Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 7. 2018,
7.58

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča trgovina Ikona

Natisni članek

Ikona Ljubljana advertorial

Ponedeljek, 23. 7. 2018, 7.58

2 meseca, 1 teden

''Nikoli si nisem mislila, da mi takšna obleka pristaja''

Vsebino omogoča trgovina Ikona

Sanje vsake ženske. Mogoče. Vsekakor pa so se meni uresničile in vsaj za nekaj minut sem počutila prav posebno. Sem šla v Hollywood? Nisem, stopila sem v prijazno modno trgovino Ikona v središču mesta, kjer so mi pokazali, da v modi ni omejitev, niti za povprečno žensko mojih dimenzij.

Ikona | Foto:

Po trgovinah navadno stopam hitro, oblačila ocenjujem od daleč in z rahlo distanco, kančkom nelagodja in malo večjo mero skepticizma, saj se mi tako ali tako zdi, da mi nič ne pristaja. Zato izbiram po preverjeni formuli in odidem s stajlingi, za katere vem, da mi vsaj za silo pristajajo.

Ampak prišel je trenutek tudi v moji nakupovalni karieri, da končno poskusim nekaj novega. In za takšno izkušnjo so me napotili v trgovino Ikona, ki slovi tudi po drugačnem pristopu do strank. Pa da vidimo!

Najprej presenečenje: trgovina je res velika

Priznam, čeprav se večkrat sprehajam po Stari Ljubljani, nisem nikoli vstopila. Prav zato sem bila presenečena, ko me je na vhodu najprej pozdravil prijeten vonj dišav, potem pa še čudoviti razgled na notranjost, ki je že takoj obetala malo drugačno šoping pustolovščino.

''Vam lahko pomagam?'' se je takoj oglasil pri meni prijazen prodajalec, ki je verjetno opazil, da se ne znajdem najbolje. ''Seveda, rada bi poskusila nekaj novega.'' In sva začela.

ikona trgovina | Foto:

Najprej mi je predstavil ponudbo v spodnjem nadstropju – od bleščečih čevljev Chiare Ferragni, barvitega Moschina in večno poletnega Saint Bartha. Nisem bila prepričana, kaj od tega bi se podalo mojemu slogu (ki, roko na srce, ni pretirano izrazit), ampak na prvi pogled sem se najbolj ogrela za Chiaro. Začutila sem namreč željo po bleščicah!

V drugem nadstropju se odpre raj v pravo nakupovalno oazo. Oblačila najrazličnejših izbranih blagovnih znamk so lično razporejena in med njimi nedvomno vsak najde nekaj zase – od drznih in bolj mladostniških krojev do večne klasike ali črno-bele ekscentričnosti.

Negotovo sem pogledovala med obešalniki in iskala nekaj zase. Še dobro, da me je moj ''personal shopper'' zelo dobro prebral in mi kar sam od sebe predlagal nekaj stajlingov: ''Izbrala bova štiri različne – športnega, morskega, casual, ki to ni, in poletno elegantnega.'' Pa dejmo! Moje edino pravilo je bilo: nič kratkega, prosim.

Pa je začel in mi v garderobo prinesel izbrane kose oblačil, za katere zelo dobro vem, da jih sama ne bi res nikoli izbrala. Ampak sem se prepustila igri in si rekla: ''Morda pa v sebi odkrijem kakšno skrito modno divo.'' Smešno.

#Prvi stajling: casual s kančkom ekstravagance

ikona trgovina | Foto:

Da smo si na jasnem: na meni ni nikoli prav nič ekstravagantnega, zelo rada se skrivam za povprečnimi izbirami. Prav zato sem bila presenečena, ko sem oblekla prav poseben plašč znamke La Haine Inside Us, ki je bil na sprednji strani skoraj navaden, zadaj pa je razkrival unikatno tančico, ki plašču dodaja kanček elegance. Zraven sem oblekla ozke črne hlače iz džinsa znamke Religion in belo majico Kendal + Kylie. Pika na i celotnemu stajlingu so bili čevlji – klasični beli čevlji s paščkom in vrtoglavo petko so bili sicer pravi izziv za mojo hojo, vendar moram priznati, da sem bila ob pogledu v svoj odsev v ogledalu prijetno presenečena. Nenavadna kombinacija me je več kot navdušila.

#Drugi stajling: pridih morja

ikona trgovina | Foto:

ikona trgovina | Foto:

Najprej sem s skeptično pogledovala v hlače: bela barva zame? Spet sem se morala ugrizniti v jezik. Da, tudi bele hlače so primerne za malo nižje ženske, in da, tudi mornarski navdih je lahko primeren za ležerni sprehod po mestu. Komplet z jakno znamke Emporio Armani me je prepričal, in ko sem zraven končno obula tiste športne čevlje z visokim podplatom in bleščicami znamke Chiara Ferragni, sem si samo prikimala: ''To je to.''

#Tretji stajling: modno tudi v športni opremi

ikona trgovina | Foto:

Emporio Armani me je navdušil tudi v še bolj športni različici: pajkice in dolgi pulover s kapuco sta udobna in modna. Čeprav nisem ravno najbolj športen tip ženske, sem se v tej kombinaciji počutila kot prava športnica. Pulover je sploh vsestranski – ne samo k pajkicam, z veseljem bi ga oblekla tudi k svojim hlačam iz džinsa za nedeljski sprehod.

#Četrti stajling: zdaj se pa res počutim kot Pepelka

ikona trgovina | Foto:

Ikona | Foto:

Tudi pri zadnjem stajlingu sem gledala s kančkom skepticizma: dolga obleka z biseri na moji kratki postavi? Hm, tokrat pa res ne bo šlo! Pa sem si spet rekla, vsaj poskusi. In sem. In ko sem stopila iz garderobe, nisem mogla verjeti, kako dobro se počutim v takšni obleki, ki je v kombinaciji z elegantnimi salonarji prav svečana, lahko pa vsakdanje ležerna, če poleg obujemo nizke sandale ali celo kakšne bulerje. Je to tista obleka, ki bo letos z mano odpotovala na morje?

Kaj pa moška moda?

Nič, ob koncu pomerjanja sem bila spreobrnjena: čas je, da nekoliko prevetrim svojo garderobo. Izbira ni bila enostavna, ampak sem se za začetek odločila za romantično dolgo obleko znamke Religion in za črni dolgi plašč Haine Inside Us.

ikona trgovina | Foto:

Na poti navzdol sem se ustavila še na moškem oddelku, kjer imajo ogromno izbire in kjer vsak moški lahko najde kaj zase in za svojo garderobo. Tudi tokrat je mojo pozornost pritegnila blagovna znamka Religion. Naslednjič pripeljem tudi njega.

Brez kapljice izbrane dišave pač ne gre

V pritličju me je vonj vodil do kotička z izbranimi parfumi, kjer sem iskala tistega, ki bi nekako poudaril mojo novo modno izbiro, oziroma tistega, ki bi najbolje zaokrožil moje počutje. Izbira je resnično neskončna – izbrani parfumi najprestižnejših modnih znamk so resnično nekaj posebnega. Izbrane sestavine v lično zapakiranih stekleničkah so pravi eliksir. Za pravi učinek potrebujete samo eno kapljico, so me podučili. In prav v tem je njihova skrivnost – kakovost, ki se meri v kapljicah. In moj favorit? Amuge.

ikona trgovina | Foto:

Poseben dan, ki je začetek nekaj novega

Danes sem premagala kar nekaj stereotipov. Ne samo, da sem pomerila kar nekaj oblačil, ki jih sicer nikoli ne bi, spoznala sem tudi vse radosti nakupovanja v mestu. Daleč od hrupnih nakupovalnih središč, kjer ni pristnega osebnega pristopa in kjer ni časa, da bi se resnično posvetila svoji modni preobrazbi.

Ikona | Foto:

Trgovina Ikona je bila zame zelo lepo presenečenje – raznolika ponudba različnih cenovnih razredov tako zanjo kot zanj. Ekskluzivna pestrost blagovnih znamk prepriča in te navdihuje, da postaneš bolj modno drzna.

Tukaj nedvomno zlahka potešiš svojo željo po izbranih kosih oblačil in po pravem razvajanju. In nedvomno je Ikona tudi pravi modni raj za moške, tudi za tiste, ki niso vedno modno osveščeni.

Ne spreglejte