Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 1. 2015,
8.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

mis Universe

Ponedeljek, 26. 1. 2015, 8.14

6 let, 6 mesecev

Mis Universe 2014 je Kolumbijka Paulina Vega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Paulina Vega, mis Kolumbije, je postala letošnja mis Universe, najlepša na enem izmed najprestižnejših lepotnih tekmovanj. Urška Bračko se ni uspela uvrstiti v polfinale.

22-letna kolumbijska lepotica Paulina Vega je okronana lepotica vesolja, mis Universe.

Na lepotnem tekmovanju, ki je potekalo v Miamiju, je v finalu premagala mis ZDA Nio Sanchez, mis Jamajke Kaci Fennell, mis Ukrajine Diano Harkušo in mis Nizozemske Yasmin Verhaijen.

"Izpolnile se bodo moje sanje, saj bom lahko predstavljala sodobno žensko. Žensko, ki je ne skrbita samo njena lepota in njena elegantnost, ampak je tudi profesionalna, inteligentna in delu predana oseba," je povedala Paulina na svoji predstavitvi.

Zmagovalka tekmovanja je povedala, da je bila pot do mis Universe njeno prvo tovrstno tekmovanje in bo tudi zadnje, ker se po enoletnem vladanju veseli vrnitve k študiju.

Sodnike je navdušila z odgovorom na vprašanje, kaj se lahko ženske naučijo od moških: "Verjamem, da še vedno obstajajo moški, ki verjamejo v enakopravnost, in to je tisto, kar bi se morale ženske naučiti od njih."

Ko je 22-letna študentka ekonomije slišala, da so ulice po kolumbijskih mestih polne njenih oboževalcev, ki se z njo veselijo zmage, je povedala, da bo krono nosila s ponosom in navdušenjem.

Lepotna tekmovanja in nastopanje ima Paulina v krvi. Njena babica Elvira Castillo je bila leta 1953 prav tako mis, njen dedek pa je znani tenorist Gaston Vega.

Donald Trump, ameriški nepremičninski mogotec in lastnik tekmovanja, nad njeno zmago ni bil presenečen: "Od trenutka, ko sem jo videl, kako je stopila v stavbo, sem vedel, da bo zvezda."

Slovenka Urška Bračko, ni prišla v finale tekmovanja, je dobila dobila minute slave v odmevnem incidentu s fotografijo, na kateri se je znašla skupaj mis Libanona in Izraela.

Izraelska mis je 11. januarja na Instagramu objavila fotografijo, na katerem je videti njo, Bračkovo, mis Japonske Keiko Tsuji in mis Libanona. Slednja za razliko od preostale nasmejane trojice na fotografiji kljub nasmešku zobe nekoliko živčno stiska skupaj. Fotografija je hitro zakrožila po spletu, mlada libanonska lepotica pa je bila zaradi nje v domovini tarča kritik.

Ne spreglejte