Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
3. 10. 2016,
4.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

Natisni članek

stilistka ulična moda ulični stil stil moda modna blogerka blogerka Manca Vodopivec Tin Vodopivec

Ponedeljek, 3. 10. 2016, 4.05

6 let, 7 mesecev

#UličniStil Mance Vodopivec, blogerke, stilistke in nekdanje manekenke

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38
Manca Vodopivec, ulična moda, ulični stil | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Manca Vodopivec je blogerka, stilistka in nekdanja manekenka, ki ne očara le z modno žilico za zavidljive oprave, temveč tudi s karizmo, toplino in prijetnostjo, kar je v modnem svetu težko najti.

Moda je krut svet, priznava, ko jo povprašam o manekenskih dneh, ki jih je večinoma preživela v Milanu. Če se tja ne bi že v štartu odpravila kot močna, samozavestna oseba, ne ve, kako bi se vse skupaj odvilo. "Zdi se mi, da ko se telesno sprejemaš takšnega, kakršen si, lahko začneš eksperimentirati s tem, kar imaš oblečeno. Takrat sem potem začela z modnim bloganjem - bilo nas je zelo malo, niti nisem vedela, kaj si želim od tega. Zdelo se mi je kul."

Scena modnih blogerjev je danes zelo pestra, morda že malo prenasičena, pravi Manca. A njen blog, Mancinas spot, že nekaj časa "štrli" iz množice vsaj zaradi stilskih veščin in manekenske žilice.

Mančin stil na lepo septembrsko jutro v Ljubljani:

Fotogalerija
1 / 12

Manca je v italijanski modni prestolnici namreč preživela dve sezoni, kjer so jo najemale znamke L'Oréal, Revlon, Vivienne Westwood, Bogner, nato pa je odšla, ker so od nje zahtevali, naj shujša. "Že tako sem bila zelo suha za moje standarde, morda ne za svetovne, ampak bila sem suha, pa so hoteli še več. Potem pa to ni več šlo. Odšla sem, ne da bi jim karkoli pojasnjevala. Ni bilo vredno soočati se z njimi, ker ne zaleže."

Kolegica pojedla le nekaj grahkov na dan

V kratkem času bivanja v Milanu je bila priča marsičemu. "Spomnim se dekleta, ki zdaj sicer ni več manekenka, a ona je dejansko pojedla le nekaj grahkov na dan. Bila jo je sama kost in koža. Meni je bilo to najbolj grozno gledati. Tja sem šla s 23 leti, mene ni bilo več mogoče obrniti na tak način." Dekletom so brez zadržkov govorili, naj shujšajo, pravi Manca: "Recimo: v treh dneh dva centimetra izgubiti. Jaz tega nisem doživela, so pa moje cimre, in to je resen problem."

Kaj jo je o modi naučila mama:

V Milanu v njej zrasla želja, da postane stilistka

A kljub nekaterim negativnim spominom, ki jim Manca pravi brazgotine, ji je Milano prinesel neprecenljive izkušnje. "Danes točno vem, kako mora model delati, se spogledovati z objektivom, kakšna čustva izkazovati, vem, kako se mora stilist ukvarjati. Pri nas marsikdo misli, da je to na hitro, a ni tako. Naučila sem se tudi, kako fotograf gleda na fotografiranje, na dogodke ... Kot urednica sem vse to znala združiti, to pa zdaj delam tudi na svojem blogu."

O mejkapu, ki je nepogrešljiv del vsake oprave:

Prav v Milanu pa je dobila prvi namig, da bi bila tudi odlična stilistka. "Zaradi mojega stila so me ves čas nagovarjali, zakaj se ne preizkusim kot stilist in sem dobila še dodatno samozavest. Takrat sem začela blog delati z nekim ciljem, da ljudem pokažem, kako jaz gledam na modo. "

"Instagram mož" je dodaten plus dobrega bloga

Ravno to se Manci zdi pri modnem blogu najpomembnejše, da imaš točno določen cilj, na drugem mestu pa so dobre fotografije. Za te pri Manci skrbi njen fant, znani stand up komik, Tin Vodopivec. Ne, nista poročena, le isti priimek imata. "Moj fant ni fotograf, a je ves čas z mano. Je nekakšen instagram mož (smeh). Smešno, ampak je res. Tako je. Podpira me bolj, kot bi si želela. Morda sem tudi zato zdaj v blog usmerila vse svoje moči, ker me moji najbližji zelo podpirajo."


Dober stilist je tudi terapevt

Manco sta stiliranje in dobra žilica za modo pripeljali tudi do urednikovanja pri znani modni reviji, zdaj pa se večinoma ukvarja z modnim svetovanjem drugim. Je modna strokovnjakinja, največja veščina tega pa je, da zna poleg sebe obleči še druge. "Za to pa moraš imeti izkušnje, moraš znati delati z ljudmi, saj si marsikdo ni všeč in se ne sprejema takšnega, kot je. V bistvu je stilist tudi neke vrste terapevt. S človekom se moraš spoprijeti in mu pomagati reševati neke prepreke v glavi."

Največji izziv? Iz poceni kosov narediti top opravo.

Kot blogerka pa Manca največji izziv vidi v tem, da sestavlja oprave iz cenejših kosov. "H&M je super, Zara je denimo postala draga. Najti kos, ki je poceni, a je videti odlično, je top. Veliko bolj ti da nek občutek zadovoljstva, kakor če si kupiš nek res drag kos. Velikokrat vidim ljudi, ki imajo na sebi same znamke, pa so videti kot s tržnice. To, da imaš, nosiš znamke, še ne pomeni, da imaš stil."

Manca o nakupovanju:

Najraje oblači moške

Manca je začela kot modna svetovalka za moške, kar je poseben izziv, pravi: "Če hočeš doseči, da izstopa, je precej težko. Zelo rada oblačim moške, saj so manj zahtevne stranke." Eden od njenih moških strank je tudi njen fant Tin, zaradi česar dnevno dobiva komentarje, ker se opazi, da se oblači drugače kot nekoč. "Morda zato, ker je oblečen drugače, kot bi se pričakovalo od Slovenca ali pa stand up komika. No, se zgodi, da ne vem, kaj obleče (smeh), ampak se trudiva."

O tem, kdaj si sestavi vsakdanjo opravo:

In njen stil? Predvsem se ravna po dnevu, zato je lahko en dan oblečena čisto drugače kot kakšen drugi dan. "Zdi se mi neumno omejevati," pravi. Ima pa eno vodilo, ki mu sledi vedno in povsod: oblači se svoji postavi primerno.

Manca na hitro o:

naj modnem kosu:
Torbica ali sončna očala. Sončna očala zelo spremenijo videz. 

dodatku, ki jo spremlja vsak dan:
Torbica.

kosu, ki ga ne bi nikoli oblekla:
Ne maram preveč oprijetih kril.

tem, česa v modi ni nikoli preveč:
Drznosti.

visokih petah ali čevljih brez pet:
Obožujem čevlje brez, čeprav so visoke pete ženstvene, tu pa tam jih obujem, a sem bolj za brez.

svoji modni ikoni:
Moja mama in babica.

Vsak ponedeljek vam bomo predstavljali ulični stil znanih Slovencev in blogerjev. Spremljajte Trende in sledite uličnim trendom.


Ne spreglejte