Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2019,
10.04

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek parfum Ikona Ljubljana

Ponedeljek, 18. 3. 2019, 10.04

5 let, 1 mesec

Kilian: znamka, ki je Ljubljano postavila ob bok svetovnim prestolnicam

Oglasno sporočilo

Ko Kilian govori o svojih parfumih, poudarja literarne in kinematografske reference ter senzualne aluzije (od dobre hrane do kože), kot bi bilo njegovo delo stalno postavljeno v vibracije tega referenčnega sistema.

Ikona Kilian | Foto:

To je lestev, ki vodi do njegovih parfumov, ki se ne razvijejo iz oblakov, nosu ali pestiča itd., ampak iz tega, kar nas nadgrajuje: muzej, delo filmskega ustvarjalca ali skladatelja, večer zunaj, restavracija, naša boljša polovica.

Medtem ko umetnost pušča svoj pečat, se parfum nahaja v neločljivi, nematerialni dimenziji. Zgornje note, srčne note, citrusi ali eksploziv. Nekaj pa si mora zapomniti tudi oko: stekleničko, material, pršilo. In embalažo – ki je postelja, v kateri leži parfum, kot odmev ali privid, prehod v realnost.

Kilian in njegovi umetniki so se odločili, da tvegajo in se vrnejo na realna tla. Da bodo delali s srebrom, zlatom, čipko iz Calaisa in lakom; da se podajo na misijo ponovno uporabiti (in ne zavreči); da si drznejo interpretirati to, kar sanjajo, izvleči bistvo, ujeti nesmrtnost. Prevajati s tveganjem izdaje ter tudi povezati. Najti sebe.

Kilian, dedič stare rodbine izdelovalcev konjaka, ki je bila ena od začetnikov prestiža, se je odločil prevzeti družinsko štafeto. Ustanovitev nove luksuzne blagovne znamke je bila tako izziv, ki je vsekakor vreden njegovega porekla.

Ikona Kilian | Foto: Kilian je leta 2007 ustanovil lastno istoimensko blagovno znamko, s katero ni želel poudariti le svoje izrazite osebnosti, marveč doseči popolno ravnovesje med eleganco in brezkompromisnim prestižem. Njegova t. i. eco-luxe filozofija, da se lahko vsaka steklenička parfuma znova napolni in se tako ohrani za vse življenje, je znamko izstrelila na sam vrh parfumske industrije, v nišo, ki je povsem svojevrstna.

Leta 2017, deset let po ustanovitvi, nabor znamke Kilian premore več kot 35 vonjev, ki izvirajo iz raznih kolekcij, med katerimi so: L'Oeuvre Noire, Arabian Nights, Asian Tales, In the Garden of Good & Evil in Addictive State of Mind.

Kilian še naprej preseneča z izdelki, ki ponazarjajo prefinjenost in brezčasen prestiž s kolekcijo nosljivega odišavljenega nakita in okrasnih predmetov za vaš dom.

Medtem ko se znamka Kilian razvija in zori, nekaj vseeno ostaja stalnica – to, da prav vsak izdelek ujame duha prefinjenosti in brezčasnega prestiža. 

GOOD GIRL GONE BAD

Ikona Kilian | Foto:

Nonšalanten Good Girl Gone Bad se v vrtu dobrega in zla znajde v omamnem cvetličnem viharju. Pol nedolžno, pol čutno sladko olivo z akcenti marelice, pomarančnega cveta in izvlečkom opojne vrtnice, prevzame vrhunska zapeljivka: cvetlična triada tuberoze, jasmina in narcise.

Cvetlično-sadna harmonija

Parfumer: Alberto Morillas

GOOD GIRL GONE BAD EXTREME

Ikona Kilian | Foto:

"Ko sem pridna, sem zelo dobra, ko sem poredna, sem pa še boljša," je z ironičnim nasmeškom in s svojim tipičnim sočnim južnjaškim naglasom nekoč pripomnila hollywoodska ikona Mae West.

Za tiste, ki se jim je uspelo upreti dišavi Good Girl Gone Bad, ki je bila lansirana pred šestimi leti, je Kilian zdaj pripravil ultimativni preizkus: Good Girl Gone Bad – EXTREME. Ta omejena izdaja je vonj prvotne parfumske mešanice pahnila v pozabo!

Dišava Good Girl Gone Bad je bila ustvarjena po navdihu biblijskega motiva Eve, pri kateri se pojavljajo neprekinjene napetosti med svetlobo in temo, nedolžnostjo in skušnjavo ter konflikti med užitkom in grehom.

Dišava je kot vrtinec cvetnih listov – ženstvena, brez zadržkov, sočna, a nekako še vedno čista. V zgornjih notah dišave se odpirajo toni vrtnic iz Turčije in Maroka, pomarančnega cveta iz Severne Afrike, ta dišeči šopek pa v srčnih notah dišave dodatno okrepijo tri cvetlice: indijska tuberoza, egipčanski jasmin Sambac in narcisa iz Francije.

Dišava Good Girl Gone Bad – EXTREME pa ta osnovni cvetlični vonj povzdigne na novo raven, ko si ga želimo še in še in še. Spusti se v jedrni DNK dišave, osami posamezno parfumsko noto ter jo prek njene temnejše plati popelje do vrhunca.

Kilian Hennessy je pri ustvarjanju nove dišave sodeloval s parfumerjem Albertom Morillasom, ki je s cvetličnim akordom parfuma ravnal povsem drugače ter mu dodal omamno mlečno esenco karamelnega sladkorčka. Končni izdelek nas popelje v kraljestvo nezmernih užitkov. Če je imela dišava Good Girl Gone Bad v sebi še kaj dobrega dekleta, je njena á l'extrême različica vsekakor ustvarila zelo poredno dvojčico.

Napol zapeljiva, napol omamna – odkrijte svojo temnejšo plat z dišavo Good Girl Gone Bad – EXTREME. Cvetlični vihar, ki ga ovija slastna mlečna esenca karamelnega sladkorčka.

Tisoč cvetnih listov, slasten karamelni eliksir.

Parfumer: Alberto Morillas 

 BLACK PHANTOM

Ikona Kilian | Foto:

Na viharnem morju se mimobežna piratska ladja pogumno podaja v temno modrino in pluje globlje v neznano …

Black Phantom "MEMENTO MORI" svoje skrivnosti razodeva v valovih vonjav. Aroma ruma z Martinika – ki je sinonim za piratske vode – prebada vonj močne kave v srčni noti dišave, ki ga uravnovesi šepet vetiverjeve esence. Kot nasmeh smrti na zvedav nos iz dišave preži oster vonj po cianidu; vrnite ji nasmešek, ko vas naposled prevzamejo toni sladkornega trsa in kremaste sandalovine.

Gurmansko lesna harmonija

STRAIGHT TO HEAVEN

Ikona Kilian | Foto:

Naše čute prevzamejo trenutki ekstaze, ko prvič zavohamo dišavo Straight to Heaven. Z notami bogatega temnega ruma kar tli od čutnosti, naša gurmanska izkušnja pa se omehča s toni vanilje in sušenega sadja. Pikanten pačuli se lepo poda k lesastemu vonju cedrovine, ki naposled zaključi igrivo harmonijo vonjev.

Lesasta igriva harmonija

Parfumer: Sidonie Lancesseur

Ikona Kilian | Foto:

ikona Kilian | Foto:

Ikona Kilian | Foto:

Ikona Kilian | Foto:

Ikona Kilian | Foto:

Ikona Ljubljana | Foto:

Ikona Kilian | Foto:

Ikona Kilian | Foto:

Ikona Kilian | Foto:

Ikona Kilian | Foto:

Naročnik oglasnega sporočila je Ikona Ljubljana.

Ne spreglejte