Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 2. 2014,
15.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

sprejem moda

Sobota, 8. 2. 2014, 15.24

8 let

Modni pogled na nagrajence in udeležence Prešernove proslave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sinoči je v Cankarjevem domu potekala Prešernova proslava. Strokovne obrazložitve so bile podane in nagrade podeljene, tako tiste za življenjsko delo kot nagrade Prešernovega sklada.

Kako pa so se nagrajenci in udeleženci slovesnosti odrezali gledano z modnega vidika? O izbranih je svoje mnenje podala modna oblikovalka in strokovnjakinja, tudi hišna stilistka na Planet TV, Barbara Plavec Brodnjak.

Premierka Alenka Bratušek "Da so oči javnosti še posebej uprte v predsednico vlade, je že znano. Spremljamo jo na vsakem koraku in kulturna proslava v CD je bila nova priložnost za to. Proslava, ki je bila zvečer, je bila idealna priložnost za temnejša oblačila in ga. Bratušek je izbrala ozko temno obleko primerne dolžine s temnimi nogavicami in klasičnimi lakastimi salonarji. Vse v okvirih protokolarnih pravil. In kaj nas je zmotilo?

Sponka za lase. Ne, ta ni primerna.

Glede na to, da ima vlada po vsej verjetnosti protokolarno službo, Protokol Republike Slovenije, ki je zadolžen tudi za to, da se taki spodrsljaji ne dogajajo, so tokrat to očitno spregledali."

Novinarka, nekdanja plesalka in koreografinja Barbra Drnač "Barbra ohranja svoj unikaten stil, ki jo dela tako posebno. Z obleko ustvarjamo svojo podobo, govorimo o svoji osebnosti. In prav nič narobe ni, če ni v klasiki. Morda nakit in krilo res nista najbolj skladna, a ga. Drnač v celoti deluje dobro."

Igralka Vesna Pernarčič "Čeprav se je odločila za temno dolgo toaleto s pokritimi rameni, je izbrala preveč detajlov. Nekoliko očiščena različica te obleke z daljšim krilom bi lahko bila izvrstna."

Etnolog dr. Janez Bogataj "Lepa temna obleka je prava izbira za večerno kulturno prireditev. Temnomodra umirjena kravata je odlična izbira. Lahko bi odprl le spodnji gumb na suknjiču."

Minister za kulturo Uroš Grilc "Če izberemo temno obleko, to še ne pomeni, da je vse opravljeno.

Dober kroj in izdelava sta prav tako ključnega pomena. To pri tej opravi pogrešamo. Tudi zagata s predolgimi rokavi se s krajšanjem da hitro popraviti.

Če želimo nositi obleko brez kravate, pa mora biti srajca iz tršega kakovostnega bombaža, da ohranja obliko in da se ovratnik ne poseda."

Režiser Jernej Lorenci "Čeprav sem si ničkolikokrat rekla, pa saj je režiser, ne morem mimo dejstva, da s svojim zunanjim videzom in urejenostjo izražamo svoja stališča, prepričanja. Bonton je prostovoljna obveznost pravil vljudnosti in spoštovanja.

No, tega tukaj ni."

Ne spreglejte