Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 9. 2013,
13.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jessica Alba celulit prehrana lepota voda nasvet

Torek, 24. 9. 2013, 13.31

8 let

Jessica Alba se bori s celulitom … Poskusite tudi ve!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav velja za eno najlepših žensk na svetu, se tudi Jessica Alba bori s celulitom. Nekaj njenih nasvetov lahko pride prav tudi vam.

Igralka Jessica Alba, mamica dveh otrok, je nedavno za revijo Health razkrila, da ji je žal, ker pred leti, ko je po njenih besedah to še bilo mogoče, ni večkrat nosila kratkih hlač. "Takrat sem bila še fit in nisem imela celulita. Zdaj ga moram skrivati," je povedala 32-letna igralka, ki pravi, da se je celulita zavedla pred dvema letoma na enem od fotografiranj, ko je videla svoje noge. "Prvi občutek je bil grozen, takoj sem pomislila, da sem stara, saj sem celulit vedno povezovala s starejšimi ženskami. Obenem pa se je v moji glavi takoj pojavilo vprašanje, kako to nadlogo odstraniti. Začela sem prebirati številne priročnike, spletne strani in kar nekaj nasvetov, ki sem jih našla, zares dobro deluje," je povedala zvezdnica.

Kaj svetuje Jessica Alba? "Spoznala sem, da je najbolje, kar lahko ženska naredi v boju proti celulitu, to, da se začne veliko gibati, teči ali hoditi ter piti veliko vode. Hoja in tek sta zelo pomembna, vsaj meni je to pomagalo, sploh tek na daljše razdalje oziroma dalj časa trajajoči tek v fitnesu. Pomembne so tudi vaje za noge. Katerekoli vaje, ki jih delate za zgornji del nog, bodo ne le preprečevale nastanek celulita, pač pa tudi učvrstile vaše mišice. Noga bo tako, čeprav boste imele celulit, videti veliko bolje. Meni je, vsaj po mojem menenju, borba kar uspela," svetuje Jessica.

Ne liposukciji! "Seveda sem spremenila tudi prehrano. Že prej sem pazila, kaj jem, a spoznala sem, da obstaja zelenjava, kot je na primer špinača, ki vpliva na celulit, predvsem pa se je treba izogibati alkoholu, s čimer sama nisem imela težav, in ocvrti hrani – no, to pa je bila manjša težava," je priznala zvezdnica, ki je zagovornica tega, da se je treba proti celulitu boriti na naraven način, ne pa s pomočjo estetske kirurgije. "Liposukcija pomaga le pri zmanjševanju telesne teže, a celulit je dejansko – to ve malo žensk – po liposukciji še bolj opazen, saj je tkivo po takšnem posegu ranjeno in zato še bolj opazno," je še svetovala Jessica Alba.

Ne spreglejte