Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 11. 2014,
14.41

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Chiara Ferragni

Ponedeljek, 10. 11. 2014, 14.41

3 leta, 6 mesecev

Italijanka, ki z modnim blogom služi milijone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Chiara Ferragni je 27-letna italijanska modna blogerka, ki ji je uspel veliki met v modnem svetu.

Chiara Ferragni zadnjih pet let ustvarja modni blog The Blonde Salad, s katerim je letos zaslužila že več kot šest milijonov evrov. Plavolaska, ki tudi sicer izhaja iz premožne družine, piše o modi, fotografiji, potovanjih in svojem življenjskem slogu, pri 27 letih pa se lahko pohvali s sanjsko službo.

Njen modni imperij poleg bloga gradi še njena linija obutve, ki jo blogerska modna oblikovalka prodaja v več kot 200 trgovinah po vsem svetu. Blog ji tako prinaša "le" 30 odstotkov vsega zaslužka, dolgonoga modna ikona pa ima pod seboj tudi številne zaposlene. 20 odstotkov zaslužka ji prinašajo oglaševalci, deset odstotkov sodelovanja z znanimi oblikovalci, kar 70 odstotkov pa oblikovanje čevljev.

Od študentke prava do svetovne zapovedovalke trendov Italijanka je študirala pravo in živi v Milanu, njen urnik pa zapolnjujejo različne modne prireditve, od obiskov prvih vrst na tednih mode, fotografiranj in zabav, do odprtij trgovin prestižnih modnih znamk, ki so v Chiari videle potencial zapovedovalke trendov. Italijanka ima namreč samo na Instagramu več kot tri milijone sledilcev (kar se vsako minuto poveča), ki spremljajo vsako njeno modno muho, njen blog pa beleži rekordne obiske. Tretjina bralcev po Chiarinih podatkih prihaja iz Italije, večinoma iz Rima in Milana, večji delež preostalih klikov pa dobi na Otoku, v ZDA, Franciji, Nemčiji, Braziliji in na Japonskem.

Od velikih modnih sodelovanj do knjižne uspešnice Zaposlena je tudi pri modni hiši Guess, kjer dela kot model in predstavnica za odnose z javnostjo, sodelovala pa je tudi z velikimi imeni, kot so Steve Madden, Christian Dior, Louis Vuitton, Max Mara, Chanel, Tommy Hilfiger in drugi.

Chiara je decembra 2013 izdala tudi svojo prvo knjigo, ki jo je naslovila enako kot blog – The Blonde Salad, ta se je prav tako izkazala za prodajno uspešnico, avgusta letos pa je kot žirantka gostovala tudi v lepotnem šovu Project Runway.

Chiaro so opazili tudi pri reviji Vogue, dolgonoga lepotička pa s svojim slogom navdušuje tudi na rdečih preprogah. Kljub velikem uspehu pa je njena zgodba bolj izjema kot pravilo, zato morebitnim študentkam prava (ali česa drugega), ki vse upe polagajo v svoje blogerske sanje, vseeno svetujemo, da študija ne opustijo kar tako.

Ne spreglejte