Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 12. 2011,
9.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tina Maze

Ponedeljek, 5. 12. 2011, 9.25

8 let

Najlepša Slovenka 2011: Tina Maze

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ali je kdo rekel ponos? Naša najboljša smučarka se lahko pohvali s številnimi športnimi uspehi, zato je sinonim slovenskega ponosa.

Tina kroji sam vrh smučarske elite. Simpatična Črnjanka pa se poleg svojih številnih medalj lahko pohvali tudi s tem, da je prava lepotica. Za Zlatarno Celje je naredila kolekcijo nakita, za katero je tudi pozirala in to celo bolje kot profesionalni fotomodeli, pred kratkim pa so jo v modni hiši Armani skupaj z nekaterimi drugimi priznanimi svetovnimi športniki izbrali za športni obraz leta. Tina iskreno prizna, da nad našim izborom nje kot ene od uspešnih slovenskih lepotic niti ni presenečena, in doda, da je lepota ni nikoli ovirala. "Menim, da je vedno plus pri tem, kar počnemo," je prepričana Črnjanka. Pove, da ji lepota predstavlja predvsem dodatno motivacijo. "Biti uspešen in lep je čudovita, a hkrati odgovorna kombinacija. Lepoto so mi podarili starši, osebnost se gradi vse življenje. Nisem oseba, ki bi se zadovoljila le z lepoto in neumnimi dejanji. Naučila sem se, da te le trdo delo pripelje do uspeha!"

Lepota in simpatičnost sta dve različni stvari

Meni, da sta lepota in simpatičnost dve različni stvari, ki sta bili in bosta vedno le pozitivna stvar. "Seveda če tega ne izkoriščamo in izrabljamo za uspeh. Baza za prednost so sposobnosti, lepota je le dodatni plus. Izjema so seveda manekenke, saj je lepota njihova lastnost, ki se na neki način meri." Tina ima za seboj že številne uspehe, za katere meni, da definirajo uspešno žensko, tako seveda na športnem področju kot tudi na lepotnem, saj to, da je pred kratkim pozirala za znano modno hišo Armani, ni kar tako. Njen recept za uspeh pa se sliši povsem preprost: "Bodi to, kar si, in sanjaj stvari, ki si jih želiš."

O tem, ali si zmage na našem tekmovanju želi, pa nam je pred nekaj dnevi odgovorila takole: "Videla sem rezultate ankete in mi kaže odlično. Zmagati je vedno čudovito, čeprav se sama verjetno ne bi prijavila na takšno 'tekmovanje'. Zame je pomembnejša jutrišnja tekma smuka in upam, da stiskate pesti!" Tina je znova dokazala, kako predana je pravzaprav svoji panogi. Uspešna in pametna lepotica je tako rekoč sanjska ženska, čeprav mnogi dvomijo, da takšen tip ženske sploh obstaja. "Kaj ni to super, da dokazujemo ravno obratno tako nesmiselnim prepričanjem? Zakaj ženska ne bi mogla biti vse skupaj? Kaj je narobe s tem? Verjetno je preveč popolno ... Nekaterim je to vsekakor preveč in nastane zavist, kar pa ni lepo. Vsekakor je na tem svetu vse mogoče, če si to resnično želimo," je prepričana Tina, ki pove, da je najlepši kompliment, ki ga je prejela, ta, da je pogumna. In to naša kandidatka za najlepšo Slovenko leta 2011 dokazuje prav na vsaki tekmi. Je vaša favoritinja? Če je, hitro glasujte zanjo ali pa preverite, katerih je preostalih devet, ki si po našem mnenju zaslužijo naziv najlepše Slovenke letošnjega leta.

Ne spreglejte