Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
4. 12. 2019,
20.17

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

5

Natisni članek

naslovnica Cosmopolitan Jonathan Van Ness

Sreda, 4. 12. 2019, 20.17

4 leta, 4 mesece

Naslovnico ženske revije prvič v 35 letih krasi – moški #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

5

Jonathan Van Ness | Jonathan krasi naslovnico britanskega Cosmopolitana. | Foto Getty Images

Jonathan krasi naslovnico britanskega Cosmopolitana.

Foto: Getty Images

Januarske naslovnice britanske izdaje revije Cosmopolitan ne krasi ženska, kot bi pričakovali, temveč moški, kar se je zgodilo prvič po 35 letih. Tokrat je ta čast pripadla zvezdniku Jonathanu Van Nessu.

Slavni frizer in zvezdnik resničnostnega šova Queer Eye Jonathan Van Ness je drugi neženski zvezdnik, ki se je sam pojavil na naslovnici legendarne ženske revije Cosmopolitan, prvič po letu 1984, ko je ta čast pripadla Boyu Georgeu.

Van Ness je zaslovel pred nekaj leti prav zaradi šova Queer Eye, pa tudi zahvaljujoč spletni komični parodiji Gay of Thrones.

Trenutno je izjemno priljubljen, zahvaljujoč šovu Queer Eye. | Foto: Getty Images Trenutno je izjemno priljubljen, zahvaljujoč šovu Queer Eye. Foto: Getty Images

Prvi na naslovnici, ki je odkrito HIV-pozitiven

"Moje telo je pripravljeno," je na Instagramu zapisal ob naslovnici Cosmopolitana s svojo podobo in se pohvalil s tem, da je nasledil Boya Georgea. Ob drugi objavljeni fotografiji je še pogumno izpostavil, da je prvi zvezdnik na naslovnici britanskega Cosmopolitana, ki je javno spregovoril o tem, da je HIV-pozitiven.

"Ta trenutek mi pomeni ogromno. Odraščal sem ob takšnih revijah, bral zgodbe v njih in občudoval lepe fotografije. Hkrati sem odraščal v času, ko je bil HIV stigmatiziran, ljudje pa se so bali vsakogar, ki ga je imel," je zapisal in dodal: "To, da so me vprašali, ali bi krasil naslovnico, je večje od česarkoli, kar sem si predstavljal, ko sem začenjal svojo kariero."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

First Openly HIV Positive & Openly Non-Binary Cover Star for @cosmopolitanuk - This moment means so much to me. I grew up loving magazines, reading the stories & looking at the beautiful images. I also grew up in a time where HIV stigma was huge & the fear was pervasive and immediate for anyone as soon as they came out. Being asked to do this cover & doing this cover is bigger than anything I could’ve ever imagined when I started. For so many people who, like me, thought their lives would never feel anything besides disconnection and despair this is a milestone I want to celebrate with them. We are deserving of love & celebration. Abuse survivors, People of Color, HIV positive people, and every marginalized community deserves to be seen and celebrated & to be seen and celebrated like this is 😭. To other people especially young people out there keep going, the sky is the limit. 📸 @rachell_photo Hair @mrjasonhogan makeup @pattymacaker

A post shared by Jonathan Van Ness (@jvn) on

On, ki se oblači v ženske obleke

Ameriški zvezdnik je povsem odprt glede svoje seksualnosti – je spolno nebinaren, kar pomeni, da se ne identificira ne kot moški ne kot ženska, pri čemer pa ima raje, da se ga naslavlja z moškim zaimkom.

V ženstveno smer pa se nagiba pri modnih odločitvah, saj obožuje ženske toalete in visoke pete, kar rad pokaže tudi na rdeči preprogi.

Preberite tudi:

Trendi Pevec se je odločil: Ni ne moški ne ženska, temveč nekaj vmes #video
Ne spreglejte