Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 1. 2015,
11.21

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tom Ford cenzura

Ponedeljek, 26. 1. 2015, 11.21

7 let, 12 mesecev

Modni oblikovalec, ki se ob goloti in kočljivih položajih ne boji cenzure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Oblikovalec, znan po kontroverznih oglasih, se je po več letih ustvarjanja nekoliko umiril in poskrbel za kampanjo, ki je ne bo doletela usoda večine drugih - cenzura.

Vsaka večja modna blagovna znamka se prej ali slej poslovno poda tudi v lepotno industrijo in tako izkoristi prepoznavnost, ki si jo je pridobila z uspehom kolekcij oblačil. Ena od teh znamk je tudi Tom Ford, ki se uspešno razvija tako v segmentu kolekcij oblačil kot tudi modnih dodatkov, ličil in parfumov.

Prav zadnji pa so novost, ki jo v vlogi modela predstavlja kar oblikovalec sam. Tom Ford se je namreč pri predstavitvi novega parfuma za moške Noir Extreme odločil, da bo kot obraz kampanje nastopil kar sam in tako obudil spomine tudi na nekatere druge podvige, s katerimi je pretegnil pozornost javnosti in hkrati poskrbel za velike spremembe v modnem svetu. Spokojen ton brez potrebe po cenzuri Sicer je znan po kampanjah, ki so za občutljivejše duše povsem neprimerne, tokrat pa se je odločil za bolj spokojen ton in na fotografiji izpostavil le sebe z odvezanim metuljčkom in odpeto srajco, steklenički parfuma pa je na fotografiji odrekel pet minut slave.

Medtem ko 53-letni modni oblikovalec v kampanji parfuma za moške tokrat nastopa sam, so se mu v preteklih letih pri snemanju kampanj za kozmetični del znamke pridružile tudi manekenke, kot sta Lara Stone in Snejana Onopka.

Šok za oblikovalca ni tuje orožje Poslovni uspeh Toma Forda pa med drugim temelji tudi na odličnem občutku za promocijo, saj je v zadnjih 20 letih večkrat dokazal, da lahko s kančkom nagajivosti v svojih oglasih močno izboljša prodajne rezultate. Seveda s svojim videnjem uspešne kampanje vsekakor ni vedno požel le navdušenja, saj so bili nekateri oglasi, za katerimi je stal, zaradi provokativnosti preprosto cenzurirani.

Tako pri znamki Gucci, kjer je med letoma 1994 in 2004 poskrbel za pravi poslovni in estetski preporod, kot tudi pod svojim lastnim imenom je namreč stremel k udarnim fotografijam, ki niso nikoli ostale prezrte. V fotografiji spodaj si oglejte 10 najbolj odmevnih.

Ne spreglejte