Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 10. 2018,
10.27

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča trgovina Ikona

Natisni članek

advertorial La Haine Inside Us Ikona Ljubljana

Torek, 2. 10. 2018, 10.27

2 meseca, 1 teden

Italijanska prefinjena avantgarda ekskluzivno v Ljubljani #intervju

Vsebino omogoča trgovina Ikona

Je čustvena, na trenutke uporniška, predvsem pa avantgardna in svobodna. Tako bi lahko na kratko opisali blagovno znamko La Haine Inside Us, v kateri se skriva močno čustvo: sovraštvo.

La Haine Inside Us | Foto:

Čeprav beseda la haine v prevodu pomeni sovraštvo, je poročilo te blagovne znamke večplastno. Ne dovolimo si, da bi nas sovraštvo, ki v vsakem primeru počiva v vsakem izmed nas, prevzelo in prišlo na plan. Prepustimo se raje ljubezni, ostanimo zvesti samim sebi in ne dovolimo si, da bi nas predsodki omejevali. Bodimo svobodni.

Srce kolekcije La Haine Inside Us je črna barva, prepletena z edinstvenimi minimalističnimi vzorci in asimetričnimi linijami, ki presega sedanjost in raziskuje avantgardo. Najnovejša kolekcija je ekskluzivno na voljo v trgovini Ikona v središču Ljubljane in v njihovi spletni trgovini.

Dario Duggento je eden od soustanoviteljev blagovne znamke, ki je luč sveta zagledala pred dvema letoma, vendar je že po nekaj mesecih doživela nepredstavljiv uspeh, ki jih je razstrelil čez italijanske meje. Markantno in nevsakdanjo kolekcijo lahko najdete tudi pri nas v trgovini Ikona v Ljubljani, prejšnji teden pa so v njihovih oblačilih baletniki ljubljanske opere uprizorili edinstveno parado, ki je v plesnih korakih na kratko povzela glavni koncept blagovne znamke.

Dario Duggento | Foto:

Kakšni so njihovi začetki in kje se skriva njihovo glavno sporočilo, smo vprašali prav Daria Duggenta.

La Haine Inside Us | Foto: Blagovna znamka La Haine Inside Us je precej nova. Kako se je vse skupaj začelo?

Ideja o tej blagovni znamki se je rodila pred dvema letoma. Od nekdaj sem občudoval ulično modo in avantgardne kroje. Želel sem pustiti svoj pečat z združitvijo obeh konceptov in tako ustvariti nekaj novega. Sodelujem s podjetjem, ki že dolga leta dela na področju tekstila, združili smo moči in sestavili posebno ekipo za ta projekt.

Kaj predstavlja blagovna znamka La Haine Inside Us? Kakšen je njen glavni koncept?

La Haine Inside Us v prevodu pomeni sovraštvo v nas. Vsi nosimo v sebi sovraštvo in jezo. K sreči znamo to hraniti v sebi, zato ker svet potrebuje ljubezen. To je tisto, kar razlikuje dobre od slabih ljudi. To je glavni koncept blagovne znamke. Beseda La Haine je zelo močna, tako vizualno kot glasovno, vendar jo je treba postaviti v pravi kontekst, ki te prisiliti razmišljati in ki ponuja pozitivno plat.

La Haine Inside Us | Foto: Blagovna znamka odraža različna čustva. Kako bi želeli, da jo razume vaše občinstvo?

Čustva so najpomembnejši vitalni organ te blagovne znamke, njeno ime je bistvo našega projekta. Želimo, da bi občinstvo razvilo svoje razumevanje blagovne znamke. Odnos posameznika in mode bi moral biti strogo zaseben.

Osnovna barva vaših kolekcij je črna. Zakaj?

V avantgardni kulturi prevlada črna barva in nam je všeč, to je naš žanr in tudi sam sem vedno oboževal ta svet. Pogosto delamo tudi različice v drugačnih barvnih kombinacijah, vendar črna ostaja barva, ki se najbolj poda značaju La Haine Inside Us.

Nova kolekcija je uporniška, kot da bi želela premagati meje, ki jih poznamo. Katero je njeno glavno sporočilo?

Uporništvo pomeni, da nimamo sheme in da ne upoštevamo pravil. Mi radi eksperimentiramo in kreiramo takšna oblačila, ki bi jih nosili tudi sami. Ne omejujemo se ne z idejami ne z izbiro materialov. Lahko kreiramo karkoli, vendar vedno tako, da črni barvi dodamo ljubezen.

La Haine Inside Us | Foto: Za kakšne priložnosti izbrati oblačila La Haine Inside Us?

Vsaka priložnost je prava za naša oblačila, saj si nikoli ne smemo postaviti omejitev. Če znamo oblačila dobro kombinirati, lahko sestavimo outfite za vsako priložnost.

Kakšno je vaše ciljno občinstvo?

Dobro vprašanje! Kdor izbere La Haine Inside Us, ima močno osebnost, ker izstopa iz vsakdanjosti, je drzen in ve, da lahko to naredi! Kdor kupuje našo blagovno znamko, se ne boji predsodkov, zato ker preprosto obleče tisto, kar mu je všeč.

Blagovna znamka je dokaj nova, vendar vseeno: kako ste zrasli v zadnjih dveh letih? Kje se vidite v naslednjih petih ali desetih?

La Haine Inside Us je nastala kot blagovna znamka za moške, vendar je bilo povpraševanje že po šestih mesecih tako veliko, da smo povečali ekipo in začeli kreirati tudi oblačila za ženske. Začeli smo namreč sodelovati s stilistko, ki je takoj razumela duh naše blagovne znamke. Zelo smo veseli za ti dve leti, nisem pričakoval, da bomo tako zrasli, vendar smo velika skupina, ki trdno dela vsak dan. Ne vem, kje bomo čez pet ali deset let, ker delamo majhne korake, in sicer z enim samim ciljem: izboljšati se. Vse drugo je samo posledica tega.

La Haine Inside Us | Foto: Vaša oblačila so ekskluzivno na voljo tudi v Sloveniji. Kako to, da ste izbrali prav trgovino Ikona v Ljubljani?

Zelo smo zadovoljni, da smo izbrali prav Ikono, zato ker predstavlja pomembno in prevladujočo resničnost v Sloveniji, ki skrbi za najmanjše detajle v našem kotičku v trgovini. Zelo smo počaščeni, da lahko sodelujemo – zadovoljstvo mora biti vedno obojestransko.

Ste že kdaj obiskali trgovino? Kaj vas je najbolj navdušilo?

Seveda sem obiskal Ikono, trgovina me je resnično navdušila. Osebje in skrbno načrtovani prostori so odraz ljubezni do dela. Ustvarili so trgovino, ki izžareva strast in prefinjen okus.

Vaša oblačila so mladostniška in zato primerna za prodajo prek spleta. Menite, da bodo trgovine na spletu premagale klasično kupovanje v trgovinah?

Svet je v stalni evoluciji, zato je treba slediti zahtevam trga in tako poiskati neko pravo ravnovesje. Stranka, ki kupuje na spletu, išče zaupanje, in to lahko ponuja samo trgovina, ki obvlada svoje delo. Ikona ima izkušnje in strast, kar je potrebno za prodajo naše blagovne znamke prek spleta v Sloveniji. Skupaj, vedno.


Kupite novo kolekcijo kar prek spleta:


La Haine Inside Us | Foto:   kupi zdaj | Foto:

La Haine Inside Us | Foto:

kupi zdaj | Foto:

La Haine Inside Us | Foto:

kupi zdaj | Foto:

La Haine Inside Us | Foto: kupi zdaj | Foto:

La Haine Inside Us | Foto: kupi zdaj | Foto:

Ne spreglejte