Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 2. 2014,
8.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Janko Veber obleka

Sobota, 1. 2. 2014, 8.40

8 let

Kaj nam sporoča generalni sekretar zveze Nato

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Izbrana obleka lahko govori tudi sama zase. V večini primerov njeno govorico definirajo barve, ki se pojavljajo v celotni kombinaciji, nemalokrat pa tudi kroji.

Pred nekaj dnevi smo lahko opazovali srečanje generalnega sekretarja Nato, Danca Andersa Fogha Rasmussena in predsednika državnega zbora Janka Vebra, kjer ni manjkalo nasmehov in trdnih stiskov rok.

Pogosto so tisti prvi vtisi o odnosu med sogovornikoma vidni že med samo interakcijo med njima, pogled v pravila oblačenja in sporočilnost nekaterih barv pa nam lahko razkrije še več, celo to, kaj nam sogovornik, ali v tem primeru predstavnik Nata ali državnega zbora, želi sporočiti.

Dober poslovni bonton O tem, kaj sta sporočala z izbiro oblačil, smo povprašali stilistko Barbaro Plavec Brodnjak, ki je pri njuni izbiri izpostavila dober poslovni bonton: "Bela srajca je simbol spoštovanja visokega poslovnega bontona. Pohvaliti moram detajl gospoda Andersa, in sicer srajco, ki se na rokavih konča z dvojno manšeto, zapeto z manšetnim gumbom. Tudi dolžina manšete sega izpod rokava suknjiča toliko, kot mora, 2 centimetra in pol."

Na drugi strani je bilo pri predsedniku državnega zbora opaziti manjšo pomanjkljivost, saj so mu bili rokavi suknjiča nekoliko predolgi, a pod črto se je tudi ta dobro odrezal. Pogled na kravati pa razkriva še nekaj dodatnih namigov.

Zanesljivost in zaupanje "Pri izbiri kravate je gospod Anders izbral zelo formalno kravato s poševnimi črtami, ki jo tudi največkrat uporabljajo tako v poslovnem kot tudi protokolarnem okolju. Kravata modrih tonov namreč izraža zanesljivost in zaupanje," je o izbiri kravate generalnega sekretarja dejala stilistka.

Veber se je na drugi strani odločil za zelo elegantno kravato karo vzorca, ki je sicer manj formalna, a siva barva deluje zelo umirjeno in uravnoteženo, kar kaže na to, da se odlično zaveda svojega položaja in na podlagi tega gradi tudi svojo zunanjo podobo.

Ne spreglejte