Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 4. 2013,
19.18

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

hrana obraz krompir kivi mleko med

Sobota, 6. 4. 2013, 19.18

8 let, 2 meseca

Hrana, ki jo je bolje dati na kožo kot pojesti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dragocene sestavine v določenih živilih imajo odličen negovalni vpliv, če jih nanesete neposredno na kožo.

Med sestavinami dragih kozmetičnih preparatov za nego kože pogosto najdemo izvlečke sadja, zelenjave in drugih živil. Ali ste kdaj pomislili, da bi posegli po nepredelani različici in bi hrano, ki jo sicer daste na krožnik, morda raje dali na kožo?

Krompir Krompir spada med visokokalorična živila, zato je bolje, da ga namesto za hrano včasih uporabimo za nego kože. Krompir blagodejno deluje na kožo, saj pomirja, vlaži in krepi tonus ter odpravlja zabuhlost. Surov krompir narežite na rezine in jih položite na oči, da se znebite podočnjakov in majhnih gubic. Nariban surov krompir, ki ga kot masko nanesete na kožo, pomaga v boju z aknami in mozoljčki, saj deluje antiseptično in učinkovito čisti pore.

Kivi Kivi je prava vitaminska bomba, vendar z uživanjem ne gre pretiravati, saj lahko izzove alergično reakcijo, na primer zabuhlost in otečen jezik. Kivi raje nanesite na kožo. Visoka vsebnost vitamina C v kiviju se bori proti prostim radikalom in izboljša teksturo kože. Z neposrednim nanosom na obraz deluje kot encimski piling, ki odstranjuje odmrle celice in druge nečistoče. Olupite in narežite zrel kivi, nato meso pretlačite z vilicami. S krožnimi gibi ga nanesite na še vlažno, čisto polt, izogibajte se predelu okrog oči in ustnic. Vtirajte od 30 do 60 sekund, nato izperite kožo z mlačno vodo.

Pomaranča Pomaranča je zelo primerna za nego kože, saj uravnava pH kože, sadne kisline pa delujejo kot piling in odstranijo odmrle kožne celice. Koža bo po uporabi pripravkov iz pomaranče čista in napeta. Svežo pomarančo prerežite na pol in stisnite sok ene polovice v skledo. Dodajte dve žlici kristalnega sladkorja in žlico olivnega olja ter vse skupaj zmešajte v gosto zmes. Vzemite drugo polovico pomaranče in s pomarančnim mesom podrgnite po predelih suhe kože – na komolcih, kolenih, petah. Nato zdrgnite kožo s pripravljeno mešanico, da odstranite odmrle celice. Sperite s toplo vodo in popivnajte z brisačo.

Mleko Nekateri ne marajo uživanja mleka in ga slabo prenašajo, kar imenujemo laktozna intoleranca,medtem ko mleko ustreza vsaki koži. V mleku so dragocene snovi, ki pospešujejo obnovo in nego kože – mlečne maščobe pomirjajo, beljakovine obnavljajo celice, mlečne kisline pa čistijo bakterije s kože in ohranjajo čiste pore. Blazinico vate potopite v mleko in z njo očistite obraz ali pa si naredite vlažilno masko iz mleka in smetane. Nanesite jo na obraz in pustite delovati deset minut, nato pa jo sperite z mlačno vodo.

Med V medu se skriva ogromno dragocenih sestavin, ki kožo obnavljajo, nahranijo in pomirjajo, zato je med zelo primeren za nego kože. Maska z medom gladi gubice in ohranja vlažnost kože, saj veže vlago v celicah. Obraz dobro očistite in na kožo nanesite tanko plast medu, izogibajte se občutljivemu predelu okoli oči. Pustite delovati 30 minut, nato sperite z mlačno vodo. Med bo še učinkovitejši skupaj z mlekom ali smetano, saj mlečne beljakovine pospešijo obnavljanje celic.

Ne spreglejte