Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 12. 2014,
10.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

mis Slovenije

Sreda, 17. 12. 2014, 10.52

8 let

Mis Slovenije po finalu: Nekatera dekleta so se zlomila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Menim, da si je zmago krepko zaslužila, saj je tudi osebnostno lepa. Vedno je bila pozitivna, se smejala in bila pripravljena pomagati," o novi mis sveta meni slovenska mis Julija Bizjak.

Pretekli konec tedna so v Londonu okronali novo mis sveta, Južnoafričanko Rolene Ross. Med 121 lepoticami z vsega sveta je bila tudi slovenska predstavnica Julija Bizjak, 20-letna študentka iz Lesc. Ta je v britanski prestolnici pred finalno prireditvijo preživela mesec dni, z nami pa je delila utrinke iz zakulisja izbora najlepše na svetu. "Biti nosilka naziva Miss Slovenije je zagotovo stvar, ki je v življenju ne bom pozabila in me bo spremljala tudi po predaji krone," je za Planet Siol.net povedala Julija, ki nekaj dni po svetovnem finalu še zbira vtise. Rjavolaska, ki so jo za mis Slovenije okronali septembra, pravi, da je v tem času spoznala ogromno ljudi. "Odprlo se mi je veliko vrat, naučila sem se veliko stvari, ki mi bodo koristile v poslovnem svetu in življenju nasploh."

V Londonu v narodni noši zaplesala polko Mesec dni v Londonu so imele tekmovalke zapolnjen do zadnje minute. Sodelovale so v različnih aktivnostih, nekatere so bile tudi ocenjene in te ocene je žirija upoštevala tudi pri končnem izboru top finalistk. Med drugim so se lepotičke pomerile v športnem izzivu, predstavitvi nacionalnih plesov, tekmovanju talentov in modni reviji.

"Na modni reviji je potekal tudi izbor za najboljšo obleko. Jaz sem predstavila obleko slovenske oblikovalke Jerneje Podbevšek Zhembrovskyy, v kateri sem se počutila odlično. Predstavila sem tudi slovenski nacionalni ples, polko, ki sem ga odplesala v narodni noši," pripoveduje Julija, ki se je s sotekmovalkami udeležila tudi dobrodelnih dogodkov, gala večerij in kulturnih prireditev.

Mesec dni v nepoznanem okolju brez bližine ljubih oseb "Priprave so bile velikokrat naporne, saj smo proti koncu vadile po cele dneve. Včasih je bilo res težko, saj smo bile izpostavljene različnim izzivom, ki so zahtevali veliko energije. Bile smo v nepoznanem okolju, brez bližine oseb, ki so nam ljube," naša predstavnica nakaže tudi na težji del tekmovanja. "Nekatera dekleta so se zlomila, saj niso bila psihično dovolj močna," razkriva Julija, ki ji je v težjih trenutkih pomagala podpora domačih in prijateljev. Pravi tudi, da je bilo vzdušje med tekmovalkami prijetno, saj so se hitro spoprijateljile ter si pomagale.

Nova mis sveta: vedno pozitivna, nasmejana in pripravljena pomagati Julijo smo povprašali tudi o tem, ali se je pred finalom šušljalo o morebitnih favoritkah za zmago. "Dekleta smo se pogovarjala o svojih favoritkah za zmago, vendar je te zelo težko določiti," odgovarja. Ocenjevanje je namreč sestavljeno iz več delov, med drugim ocenjujejo rezultate petih izzivov in zagovor pred žirijo.

"Osebno sem imela dve favoritki – ena izmed njih je zmagovalka Rolene. Predstavnico Južne Afrike sem spoznala že na začetku. Menim, da si je zmago krepko zaslužila, saj je tudi osebnostno lepa. Vedno je bila pozitivna, se smejala in bila pripravljena pomagati."

Julijini načrti za prihodnost so dobrodelne in poslovne narave Na velikem odru se je Julija počutila odlično in predvsem uživala v neverjetnem vzdušju, ki so ga ustvarili zagreti navijači. Razočaranja po koncu enomesečnega dogajanja ne čuti. "Pri vsakem ocenjevanju sem se maksimalno potrudila in mislim, da sem s tem dosegla svoja glavna cilja," je odločna mladenka, ki bo prihajajoč praznični čas – njej zelo ljub del leta – preživela na Irskem.

Po novem letu pa želi izpeljati kar nekaj projektov, ki so poslovne in dobrodelne narave. "Nekatere imam že v mislih, vendar se moje življenje vsak dan spreminja, saj spoznavam nove ljudi, s katerimi pridejo nove priložnosti, tako da se bom potrudila, da uresničim čim več začrtanih ciljev," še pove aktualna mis Slovenije Julija Bizjak.

Ne spreglejte