Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Četrtek,
19. 1. 2017,
19.28

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

garderoba omara moda modni kosi

Četrtek, 19. 1. 2017, 19.28

6 let, 1 mesec

Modni kosi, ki jih nikoli ne vrzite iz svoje garderobe

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
moda, stil | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Večina ženskih omar je po vsej verjetnosti prepolna kosov, ki jih lastnice ne nosijo, a med njimi so takšni, ki imajo svojo vrednost in jih zato nikar ne odpišite.

Ko se lotite čiščenja omare, je pametno, da si postavite ključno vprašanje: "Ali mi služi?" Če je odgovor ne, je rešitev jasna, če je odgovor bolj zapleten, si pomagajte z našo tabelo. Lahko pa se dotičen kos znajde v kateri od naslednjih kategorij. V tem primeru ga nikoli ne odpišite.

Vaš prvi dizajnerski kos

Za dober kos cenjenega modnega oblikovalca ste najbrž morali varčevati in ste si ga privoščili kot posebno darilo sebi. Tudi čez nekaj let, ko ga morda ne boste več tako radi nosili, ga ne odpišite, temveč ga obdržite kot spomin in opomnik na to, da ste si ga prislužili.

Za dizajnersko torbico skrbite vestno in nikoli vam ne bo treba razmišljati, ali je za odpis. | Foto: Thinkstock Za dizajnersko torbico skrbite vestno in nikoli vam ne bo treba razmišljati, ali je za odpis. Foto: Thinkstock

Kosi, ki imajo čustveno vrednost

Naj gre za babičino broško, očetov klobuk, mamino srajco ali sestrino zapestnico. Morda teh stvari ne nosite, a čez čas se boste spet spomnili nanje in se morda spet videli v njih. Če jih boste zavrgli, vam bo lahko zelo žal. Saj veste, so stvari, ki jih denar ne more kupiti.

Vaše najljubše kavbojke

Se v njih počutite odlično, a so že malo zdelane? Nič zato, manjše popravke lahko naredi šivilja, zato se nikar ne poslovite od njih. Sploh če v trgovinah ne najdete primernega nadomestka zanje.

Babičin plašč je lahko vaš ultimativni kos. | Foto: Thinkstock Babičin plašč je lahko vaš ultimativni kos. Foto: Thinkstock

Usnjena jakna

Je ultimativni kos in nujen del vsak garderobe. Popestri vsako opravo, naj bodo to kavbojke s supergami ali elegantna oblekica z visokimi petami. Od usnjene jakne se poslovite le v primeru, če boste kupili novejšo različico.

Spominki s potovanj

Nekateri zbirajo kamenčke ali školjke, modne navdušenke pa s potovanj rade prinesejo spominke v obliki natikačev, espadril ali oblek. Takšni kosi so nekaj posebnega, zato jih le obdržite, še posebej če podobnih v vašem kraju ne prodajajo.

Je vaša hčerka podedovala ljubezen do mode? Že zdaj nežno ravnajte s kosi, ki jih bo tudi ona rada nosila. | Foto: Thinkstock Je vaša hčerka podedovala ljubezen do mode? Že zdaj nežno ravnajte s kosi, ki jih bo tudi ona rada nosila. Foto: Thinkstock

Kosi, ki jih želite predati hčerki

Kadar se želite znebiti kakšnega kosa, se najprej vprašajte, ali bi ga želeli nekoč predati hčerki. Klasično ogrlico, brezčasno obleko ali dizajnersko torbico. Preverite, ali je v vaši omari kaj, kar obožuje že zdaj, in s to stvarjo ravnajte še posebej previdno.

Preberite še:

- Kako se z mini garderobo rešiti neskončnega zapravljanja
- Pet modnih pravil, ki se jih šik Francozinje vedno držijo
- Preproste stilske izboljšave, ki vas ne bodo stale skoraj nič
- To so po mnenju stilistke nepogrešljivi kosi za zimo

Save

Ne spreglejte