenutno ne moremo ubežati, saj ga vidimo na vsakem koraku. Ombre obrvi za razliko od klasičnih nekoliko razbijejo monotonost in dajejo močno definicijo. Običajno za doseganje ombre efekta na obrveh uporabljamo dva ali tri barve, ki si smiselno sledijo in jih postopoma nekoliko razbarvamo ter s tem ublažimo njihovo intenziteto.

Pa je ombre učinek na obrveh težavno doseči? Odvisno od tega, koliko vaje, izkušenj imaš s tem. Niti sama se nisem rodila in že znala narisati popolno ombre obrv. Nujno je eksperimentiranje, preizkušanje na sebi, prijateljicah, nato pa se počasi navadiš in izboljšaš svojo tehniko. Vse je v prvi vrsti stvar vaje, nato pa nekaj doda še dober čopič in dobra ličila.

Čeprav imamo na voljo veliko različnih barv, pa se po večini še vedno odločamo za tiste, bolj klasične različice ličenja. Kako storiti korak naprej? Prvo je pomemben pogum, da se odločimo nekaj spremeniti, biti drugačni. Pri oživljanju barv na obrazu ni treba spreminjati tehnike nanosa in čopičev, s katerimi delamo. Razlika naj bo samo pri pigmentih, ki jih dodajamo v celoto. Tudi tu je treba nekaj vaje. Poskusimo, če nam ni všeč, začnemo od začetka.

Kako bi lahko nude mejkap naredili vsaj za odtenek drugače? Nude mejkap je najtežje narediti, čeprav večina žensk misli, da je to najlažje, a da bi nude mejkap deloval resnično dobro, je potrebnega veliko truda, zato se večina žensk, ki se tega zaveda, raje odloča za beauty mejkap. Pri nude mejkapu moramo biti bolj precizni pri podočnjakih, pri podlogi in vse to je nekoliko bolj zahtevno. Sama rada delam na posebnih efektih, za katere poskrbijo čisti pigmenti in podloga, s katero dosežem nekoliko drugačno teksturo.

So pri učenju novih tehnik lahko koristni tudi videonasveti, ki jih najdemo na YouTubu? Na spletu boste našli več dobrih in več slabih videovodičev. Med vsemi jih boste našli kar nekaj, kjer ljudje dobro poznajo tehnike, s pomočjo katerih si lahko pomagate, a med njimi je tudi nekaj takih, ki sem in tja kaj naredijo tudi narobe. Laiku je namreč težko prepoznati, katere nasvete velja upoštevati in se jih držati in katere je bolje izpustiti. Sama sem sicer zagovornica tega, da se vsak začne z ličili in tehnikami ličenja spoznavati sam, saj tudi med nami, vizažisti velja dejstvo, da nihče ne dela na enak način. Sami boste tako skozi vajo spoznali najboljše rešitve, ki bodo resnično ustrezale vam.

Ne spreglejte